Now Reading
Antreprenor Creativ. Flori Vioreanu și Fleurane, visul cu miros de lavandă

Antreprenor Creativ. Flori Vioreanu și Fleurane, visul cu miros de lavandă

Inspirată de intenția colectivă de a sprijini afacerile locale și a oferi ajutor antreprenorilor, fie că au fost sau nu afectați de pandemie, m-am gândit că pot face mai mult decât să scriu un text pe Facebook și am decis sa pornesc o serie de articole, cu dublu rol. Primul este acela de a face cunoscuți antreprenori locali, în special pe cei din industrii creative, de unde și numele Antreprenor Creativ, iar al doilea este de a vă da posibilitatea să achiziționați, cu un preț special, unde se va putea, produse de calitate, majoritatea unicat, lucrate cu drag și migală. Mai este și un al treilea beneficiu, acela de a prezenta povești ale antreprenorilor, cu greutăți și bucurii, cu oportunități și riscuri asumate, cu lecții învățate.

Antreprenor Creativ este locul unde sper să adun cât mai mulți oameni care fac lucruri cu și din suflet

În interviurile pe care le fac, voi căuta să aflu cum au luat calea antreprenoriatului, ce resurse au avut, cine i-a sprijinit, ce greutăți au întâmpinat. Fiind un proiect la început de drum, este ajustabil pe parcurs, așa că aștept cu drag de la voi sugestii și idei de îmbunătățire și, de ce nu, propuneri de oameni pe care îi știți și care credeți că se potrivesc profilului de antreprenor creativ.

Astăzi o cunoaștem pe Flori Vioreanu, fondatoarea Fleurane, un vis cu miros de lavandă

Pe creatoarea de astăzi am descoperit-o pe Facebook, unde am fost fascinată de postările în care povestea cum muncește, fizic, câmpul de lavandă cu ajutorul căruia produce minunățiile Fleurane. Mi-a fost apoi recomandată pentru minunatul ulei de lavandă cu aromă puternică, pentru pernuțele umplute cu lavandă, ce mai, am fost cucerită de lumea asta parfumată, că doar îmi știți pasiunea pentru flori. Ca un mic secret, ador să lucrez cu lavandă proaspătă și abia aștept producția Fleurane din vară ca să prind câteva buchețele.

Dacă vă plac produsele Fleurane și vreți să comandați, introduceți codul promoțional ioanalavender și veți primi o reducere de 15%.

Cum ai descoperit pasiunea pentru lavandă și ce produse creezi?

Am început să visez la 21 de ani, în urma unei discuții despre lavandă cu o prietenă. Am căutat apoi timp de 3 ani teren în toată țara, deoarece părinții nici nu voiau sa audă de așa ceva. După lupte de convingere, și-au făcut milă de mine și mi-au găsit un teren în arendă chiar aproape de casă. La 24 de ani am făcut primul credit de 30.000 lei (despre care părinții au aflat abia după ce l-am achitat) și așa am plantat primul hectar cu lavandă! Și provocările au început. Acum puteți găsi pe site-ul meu ulei esențial de lavandă, apă florală, butași  de lavandă, toate din producție ecologică, mai exact “cu sapa” îngrijită.

Cu ajutorul unui atelier de croitorie tare fain, realizez și perne umplute cu lavandă și kapoc (fibra vegetală antialergenică), cu huse din materiale naturale, premium, de la țesătorii românești, cu diverse broderii sau simple și ochelari de somn. Îmi mai dedic uneori timpul și creării de aranjamente diverse cu lavanda Blue Scent intens colorata și parfumată, persistentă în timp.

Pentru că susțin din tot sufletul producătorii locali, am adus pe site și o serie de produse faine de la ei adunate precum apa de trandafiri Bourbon, Melissa, chiar și jucării artizanale din lemn de brad, fag sau plop, cutii pictate cu stil și umplute cu produse naturale, etc.

Cum ai luat decizia de a deveni antreprenor?

După ce am studiat un pic lavanda, am zis gata, asta vreau sa fac! Și asta fac acum deja de vreo 5 ani, atât are cultura de lavandă din câmp, însă pagina de Facebook Fleurane are doar 2 ani, iar site-ul doar câteva luni.

Nu este doar un business, ci simt ca aduc un zâmbet oamenilor, iar asta mă bucură cel mai mult. Fiecare colet are suflet și câte o mică atenție pentru a le aminti cât de important este sa fim generoși și buni unii cu ceilalți, atât cât putem, mai ales acum, în perioada pandemiei, când ne este atât de greu tuturor.  Ce bine e când îți mai aduce cineva aminte sa zâmbești, nu-i așa?

De ce ai ales nișa lavandei?

Primii ani, am testat toate proprietățile lavandei de nenumărate ori. Am văzut câte beneficii extraordinare are și câtă nevoie am eu de planta asta într-o lume atât de obositoare și agitată. Calmează, relaxează, aduce un somn ușor, împrospătează aerul, dă o stare de bine, îmi vindecă rănile neîndemânării de la aragaz… de toate acestea aveam nevoie, motiv pentru care m-am îndrăgostit iremediabil de ea! Ulterior, i-am descoperit aproape toate beneficiile pentru ten și corp. Nenumărate și vindecătoare, direct din natură!

Care sunt sursele tale de inspirație și cum reușești să te disciplinezi pe cont propriu?

Inspirația vine din interior! Asta simt în fiecare zi, mai ales în ultimele luni de când am început diverse proiecte, cum ar fi noua colecție de perne premium care a izvorât din nevoia mea de a fi și mai aproape de natură. Fiecare părticică din pernele mele brodate sau simple reprezintă o atingere a naturii datorită purității materialelor și beneficiilor cu care acestea vin la pachet.

Fiecare produs creat are în el și o bucățică din sufletul meu! Și postările de pe pagina de Facebook spun același lucru, toate cuvintele sunt din inimă, pentru fiecare om în parte.

 

Ești  antreprenor și mamă. Cum le împaci pe amândouă ?

 

Cu provocări! Cu lucru noaptea uneori, pentru că ziua cel mic are nevoie de mine și știu ca anii aceștia sunt cei mai importanți. Reușesc să mai lucrez și ziua atunci când mai stă soțul cu el. Când avea câteva luni, îl luam cu mine peste tot, într-un sistem Lenny, de la târguri, expoziții și alte evenimente diverse până la prezentări pe zona de business.

Care sunt provocările cu care te confrunți ca antreprenor la început de drum în Romania?

Finanțarea și timpul! Am atât de multe idei care știu sigur ca ar putea avea succes, însă dacă m-as și putea dedubla cumva, ar fi și mai bine! Poate dacă aș avea resurse financiare suficiente, aș angaja pe cineva să mă ajute, astfel productivitatea ar creste clar – acesta este următorul pas le care îl țintesc.

De ce crezi ca au nevoie cel mai mult antreprenorii români aflați la început de drum?

De resurse de finanțare! Nu știu să existe fonduri care să susțină cumva micul antreprenor la început de drum. Să ceară un plan de afaceri viabil, cu analiza SWOT, cashflow pe 5-10 ani și tot ce este necesar pentru a primi atenție, însă ar fi tare util dacă ar exista așa ceva.

Și mai au nevoie sa creadă în ei! Dacă ei nu cred, nimeni altcineva nu o va face. Să asculte din experiențele celor din jur și să adune numai acele bucăți care le pot construi povestea.

Care este cea mai mare satisfacție pe care ai avut-o de când ai ales drumul asta?

Bucuria cea mai mare este atunci când pot să ajut! Cum mereu am crezut că nu totul se rezuma la bani, eu sunt fericită când pot dona produse pentru a susține diverse asociații și cauze în care cred. Îmi mai place tare mult și libertatea din câmp. Nu-i ușor sa dai cu sapa des, mai ales dacă vrei să ai o cultura bio, dar este mai plăcut decât programul de 8-9 ore din fata calculatorului pe care îl experimentez în paralel.

Te gândești sa te extinzi și la alte produse?

Îmi vin multe idei și des, așa că este posibil ca în scurt timp să mai lansez un produs nou, pe partea de casă și decor – poate un nou imprimeu creat special pentru Brandul Fleurane aplicat pe perne sau semne de carte, broderii unice, aranjamente și în vase din ceramica, personalizate, nu doar în recipientele deja existente pe site… am multe idei, însă le iau pe rând și cu răbdare.

Care este cel mai mare vis al tău în ceea ce privește business-ul pe care l-ai creat?

Sa creăm o comunitate mai unită și puternică a cultivatorilor de lavandă din România, pentru că numărul acestora este în continuă creștere. Știu ca împreună suntem mai puternici și așa putem fi vizibili și pe plan extern, pentru export engross de produse, în principal ulei de lavandă, dar și pe plan intern, în sensul stârnirii interesului decidenților și conturării unor proiecte ample la nivel național de susținere a celor care cultivă lavandă.

 Iar pentru mine… îmi doresc sa îmi conturez o lume a mea, cu lavandă cât vezi cu ochii, unde conectarea cu natura sa fie la un pantof distanță, cu tălpile goale, printre imensele tufe mov pline cu liniște și reculegere!

Care ar fi sfatul pe care l-ai da unei mame care cochetează cu antreprenoriatul, dar nu are curajul de a porni?

Din experiență spun că norocul ți-l faci singur atunci când pui suflet în tot ceea ce faci! Plusează cu multă muncă și infinit curaj. Alege să faci ceva ce îți place și începe să investești în asta. Timp, bani, suflet și muncă! Iar când simți că nu mai poți, nu renunța, ci dormi opt ore, apoi continuă. Nu doar o dată am vrut să șterg pagina de facebook și, practic, toată munca mea pe partea de vânzare endetail și să rămân doar cu plantația de lavandă și vânzările engross, că e mai ușor așa. Dar mereu îmi amintesc ca au fost doi ani în care am investit tot ce am putut pentru a ajunge pana aici, iar EU cea din trecut ar fi groaznic de trista dacă ar ști ca EU cea din viitor ar șterge totul cu un simplu click pe “delete page”! Alege, în schimb, să dormi atunci când crezi că nu mai poți și nu lua decizii pe fond de oboseală sau supărare. Mamele chiar au superputeri, așa cum se spune! Am văzut asta. Și scrie-mi! Orice întrebare ai, sunt aici și ajut cu mare drag! 🙂

Vă reamintesc că dacă vă plac produsele Fleurane și vreți să comandați, introduceți codul promoțional ioanalavender și veți primi o reducere de 15%.

Citește și

Antreprenor Creativ. Andreia Birtu și visul ei, Șurubel și Șurubica

Antreprenor Creativ. Cristina Maria Cojocariu, bijuterii energetice şi mult mai mult

Antreprenor Creativ. Art Inspir, cadouri inspirate și dedicate

Antreprenor Creativ. Astrid Deco, minuni gravate cu inima

Antreprenor Creativ. Claudia Groza Lazăr și poveștile personalizate

Antreprenor Creativ. Loredana Hurley și Prăvălie de bucurie

Antreprenor Creativ. Diana Udrea și Plicul Creativ 

Antreprenor Creativ. Andreea Paraschiv și BuzduBijoux, bijuterii de poveste

Antreprenor Creativ. Mihaela Zah a imaginat împreună cu fetele ei lumea minunată Elijoy

Antreprenor Creativ. Alina Augustin, creatoarea măsuțelor cu poveste

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top