Now Reading
Antreprenor Creativ. Loredana Hurley și Prăvălie de bucurie

Antreprenor Creativ. Loredana Hurley și Prăvălie de bucurie

Inspirată de intenția colectivă de a sprijini afacerile locale și a oferi ajutor antreprenorilor, fie că au fost sau nu afectați de pandemie, m-am gândit că pot face mai mult decât să scriu un text pe Facebook și am decis sa pornesc o serie de articole, cu dublu rol. Primul este acela de a face cunoscuți antreprenori locali, în special pe cei din industrii creative, de unde și numele Antreprenor Creativ, iar al doilea este de a vă da posibilitatea să achiziționați, cu un preț special, unde se va putea, produse de calitate, majoritatea unicat, lucrate cu drag și migală. Mai este și un al treilea beneficiu, acela de a prezenta povești ale antreprenorilor, cu greutăți și bucurii, cu oportunități și riscuri asumate, cu lecții învățate.

Antreprenor Creativ este locul unde sper să adun cât mai mulți oameni care fac lucruri cu și din suflet

În interviurile pe care le fac, voi căuta să aflu cum au luat calea antreprenoriatului, ce resurse au avut, cine i-a sprijinit, ce greutăți au întâmpinat. Fiind un proiect la început de drum, este ajustabil pe parcurs, așa că aștept cu drag de la voi sugestii și idei de îmbunătățire și, de ce nu, propuneri de oameni pe care îi știți și care credeți că se potrivesc profilului de antreprenor creativ.

Pe Loredana Hurley am „cunoscut-o” prin intermediul grupului de Facebook Nu mai port, care a devenit mult mai mult decât un grup de re-vânzare a hainelor pe care nu le mai purtăm. Este o adevărată comunitate, în care se nasc prietenii, se spun povești, se leagă proiecte.  Într-o postare de promovare personală, Loredana spunea povestea ei despre Prăvălie de bucurie, despre agendele ei unicat, cum a luat naștere ideea și cum a reușit, în doar două luni, să ajungă de la o schiță în mintea ei la producție serioasă. Mi-a plăcut atât de mult ideea, dar mai ales atitudinea Loredanei, ceea ce am „citit” dincolo de descrierea afacerii ei și am decis pe loc că locul ei este la Antreprenor Creativ, mai ales că eu sunt o mare iubitoare și „consumatoare” de agende.

În momentul în care am primit o agendă creată de Loredana, m-am îndrăgostit pe loc. Este atât de frumoasă, de maaaare, de pe sufletul meu, încât pare că am gândit-o eu și aproape mi-e și ciudă că nu am făcut-o :-).

Dacă vă plac agendele People love Balooning, căci aceasta este denumirea lor „oficială”, veți primi 10% la orice comandă, folosind codul #10BUCURIE.

Vă las cu povestea Loredanei și a ei Prăvălie de bucurie. Este o inspirație și este mult mai mult decât despre agende, baloane sau business-uri. Este despre o viziune de viață, despre curaj și asumare, despre a te ridica după ce ești lovit și a continua să crezi în visele tale.

Cum ai descoperit pasiunea pentru papetăria personalizată și cum a apărut Prăvălie de bucurie?

Hei, Ioana, bine te găsesc. Mă bucur să fiu aici alături de tine și îmi doresc să reușesc să inspir pe cei care te citesc, măcar un strop, povestind despre experiențele mele.

Scriu în jurnale de când aveam 16 ani. De mai bine de douăzeci de ani. Am jurnale puse bine, mi-s dragi tare, chiar le răsfoiesc din când în când. Am jurnale pentru fiul meu, pentru fiica mea, pe categorii. Și de zece ani scriu public pe un blog online . Tot un jurnal de suflet e și acolo. Deci sunt cumva legată dintotdeauna de exprimarea prin scris a emoțiilor, trăirilor. Și am iubit mereu agendele, caietele, carnețelele și scrisul de mână. Prin scrisul de mână am reușit întotdeauna să las să curgă din suflet și bucurie și tristețe. Mereu mi-a fost de folos să scriu, să dau afară în acest fel tot ce se adună pe acolo, prin sertarele inimii.

Pasiunea pentru papetărie a respirat dintotdeauna în mine, în felul meu de-a fi, în nevoia mea de a organiza lucrurile, de a face liste cu taskuri, de a lucra folosind pix și foaie. Doar că n-am știut, poate, să-i creionez acestei pasiuni un drum propriu. Sau, nu am știut să fac asta mai repede… bine, știi tu, totul vine atunci când trebuie, nu atunci când credem noi că trebuie.

Prăvălie de Bucurie a apărut firesc, cum altfel un loc din care vrei să transmiți bucurie către oameni?

Ce ai făcut înainte de a lua calea antreprenoriatului/Ce faci în paralel?

De-a lungul timpul am avut mai multe joburi, în domenii diferite, experiențe frumoase și mai puțin frumoase. Anii mei de la 25 la 35 de ani s-ar putea regăsi într-o carte despre… așa mai bine nu.

Am avut mai multe drumuri de business începute, crescute și apoi, prăbușite. De exemplu, primul meu business, când aveam 24 de ani, a fost un magazin fizic de îmbrăcăminte. Știi ce anume m-a făcut să mă opresc ? Faptul că într-o dimineață, când am mers să deschid magazinul, el era deja deschis. De niște hoți. Peste noapte fusese vandalizat și efectiv golit de tot stocul de marfă.

Apoi, un anumit număr de ani, am condus împreună cu familia un business prosper, care m-a făcut să simt că am aripi, că sunt bună la ceea ce fac, că acela este drumul meu pentru totdeauna. De fapt, totdeauna a durat până la falimentul zdravăn care ne-a pus la pământ, ba chiar mai jos, că a trebuit să evacuez și casa în care locuiam.

În pași de melc viața se reface și după lovituri zdravene și cred că am fost norocoasă – sau poate cu o îndrăzneală cam riscantă, de fiecare dată – să găsesc alte și alte drumuri. Acum opt ani am avut primul contact cu lumea baloanelor cu aer cald, a fost mai mult decât dragoste la prima vedere, a fost un moment care a schimbat direcția vieții mele, deși n-am știut fix atunci.

De cinci ani nu mai sunt angajat, ci freelancer, dându-mi voie să fiu ceea ce sunt, un om care dorește să construiască ceva, un drum al său, cu totul.

Organizez Maramureș Balloon Fiesta, festival anual de promovare a culturii tradiționale într-un mod atipic, prin combinația cu lumea magică a baloanelor cu aer cald. Anul acesta trebuia să avem ediția cu numărul șapte, dar a fost necesar să o anulăm. E fermecătoare și magică lumea aceasta a baloanelor cu aer cald și bucuria pe care acești uriași blânzi ai aerului ne-o pun în sufletele e o bucurie de care avem cu toții nevoie, indiferent de vârstă.

Am și un balon al meu, primul balon cu aer cald din Maramureș, acum suntem în proces de achiziționare a celui de-al doilea balon – că-l luăm așa, pe bucățele – și plănuim, când o să fie posibil, să organizăm zboruri cu balonul aici, în Maramureș, pe întreg parcursul anului, pentru grupuri mici.

Și mai am… mici proiecte sociale în comunitate, Skirtbike Baia Mare, eveniment de suflet, de promovare a mersului pe bicicletă în rândul femeilor, timp de opt ani am avut anual o zi specială în Baia Mare, cu sute de bicicliști și bicicliste, bucurându-ne împreună și susținând astfel un stil de viață sănătos. A noua ediție a fost anulată în vara ce-a trecut.

Cum ai luat decizia de a deveni antreprenor ?

Mă bucur că îmi pui această întrebare. N-am luat decizia de a fi antreprenor.

Sunt, prin felul meu de-a fi, antreprenor. M-am născut așa, cred.

Ani de zile am luptat cu asta, am considerat această dorință a mea de a construi ceva pe cont propriu, ca fiind un defect sau poate o incapacitate de adaptare la mersul lumii.

Am fost și angajat, a fost și o vreme, mai ales după loviturile puternice primite de la viață, când am avut nevoie să fiu într-un loc așezat, să nu fiu eu cea care ia deciziile, să urmez doar instrucțiuni și să nu-mi asum riscuri. Și a fost bine și mi-a fost de folos. Însă erau momente trecătoare, în mine s-a zbătut mereu nevoia și dorința de-a merge pe propriul drum.

Mi-aduc aminte când a fost ultima oară când m-am aruncat în gol, era într-o noapte de iulie în 2016, când am decis să plec de la locul de muncă unde eram atunci și să fiu într-un proiect nesigur, riscant, fără mari satisfacții materiale, însă în care credeam atunci cu tot sufletul. Era o lună superbă pe cer în noaptea aceea.

Da, fiecare astfel de decizie a fost exact ceea ce trebuia ca azi să pot să fiu aici și să spun că știu și simt că sunt antreprenor până în măduva oaselor, că asta-i felul meu de a fi și îmi place. Cu tot stresul și riscul și greul cu care vine la pachet această lume… simt că aici e locul meu.

Ești antreprenor și mamă. Cum reușești să le împaci pe amândouă?

Reușesc și nu prea.

Cred că nu este o rețetă și nici nu poți urma un manual ca să știi cum funcționează cel mai bine, că e diferit pentru fiecare dintre noi. Iau lucrurile pe rând și încerc să fac față și să fac bine. Nu reușesc mereu, se acumulează stres și nervi și, adevărul adevărat este că întotdeauna, ceva tot rămâne neîmpăcat. Dacă mă afund în muncă – și o fac mult în ultima vreme, că n-ai cum să pornești un proiect altfel – sigur se creează goluri pe partea de părințeală și au de suferit timpul și atenția pentru copii. Sunt un om, trag de mine cât pot, adesea depășind limitele, însă încerc, încerc iar și iar să echilibrez, să găsesc soluții de a împăca cât mai bine lucrurile.

E bine că soțul meu, Peter și cu mine muncim împreună, pe rând sau deodată, cum putem. În perioada aceasta el a preluat foarte mult din sarcinile legate de fiica noastră, Orla, ca eu să mă pot concentra pe ceea ce am de făcut. E mai ușor acum, că a crescut și la doi ani și trei luni nu mai e chiar total dependentă de mine. Bine, încă alăptez și de vreo trei ani nu știu ce înseamnă o noapte de somn normală, dar… merg mai departe.

De ce ai ales nișa papetăriei personalizate?

Gândul cel Bun, mă alint spunându-i așa, a venit într-o noapte de început de septembrie, când moralul meu nu era prea curajos, își cam plângea de milă că era fix perioada când trebuiau să fie mari pregătiri pentru Balloon Fiesta și golul sufletesc era greu tare de suportat. Și mi-am zis că ar fi bine să-mi cumpăr o agendă, poate găsesc ceva care să-mi aducă un pic de bucurie. N-am găsit. Și atunci mi-am zis – Loredana, trebuie să creezi tu o agendă, să fie așa cum simți, să pui lumea ta în ea, să dai mai departe bucurie din lumea aceasta, a baloanelor cu aer cald.

E lumea în care trăiesc. E ceea ce are sens pentru mine. Sufletul și zborul emoțional, trăirile. Și zborul fizic, în principal baloanele cu aer cald și candoarea lor, modul în care ne poartă în călătorii în timp, spre copiii din noi înșine.

Așadar, povestea se creionează firesc, se întregește cumva într-o strânsă legătură cu ceea ce sunt și fac. Simt că am ceva de spus în direcția aceasta, că pot să aduc plus valoare domeniului papetăriei de brand în România.

În Papetăria de Bucurie, cum am numit-o, voi strânge colecții de agende, plannere, jurnale și alte obiecte, cu tematică diferită, de fiecare dată inspirată din trăire și zbor în toate formele lui.

Până acum am lansat primul obiect din colecție, Agenda Up&Joy, rafinată și minimalistă, gândită să fie potrivită și femeilor și bărbaților, îmbrăcată manual în material textil, cu atenție multă la calitate, la fiecare detaliu. E o agendă premium, creată cu bucurie și cu respect pentru natură și pentru oameni.

Curând, foarte curând, voi lansa un alt doilea set de obiecte. De fapt, chiar azi, când scriu, materialul pleacă spre tipar. Vor fi obiecte prețioase, dedicate femeilor, feminine, fermecătoare, menite să aducă optimism și încredere, să fie folosite și păstrate cu bucurie.

Care sunt provocările cu care te confrunți ca antreprenor la început de drum în Romania?

Provocările sunt parte firească din proces și, deși știu că e nevoie de ele pentru progres, nu întotdeauna pot să le privesc cu seninătate. Mă împiedic, cad, îmi plâng de milă. Apoi mă ridic, caut soluții, merg mai departe. Acesta e tiparul după care funcționez.

Nu mă împac deloc cu sintagma mult prea des întâlnită – merge și așa ! Nu pot. Învârt lucrurile pe toate părțile, întâmpin diverse probleme, dar nu reușesc să accept să fac compromisuri acolo unde simt că e loc de îmbunătățit. Când mi se cere un efort suplimentar pentru a face mai bine ceva anume… simt să-l fac. Mi se spune și mi s-a spus adesea că nu e mereu bine să fii perfecționist. În teorie, știu că așa este. În practică, e greu de învățat să funcționezi altfel. Și atunci, fiecare provocare e percepută la un alt nivel, fiecare lucru care nu-i la locul lui e aproape un dezastru și… tot așa.

E important, aproape vital, la începutul unui drum să ai parte de sprijin onest. De încurajare. De ceea ce nu știm să oferim celorlalți – bunătate și dorință sinceră de succes. Să le dorim altora să reușească în ceea ce-și propun, fără să ni se pună un nod în gât și în mintea noastră să se nască frustrarea… de ce el poate și eu nu ? Așa simt, că avem de învățat pe partea aceasta.

Altfel, legislativ, încerc să nu mă plâng pentru cum merg lucrurile în țară și să fac ce pot cu ceea ce am la îndemână, să caut soluții, să nu mă las trasă înapoi de un sistem care nu funcționează cum ar trebui.

Care este cea mai mare satisfacție pe care ai avut-o de când ai ales drumul asta?

Cred că cel mai valoros lucru care mi s-a dat este modul în care am simțit că prind aripi. Că curg în mine ideile. Entuziasmul acesta, nu superficial, ci sentimentul că ești capabil să creezi ceva, că se așează în mintea ta gânduri și idei și se naște de acolo ceva. E absolut fabulos. Și sunt recunoscătoare tare pentru zile și nopți pline de zbucium și în același timp, de creație.

Satisfacție e să simți că ai reușit să realizezi ceva, un obiect pe care-l poți privi cu toată onestitatea și să spui și să simți că ești mulțumit de rezultat, acceptând totuși că sunt lucruri de învățat, de îmbunătățit, că e mereu loc de mai bine. Să te zbați pentru acest mai bine, fără să pierzi, astfel, bucuria și emoția ținerii în mână a rezultatului muncii tale.

Care este cel mai mare vis al tău în ceea ce privește business-ul pe care l-ai creat?

Îmi doresc să construiesc un brand care să fie stabil și recunoscut pe piață, un nume pe care oamenii să-l asocieze cu bucuria și cu frumosul din viața lor.

People Love Ballooning, o poveste despre oameni – oamenii pe care-i dorim aproape de noi, o poveste despre dragoste – dacă dragoste nu e, nimic nu e, o știm bine și o poveste despre zbor, un zbor al sufletului spre înălțimi de trăire.

Îmi propun să creez colecții de obiecte de calitate premium, cu respect mult pentru oameni și pentru natură – încerc să folosesc hârtie reciclată pentru produsele mele, să nu ambalez nimic în plastic, să folosesc materie primă cu acreditare, să știm că sursele sunt sigure și conforme. Să fie și acesta un fel al meu, al nostru, de a consuma responsabil resursele naturii, de a refolosi, de a reduce poluarea și distrugerea mediului înconjurător.

Care ar fi sfatul pe care l-ai da unei mame care cochetează cu antreprenoriatul, dar nu are curajul de a porni?

Să caute adânc în ea însăși.

Să dea glas vocii interioare, să fie atentă la ce-i spune. Și dacă intuiția îi tot repetă că, da, trebuie să încerce, să facă asta! Să meargă pe drumul antreprenoriatului.

Cel mai greu e să te pui în poziția de a face lucrurile. Ca-n parașutism – am făcut școală de parașutism cândva – cel mai greu e să te pui acolo, pe marginea avionului aflat în viteză, la înălțime. Să stai acolo și să privești lumea de sub tine și să faci față gândurilor din capul tău, fricilor, nesiguranțelor, instinctului de supraviețuire care-ți spune să te așezi pe banchetă. Și să riști. Să-ți dai drumul în gol.

Dar dacă vocea interioară asta îți spune… fă-o!

Alege să mergi pe drumul tău, așa cum îl simți. Să fie al tău, să fii protagonistul vieții tale, nu un spectator. E ușor? Absolut deloc. Dar nu e altă cale. Ca să ajungi să fii împăcat, să știi cine ești și ce faci cu viața ta. Să nu te oprești din căutat, să nu te oprești din întrebat. Până afli încotro e drumul tău, până simți că pașii tăi sunt înspre ceea ce îți aduce bucurie și sentimentul că ești unde trebuie.

Vorbe mari, știu. Mi le spun și mi le repet și mie, că adesea am nevoie.

Sper că v-a inspirat povestea minunatelor agende personalizate și nu uitați, dacă vreți să plasați o comandă, o puteți face pe pagina Prăvălie de bucurie iar dacă folosiți codul #10BUCURIE, primiți 10% reducere.

Citește și

Antreprenor Creativ. Diana Udrea și Plicul Creativ 

Antreprenor Creativ. Andreea Paraschiv și BuzduBijoux, bijuterii de poveste

Antreprenor Creativ. Mihaela Zah a imaginat împreună cu fetele ei lumea minunată Elijoy

Antreprenor Creativ. Alina Augustin, creatoarea măsuțelor cu poveste

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

View Comment (1)
  • Ce fain Loredana, am citit fiecare rand cu emotie si m-am regasit in multe

    Mi-a placut mult cand ai spus ca iti cautai o agenda potrivita, n-ai gasit-o si te-ai pis sa iti faci tu una Parca ma imaginam pe mine cand imi cautam fuste cu baloane cu aer cald, nu gaseam si m-am pus sa imi fac si ce drum frumos a inceput .

    Foarte fain interviul, felicitari Ioana

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top