Now Reading
Antreprenor Creativ. Vavaly Art, bijuterii din perle create cu mult suflet

Antreprenor Creativ. Vavaly Art, bijuterii din perle create cu mult suflet

Pe Valerica am cunoscut-o inițial în online. Nici nu mai știu cum și în ce fel. Ne tot comentam la postări prin grupurile de bloggeri, de parenting, pe unde ne nimeream, rezonam cumva. Apoi, în vara celui mai crunt an din viața mea, Vali pleca în America și avea nevoie de o gazdă pentru două nopți, iar cum eu încă stăteam lângă aeroport și aveam mare nevoie de fețe prietenoase, am invitat-o la noi. Am descoperit o persoană tare caldă, bună, blândă. Anii au trecut, Valerica s-a întors din America, s-a mutat la Sibiu și, odată așezată și liniștită, a început să muncească la o pasiune și un vis care îi dau târcoale încă de când era în America: propriul brand de bijuterii. Așa s-a născut Vavaly Art, locul unde o să găsiți cei mai delicați și frumoși cercei din perle. Eu însămi am fost printre primii beneficiari ai talentului Valericăi și îmi port cu mândrie cerceii la diferite ținute.

Dacă vă place ce crează Valerica, să știți că folosind codul ioana10 la comandă beneficiați de 10% discount. Hai că merge o înnoire de toamnă, nu?

Cum ai început să faci bijuterii din perle? Detaliază un pic oferta Vavaly Art

Perlele m-au atras încă de când am conștientizat eleganța și feminitatea pe care o transmit. Mi-am cumpărat primul set de bijuterii la 32 de ani, cu ocazia nunții mele. În urmă cu doi ani, aflată în America, am observat că bijuteriile cu perle erau la mare căutare în magazinele de profil sau la artiștii hand-made. Doar că aveau niște prețuri exorbitante. Am început să cercetez un pic piața materialelor de făcut bijuterii (mai făcusem bijuterii și înainte, dar fără o direcție anume) și am început să achiziționez atât perle ieftine, din sticlă, cât și perle de cultură. Am făcut peste 30 de perechi de cercei pentru a le dărui fetelor din comunitatea în care trăiam în America. Au fost primiți cu entuziasm și așa am prins curaj să merg mai departe.
Dorința mea este ca perlele să nu mai fie privite ca accesorii pe care femeile nu și le pot permite, ci să se bucure de frumusețea lor mult mai des. Pentru că perlele conferă o anumită eleganță, cumva ne determină să fim mai atente la ținuta și atitudinea noastră odată ce alegem să le purtăm, chiar dacă accesorizăm cu ele doar un outfit  simplu, de zi.
De aceea confecționez în primul rând cercei, atât cu perle de sticlă, la un cost minim, cât și cu perle de cultură, dar la un preț accesibil.
Desigur, am și produse care pot fi purtate doar la anumite ocazii, pot confecționa la comanda coliere sau cercei din perle după dorința sau ideile clientei.

Valerica Oprisanu, aka Valery Art
                                  Valerica Oprisanu, aka Vavaly Art

Ce ai făcut înainte de a lua calea antreprenoriatului ? Ce altă activitate mai faci ?

Mereu am fost o persoană întreprinzătoare, independentă. Am avut un mic business cu ani în urmă, apoi, după nașterea primului copil, am descoperit lumea bloggingului, a handmade-ului, a activităților creative cu și pentru copii. De acolo mi s-au deschis multe uși către a face tot felul de activități, de a avea tot felul de proiecte și colaborări, de a lucra pe cont propriu. După câteva tentative de a mă angaja, mi-am dat seama că drumul meu este cel pe cont propriu, unde îmi pot folosi din plin creativitatea, curiozitatea, cunoștințele acumulate.
De 13 ani fac blogging și de 10 scriu pe vavaly.com iar activitatea asta mi-a satisfăcut din plin toate cele de mai sus. Activitatea de blogger și, mai nou, în ultimii ani, de content writter și copywriter, presupune o continuă învățare, descoperire. E o activitate frumoasă dar plină de provocări.

Care sunt sursele tale de inspirație și cum reușești să te disciplinezi pe cont propriu?

Găsesc surse de inspirație peste tot: când mă uit la un film, când merg la o expoziție, la un târg, când navighez pe internet, când privesc femeile pe stradă, când privesc natura, în funcție de sezonul în care ne aflăm (de aceea am confecționat o colecție de iarnă, alta de vară).
Cu disciplina nu e ușor atunci când ești pe cont propriu. Multă vreme am putut face un singur task și apoi să trec la altul. Acum parcă e tot mai greu, cu atâtea distrageri. Dar mă ajută să-mi pun pe lista de intenții ale zilei doar doua, maxim trei lucruri mari de făcut. La fel pe cea săptămânală. Când simt că o acțiune nu se potrivește în dinamica zilei, o las pentru altă zi, nu rămân blocată în ea. Îmi iau pauze atunci când simt, ies afară, mă mișc. Asta mă ajută să mă concentrez mai bine atunci când revin la masa de lucru.

Care sunt provocările cu care te confrunți ca antreprenor la început de drum în România?

Aș putea povesti din experiența mea de mic antreprenor cu ani în urmă. Cel mai greu a fost atunci faptul că, încă din prima lună a trebuit să plătesc chirie, utilități, taxe și impozite. E foarte greu ca atunci când tu abia ai început să poți avea resurse financiare pentru toate astea, în condițiile în care pentru a forma un vad comercial durează luni bune.
Din fericire, acum mare parte din activitatea mea se desfășoară online și multe din aceste cheltuieli nu le mai am, dar sunt altele cu spațiul de găzduire, cu aplicațiile pe care le folosesc, cu materialele de lucru.

Ești antreprenor și mamă. Cum le împaci pe amândouă?

Din fericire, acum copiii mei au crescut și mă pot mișca un pic mai lejer decât anii trecuți. Dar am fost multă vreme în capcana ”nu am timp, pentru că trebuie să mă ocup de copii”. Am învățat însă că dacă le comunic intențiile mele, dacă le vorbesc și le arăt (sau chiar îi implic) în activitatea mea, copiii respectă spațiul și timpul meu. Sigur, uneori sunt foarte prinsă cu ceea ce fac iar ei au nevoile lor și nu mai țin cont de mine, vin să le satisfac întâi lor nevoile (de hrană, de atenție, de afecțiune, de învățare). Iau fiecare moment așa cum vine, respir, renunț la ce făceam dacă simt că e mai important să fiu cu ei.

De ce crezi că au nevoie antreprenorii aflați la început de drum în România?

Cred că au nevoie să fie în comunități în care să își găsească sprijinul, motivația. Mai ales noi, femeile, avem nevoie să fim împreună, să colaborăm, să învățăm să ne susținem reciproc. Cred că ideea de comunitate lipsește foarte mult în România, față de ceea ce am întâlnit în America, de exemplu.  Dar observ că în ultima vreme lucrurile se schimbă și aici. Am fost plăcut surprinsă când am apelat la cineva pentru un serviciu și mi-a recomandat pe altcineva, pentru că în acel moment nu îmi putea fi de folos.

Care este cea ai mare satisfacție pe care ai avut-o până acum?

Satisfacții sunt tot timpul pe acest drum și celebrez fiecare mică sau mare victorie. Cu blogul am avut foarte multe satisfacții, am câștigat premii și am câștigat foarte mulți oameni minunați.
Legat de bijuterii, faptul că sunt primite cu bucurie și entuziasm și sunt apreciate creațiile mele reprezintă răsplata muncii mele.

Te gândești să te extinzi și la alte produse?

Cu siguranță da. Chiar în curând voi lansa o ofertă legată de sărbătoarea Crăciunului și abia aștept să văd cum va fi primită. Am multe idei legate atât de online cât și de activitatea într-un spațiu fizic, dar în funcție de evoluția afacerii și de timpurile pe care le trăim, le pun în aplicare pe rând.

Care este cel mai mare vis al tău în business-ul pe care l-ai creat?

Bijuteriile create de mine sunt purtate deja de femei din lumea întreagă. Îmi doresc ca bijuteriile mele cu perle să ajungă la sute sau mii de femei care, prin rotunjimea și eleganța acestor perle, să se privească pe ele cu mai multă încredere, să își pună în valoare feminitatea și frumusețea. Îmi doresc ca vorbele lui Coco Channel să fie luate în considerare chiar și în zilele noastre: ”o femeie are nevoie de nenumărate șiraguri de perle”.

Care este sfatul pe care l-ai dat unei femei care cochetează cu antreprenoriatul și nu are curajul de a porni?

Să nu se uite la ce fac ceilalți sau cum au reușit ceilalți, ci pur și simplu să facă primul pas, apoi al doilea, și tot așa, pas după pas, spre a-și împlini visul. Și încă ceva: visele se pot schimba pe parcurs. Flexibilitatea și adaptabilitatea sunt abilitățile cele mai valoroase în vremurile pe care le trăim.

Citește și

Noura Shaban, expat life coach

Geanina Studencu îi învață pe copii muzica prin joacă

Monica, Roxana și povestea colorată KnitsAmore

Antreprenor Creativ. Fleurane și povestea cu parfum de lavandă

Antreprenor Creativ. Andreea Paraschiv și BuzduBijoux, bijuterii cu poveste

Antreprenor Creativ. Cristina Maria Cojocariu, bijuterii energetice şi mult mai mult

Antreprenor Creativ. Art Inspir, cadouri inspirate și dedicate

Antreprenor Creativ. Astrid Deco, minuni gravate cu inima

Antreprenor Creativ. Claudia Groza Lazăr și poveștile personalizate

Antreprenor Creativ. Loredana Hurley și Prăvălie de bucurie

Antreprenor Creativ. Diana Udrea și Plicul Creativ 

Antreprenor Creativ. Andreea Paraschiv și BuzduBijoux, bijuterii de poveste

Antreprenor Creativ. Mihaela Zah a imaginat împreună cu fetele ei lumea minunată Elijoy

Antreprenor Creativ. Alina Augustin, creatoarea măsuțelor cu poveste

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top