Now Reading
Antreprenor Creativ. Astrid Deco, minuni gravate cu inima

Antreprenor Creativ. Astrid Deco, minuni gravate cu inima

Inspirată de intenția colectivă de a sprijini afacerile locale și a oferi ajutor antreprenorilor, fie că au fost sau nu afectați de pandemie, m-am gândit că pot face mai mult decât să scriu un text pe Facebook și am decis sa pornesc o serie de articole, cu dublu rol. Primul este acela de a face cunoscuți antreprenori locali, în special pe cei din industrii creative, de unde și numele Antreprenor Creativ, iar al doilea este de a vă da posibilitatea să achiziționați, cu un preț special, unde se va putea, produse de calitate, majoritatea unicat, lucrate cu drag și migală. Mai este și un al treilea beneficiu, acela de a prezenta povești ale antreprenorilor, cu greutăți și bucurii, cu oportunități și riscuri asumate, cu lecții învățate.

Antreprenor Creativ este locul unde sper să adun cât mai mulți oameni care fac lucruri cu și din suflet

În interviurile pe care le fac, voi căuta să aflu cum au luat calea antreprenoriatului, ce resurse au avut, cine i-a sprijinit, ce greutăți au întâmpinat. Fiind un proiect la început de drum, este ajustabil pe parcurs, așa că aștept cu drag de la voi sugestii și idei de îmbunătățire și, de ce nu, propuneri de oameni pe care îi știți și care credeți că se potrivesc profilului de antreprenor creativ.

Astăzi aflăm povestea Astrid Deco, gravură personalizată și un pic mai mult

Astrid Bata mi-a fost recomandată de o altă antreprenoare creativă, Andreea Paraschiv, a cărei poveste o puteți citi aici.

Am intrat pe pagina lui Astrid, Astrid Deco, și după ce am văzut minunile create de ea, mi-am dat seama că este clar potrivită printre antreprenorii creativi. M-au cucerit paharele cu mesaje, dar și borcanele pentru prăjituri, care merg la fix acum, pentru biscuiți de Crăciun și turtă dulce.

Dacă vă place ceea ce creează Astrid, la orice comandă de pe site, la care menționați în mesaj blogul ioanamarinescusima.ro, veți primi cadou un pahar gravat manual cu un mesaj motivațional.

Vă las cu povestea lui Astrid Deco și mă bucur enorm să văd cum strângem aici o mini-comunitate de antreprenori creativi și dedicați.

Cum ai descoperit pasiunea pentru gravură/obiecte gravate și cum a apărut Astrid Deco?

Pot spune că gravura m-a descoperit pe mine. Am crescut cu bunicul și mama mea, care ambii meștereau diferite proiecte și această pasiune de a face lucruri personalizate s-a lipit de mine. La început am încercat sa lucrez mai mult cu lemnul, dar cu o simpla comandă a unui pen de gravură, totul s-a legat și am descoperit ce pot face și mai ales că îmi place să fac asta.

Ce ai făcut înainte de a lua calea antreprenoriatului?

Înainte de a face asta, am făcut Facultatea de Industria Lemnului. A durat aproape un an de când am terminat cu licența și până am decis să încerc ceva pe cont propriu. De atunci au trecut 9 ani și nu regret nicio zi.

Cum ai luat decizia de a deveni antreprenor ?

Decizia a venit cu mult suport din partea familiei. Tot ceea ce fac este cu suport din partea lor. Au crezut în mine, au crezut ca sunt în stare să fac ceva singură și acest lucru a contat foarte mult. Și mai ales la început, când m-au ajutat să dezvolt ceea ce fac.

De ce ai ales nișa obiectelor gravate?

De când am gravat primele pahare mi-a plăcut tehnica. Am studiat mult singură, am încercat diferite modele și am văzut ceea ce se poate face. Îmi place și ideea că orice gravezi rămâne acolo, permanent, că poți transforma un obiect de sticlă banal în ceva care are o mare semnificație, doar prin gravarea unui text.

Care sunt sursele tale de inspirație și cum reușești să te disciplinezi pe cont propriu?

Lucrez 90 % lucruri personalizate și atunci inspirația vine din discuțiile cu oamenii. Vorbesc cu ei, stabilim împreună modelul care aduce cea mai mare emoție. De acolo încep și îmi caut designurile pe care le pot face.

Ideile îmi mai vin și mergând pe stradă, uitându-mă la natură, la arhitectură și ador când pot face lucrări mai complexe, când sunt doar eu cu penul de gravura, cu muzica și dăm contur unui model.

Care sunt provocările cu care te confrunți ca antreprenor la început de drum în Romania?

Provocarea mare este că trebuie să înveți totul, de la gestionare firma, acte, stocuri, buget, până la tehnica efectivă a ceea ce produci.

De la bun început, eu am avut multă răbdare. Am fost conștientă că este nevoie de timp, atât ca să mă fac cunoscută, să audă lumea de mine, cât și timp ca să mă dezvolt eu și ceea ce fac. Să mă dezvolt Eu ca persoană, aveam doar 23 ani când am înființat firma și a trebuit să învăț multe pe parcurs.

Acum sunt diferite grupuri de antreprenori, unde poți cere ajutorul. În 2011, nu era atât de dezvoltată partea aceasta online de social media, multe le căutam singură pe google.

De ce crezi ca au nevoie cel mai mult antreprenorii români aflați la început de drum?

Toată lumea are nevoie de încredere în sine, în forțele proprii, în posibilități. Dacă nu ai suport din partea familiei, să nu renunți, ci să cauți suport în diferite grupuri, unde găsești oameni exact ca tine, care se zbat să facă ceva singuri.

Care este cea mai mare satisfacție pe care ai avut-o de când ai ales drumul asta?

Satisfacția mea este fiecare mesaj de mulțumire pe care îl primesc. Mi se umple inima de bucurie când aflu câtă emoție am adus, câtă fericire printr-un obiect personalizat.

Nu pot alege un singur moment, îmi este prea greu. Toată experiența din acești ani a avut impactul ei.

Te gândești sa te extinzi și la alte produse?

Eu chiar am redus din tot ceea ce făceam. La început am avut multe categorii, cadouri lemn, ceramică, seturi de copii, accesorii de nunti și botezuri. Am făcut multe, a fost frumos, dar în ultimii ani m-am axat pe ceea ce îmi place cel mai mult și anume gravura manuală pe sticlă.

Am niște proiecte noi pe care vreau să le dezvolt, sunt încă la stadiul de cercetare.

Care este cel mai mare vis al tău în privința business-ului pe care l-ai creat?

Merg după zicala “ Don’t tell people your dreams, show them”. Am un vis mare la care am început deja să lucrez, dar nu l-am spus încă nimănui, în afara soțului și a mamei mele. De aceea, momentan îl spun doar pe acela de a muta businee-ul într-o căsuță,  unde să am un loc de o expoziție permanentă a produselor, o masă și o canapea unde să stau la cafea cu lumea și să stabilim ceea ce vom personaliza.

Care ar fi sfatul pe care l-ai da unei femei care cochetează cu antreprenoriatul, dar nu are curajul de a porni

Sfatul meu este să nu mai stea cu frică, ci să acționeze!

Nu zice nimeni că nu este greu la început, orice ai face, dar merită. Este greu și după mai mulți ani, dar satisfacția de a face ceea ce îți place, este mult mai mare. Să își imagineze cum ar arata viața ei atunci când se trezește și merge să lucreze pentru visul ei, când este multă muncă, dar o face cu mare plăcere, când stă de dimineața până seara să lucreze doar ceea ce îi place, când poate să își ia un concediu bine meritat și să se bucure cu adevărat de fiecare zi.

Când își imaginează toate acestea, să își pună pe hârtie toate trăirile, ideile, dorințele, și să înceapă să își construiască planul, pentru ca acea viziune să prindă contur.

Nu uitați, dacă dați o comandă la Astrid Deco și menționați ioanamarinescusima.ro, veți primi un pahar gravat manual, cu un mesaj motivațional.

Citește și

Antreprenor Creativ. Claudia Groza Lazăr și poveștile personalizate

Antreprenor Creativ. Loredana Hurley și Prăvălie de bucurie

Antreprenor Creativ. Diana Udrea și Plicul Creativ 

Antreprenor Creativ. Andreea Paraschiv și BuzduBijoux, bijuterii de poveste

Antreprenor Creativ. Mihaela Zah a imaginat împreună cu fetele ei lumea minunată Elijoy

Antreprenor Creativ. Alina Augustin, creatoarea măsuțelor cu poveste

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top