Now Reading
Antreprenor Creativ. Art Inspir, cadouri inspirate și dedicate

Antreprenor Creativ. Art Inspir, cadouri inspirate și dedicate

Inspirată de intenția colectivă de a sprijini afacerile locale și a oferi ajutor antreprenorilor, fie că au fost sau nu afectați de pandemie, m-am gândit că pot face mai mult decât să scriu un text pe Facebook și am decis sa pornesc o serie de articole, cu dublu rol. Primul este acela de a face cunoscuți antreprenori locali, în special pe cei din industrii creative, de unde și numele Antreprenor Creativ, iar al doilea este de a vă da posibilitatea să achiziționați, cu un preț special, unde se va putea, produse de calitate, majoritatea unicat, lucrate cu drag și migală. Mai este și un al treilea beneficiu, acela de a prezenta povești ale antreprenorilor, cu greutăți și bucurii, cu oportunități și riscuri asumate, cu lecții învățate.

Antreprenor Creativ este locul unde sper să adun cât mai mulți oameni care fac lucruri cu și din suflet

În interviurile pe care le fac, voi căuta să aflu cum au luat calea antreprenoriatului, ce resurse au avut, cine i-a sprijinit, ce greutăți au întâmpinat. Fiind un proiect la început de drum, este ajustabil pe parcurs, așa că aștept cu drag de la voi sugestii și idei de îmbunătățire și, de ce nu, propuneri de oameni pe care îi știți și care credeți că se potrivesc profilului de antreprenor creativ.

Astăzi aflăm povestea Art Inspir, boutiq-ul de cadouri personalizate creat de Alexandra Furtună

Și Alexandra mi-a fost recomandată tot de Andreea Paraschiv, a cărei poveste o puteți citi aici. Pe pagina Art Inspir e o adevărată sărbătoare, un mini târg de Crăciun virtual, dacă de cele reale nu prea avem parte.  Asta îmi place la cei pe care îi descopăr prin intermediul Antreprenor Creativ, că se simte în fiecare creație de a lor sufletul pus acolo 100%.

Dacă vă place ceea ce creează Alexandra, la orice comandă de pe Art Inspir la care menționați în mesaj blogul ioanamarinescusima.ro, veți primi 10% reducere.

Cum ai descoperit pasiunea pentru cadouri personalizate?

Întotdeauna mi-a plăcut să desenez, să decorez,  însă pasiunea pentru cadouri personalizate am descoperit-o după apariția primul meu copil. În timp, aceasta pasiune s-a transformat în ceva mai mult de atât.

Ce ai făcut înainte de a lua calea antreprenoriatului?

Înainte de a deveni un mic antreprenor am lucrat la stat, în învățământ și ulterior la o firmă privată, pentru puțin timp.

Cum ai luat decizia de a deveni antreprenor ?

Este destul de dificil să spun exact când s-a produs această decizie. Totul a venit de la sine. Pe parcurs mi-am dat seama că o pasiune poate să se concretizeze într-o afacere. Cumva antreprenoriatul m-a ales pe mine. Eu m-am lăsat purtată de val, de inspirație și de dorința de a aduce la suprafață cât mai multe proiecte , de a învăța mereu ceva nou despre produse și despre tehnici de lucru. Cred că după apariția celui de al doilea copil totul a început să prindă contur.

De ce ai ales nișa cadourilor personalizate?

Din ce îmi spun, cei mai multi oameni doresc să ofere cadouri din suflet pentru a-și arăta iubirea și recunoștința și cumva pe lângă produsele,  majoritatea unice, cuvintele au darul de a transmite emoții și energii pozitive.

Care sunt sursele tale de inspirație și cum reușești să te disciplinezi pe cont propriu?

Zâmbesc acum pentru că nu știu ce răspuns să dau vizavi de disciplină și de gestionarea timpului. Încă lucrez la acest capitol. Sunt unele perioade aglomerate în care este extrem de importantă  disciplina pentru a onora cu succes toate comenzile. Sursele  mele de inspirație le găsesc mereu în interiorul meu. Cele mai de succes produse au fost cele pe care le-am realizat bazându-ma pe intuiție și lăsând creativitatea să își urmeze calea. De asemenea,  clienții mă inspiră des și primesc fiecare provocare din partea lor cu brațele deschise . Este important să ieșim din când în când din zona noastră de confort.

Care sunt provocările cu care te confrunți ca antreprenor la început de drum în Romania?

Provocări sunt la fiecare pas atunci când ești un mic antreprenor. Dacă reușești să te adaptezi schimbărilor, să fii într-o continuă dezvoltare,  în primul rând personală,  atunci acestea pot fi ușor transformate în oportunități.

Ești  antreprenor și mamă. Cum le împaci pe amândouă ?

Îmi stabilesc niște reguli. Când copiii sunt la grădiniță, eu sunt în atelier, la muncă. În rest, ne petrecem timpul împreună. În vacanță este putin mai complicat și se schimbă programul meu de lucru, dar acesta este avantajul antreprenoriatului – poți să îți stabilești singur un program .

De ce crezi ca au nevoie cel mai mult antreprenorii români aflați la început de drum?

De încredere, de eliminarea valorilor limitative , de curaj, inițiativă și dorința de dezvoltare și cunoaștere.

Toate schimbările de care avem nevoie se regăsesc în noi .

Care este cea mai mare satisfacție pe care ai avut-o de când ai ales drumul asta?

Fiecare zi vine cu câte o mica satisfacție. Cea mai mare satisfacție o am atunci când clientul este mulțumit, astfel creația și-a atins scopul .

Te gândești sa te extinzi și la alte produse?

Daaa :-). Întotdeauna mă gândesc să mă extind și am o listă lungă de așa zise proiecte de viitor. Am învățat însă că lucrurile se realizează pas cu pas .

Care este cel mai mare vis al tău în ceea ce privește business-ul pe care l-ai creat?

Să mă extind.  Să îmi deschid un spațiu fizic unde să se desfășoare și diverse ateliere de creație. Să realizez colaborări frumoase cu alți colegi de breaslă în interiorul acestui spațiu .

Care ar fi sfatul pe care l-ai da unei mame care cochetează cu antreprenoriatul, dar nu are curajul de a porni?

Aș sfătui-o să își urmeze pasiunea.I-as spune ca nu este ușor , dar satisfacția este infinită.  Avem o singură viață și merită din plin să facem ceea ce iubim și să iubim ceea ce facem!

Citește și

Antreprenor Creativ. Astrid Deco, minuni gravate cu inima

Antreprenor Creativ. Claudia Groza Lazăr și poveștile personalizate

Antreprenor Creativ. Loredana Hurley și Prăvălie de bucurie

Antreprenor Creativ. Diana Udrea și Plicul Creativ 

Antreprenor Creativ. Andreea Paraschiv și BuzduBijoux, bijuterii de poveste

Antreprenor Creativ. Mihaela Zah a imaginat împreună cu fetele ei lumea minunată Elijoy

Antreprenor Creativ. Alina Augustin, creatoarea măsuțelor cu poveste

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top