Now Reading
Antreprenor Creativ. Geanina Studencu îi învață pe copii muzica prin joacă

Antreprenor Creativ. Geanina Studencu îi învață pe copii muzica prin joacă

Deși nu mai reușesc să postez cu regularitate, continui seria Antreprenor Creativ, în care îmi propun să aduc în prim plan oameni creativi și talentați, care sparg tiparele și fac lucruri frumoase, fără să se lase descurajați de contextul nu prea favorabil în care ne aflăm de un an și jumătate aproape.

Pe Geanina Studencu am cunoscut-o în mediul online și m-a cucerit din prima cu zâmbetul larg și energia pozitivă care respiră din toate postările pe care le face. Geanina face parte din categoriile cele mai afectate de pandemie, pentru că este MC și interpret vocal la evenimente, dar și din cei care s-au reinventat în această perioadă, când a pus la punct un concept tare frumos și jucăuș. Pentru că nu mai putea să facă ce iubește cel mai mult, adică să cânte, Geanina s-a gândit să vină în sprijinul copiilor care stăteau mai mult acasă și nu mai puteau să meargă la diferite activități și a adăugat activităților ei și pe aceea de educator muzical. Și-a amenajat un spațiu potrivit, a făcut mult research și, mânată de pasiune, a început să îi introducă pe cei mici în tainele muzicii.

Geanina Studencu, educație muzicală pentru copii

Cum ai ales să devii educator muzical? Detaliază puțin conceptul tău, ce fel de servicii oferi?

Eiii … long story. Nu fi crezut niciodată în această viață eu voi deveni educator muzical. Poate aceasta este partea bună a pandemiei. Având în vedere domeniul evenimentelor a fost blocat pe perioada pandemiei, a fost nevoie schimb macazul. Educatoarea fiului meu mi-a spus: ”Hai, drumul la treabă! Hai la mine lucrezi cu copiii, păcat de talentul tău muzical”. Auchhh … nu eram pregătită nici psihic, nici din punct de vedere al materialului, conținutului educațional, aveam în față un laptop și o agendă goală. M-am adunat, am început cercetez ce presupune munca cu copii atât de mici, și cum putea le fiu de folos.

Mi-a luat cam 7 luni cercetez, caut materiale, învăț, citesc noi cărți de parenting/psihologie, cât văd pregătită apar în fata copiilor, inițial la grădiniță. Iată însă după 3 luni de activitate în grădiniță, mi-am deschis și propria locație în care țin ateliere muzicale cu copii, și iți spun sincer, proiectul meu se bucură de un real succes.

Atelierele mele sunt dedicate copiilor de 1-10 ani, iar grupele sunt structurate astfel: 1-3 ani, 3-6 ani, 6-10 ani. În cadrul unui atelier cântăm, dansăm, facem vocalize, învățăm cuvinte în engleza, testăm diverse instrumente, învățăm ținem ritmul, învățăm vorbim în public și ne distrăm. Evident, pentru fiecare categorie de vârstă, gradul de dificultate este diferit.

Ce ai făcut înainte de a lua calea antreprenoriatului ? Ce altă activitate mai faci?

Activitatea mea de bază este de Maestru de Ceremonii/Solistă. ocup de acest prim business, alături de soțul meu, de aproape 15 ani. El este DJ, iar eu MC/Solistă. Asigurăm sonorizare și voie bună la evenimente private, și deși au trecut atât de mulți ani de când facem asta, putem spune încă cu voce tare: iubim la nebunie ceea ce facem.

Cum ai luat decizia de a deveni antreprenor?

Inițial, când am pornit la drum cu firma de evenimente, ne-am gândit e doar un hobby, un venit extra. Atât eu, cât și soțul meu aveam joburi full time în paralel. Însă, după ani și ani de muncă, a devenit meseria noastră principală, care a prosperat, astfel am decis ne ocupăm doar de acest segment de activitate.

De ce ai ales nișa educației muzicale pentru copii?

Cred fiul meu a fost factorul decisiv. De când sunt mamă, gândirea și prioritățile mele s-au schimbat total. Tot ce fac acum cu copiii în cadrul atelierelor, a fost testat (fără a ști voi deveni educator muzical), pe fiul meu. Având în vedere eu cânt de la 4 ani, am știut întotdeauna ce beneficii extraordinare are muzica asupra creierului, asupra stării de bine, asupra vieții în general. Fiul meu, care acum are 5+, a crescut cu muzică încă de când era în pântec. Numai el știe la câte nunți a fost cu mine. De când am ajuns din maternitate, el a auzit continuu muzică în casă. Pe toată perioada bebelusiei, a fost vesel, a râs, nu a fost un copil care facă tantrumuri, a socializat oricum/oriunde. Eu cred prezența muzicii în casa noastră a ajutat enorm la starea lui de spirit. Și iată, cred toate s-au legat: dragostea mea pentru muzică, dragostea pentru copii și lipsa activității mele în plină pandemie, au adus ceva nou și minunat în viața mea.

Care sunt sursele tale de inspirație și cum reușești să te disciplinezi pe cont propriu?

În ceea ce privește tot ce am creat pentru atelierele muzicale, m-am inspirat foarte mult de la pedagogi muzicali internaționali. Chiar am cumpărat câteva cursuri din Spania, la care încă sunt înscrisă. Pe de altă parte, unele idei sunt create de mine: îl observam pe fiul meu încercând învețe culori, animale etc și de îndată compuneam o melodie pe care i-o fredonam, cât le învețe prin muzică și joacă.

În ceea ce privește rolul meu de MC/Solista … aici cred e talent pur de la Dumnezeu (cu toată modestia). Am multe momente artistice în cadrul unui eveniment: jocuri cu mirii/invitații, dans țigănesc, muzică live etc. Acest program e creat cu mulți ani în urmă, și tot de pe la nunțile din afara m-am inspirat. Însă, în ceea ce privește nunțile, te poți inspira oricum, de oriunde: dacă nu intri în rol în seara evenimentului, daca nu ai carismă și nu știi cum atragi invitații, poți avea în desfășurător chiar și 100 de momente artistice. Eu când apar pe ring, uit de tot și de toate. Scopul meu e unic: evenimentul trebuie fie waw, oamenii trebuie râdă, danseze, mirii nu aibă stres. Indiferent de problemele de acasă, eu și soțul meu suntem acolo, 100%.

Care sunt provocările cu care te confrunți ca antreprenor la început de drum în Romania?

Poate experiența și anii ce au trecut își spun cuvântul. În acest moment, nu mai confrunt cu lucruri care sperie. Am evoluat în ritmul meu, sunt unde trebuie, și chiar dacă e loc și de mai bine, las totul vină natural. Ca și provocare … trebuie fii constant și prezent în Social Media. Acesta este secolul în care înainte ca cineva te contracteze, un simplu “search”. Prezența în online și imaginea sunt foarte importante în reușita afacerii.

Ești  antreprenor și mamă. Cum le împaci pe amândouă ?

Ei, o întrebare frumoasă, căreia acum îi răspund mai lejer. Acum pot spune le împac bine. Mi-a fost extraordinar de greu în primii doi ani de viață ai băiețelului meu, mai ales din punct de vedere fizic. Știm bine cum dorm (sau nu) bebelușii, la evenimente pierdem multe nopți, și se întâmplă uneori am 72 ore nedormite – deloc. La fel de greu îmi era când cântam la vreun eveniment, iar el rămânea acasă, bolnăvior. Uneori plângeam la baie, reveneam zâmbind și cântam, iar mergeam plâng, iar reveneam … și tot așa. Însă țin foarte mult la profesionalism și oricâte probleme am avut acasă, niciodată nu am lăsat se vadă.

De ce crezi ca au nevoie cel mai mult antreprenorii români aflați la început de drum?

Garantat: susținere din partea apropiaților și încredere în ei. Nu e ușor începi un business nou, e nevoie de muncă și perseverență. Roadele nu se văd peste noapte, uneori e nevoie de ani de muncă (în ceea ce privește, pe partea de evenimente). Încrederea în tine și în produsul/serviciul tău este cea mai importantă. Daca tu dai tot ce poți, și știi câtă valoare are produsul tău, nu are ce nu meargă. Pe de altă parte, e de ajutor cei de lângă noi ne susțină: cu o vorbă bună, cu un sfat, cu un share, cu o recomandare, sau direct prin a cumpăra ceea ce oferim. Sigur funcționează!

Care este cea mai mare satisfacție pe care ai avut-o de când ai ales drumul asta?

Cea mai mare satisfacție pe care o am este aceea am am adus zâmbete și bucurii a sute de mii de oameni și tot ce am realizat până în prezent (atât eu cât și soțul meu), a fost realizat pe forțe proprii, fără a avea habar de management, afaceri, cash flow, sau alte lucruri organizatorice. Am mai învățat evident pe parcurs, însă tot ce am construit, a fost cu muncă, dedicare și implicare. Iar faptul putem da acest exemplu copilului nostru e tot ce avem nevoie.

Te gândești să te extinzi și la alte servicii, poate chiar să creezi și produse?

Pe lângă meseria de MC/Solistă & educator muzical, scriu și poezii și cântece personalizate, ce pot fi oferite fie la zile de naștere, ani de nuntă etc. Sunt împăcată și împlinită cu tot ce fac acum, și oricât de multa creativitate avea, nu mai am timp. Deci e ok pentru moment.

Care este cel mai mare vis al tău în ceea ce privește business-ul pe care l-ai creat?

Pe partea de evenimente, îmi doresc mențin aici unde sunt acum și fiu sănătoasă, cât pot face asta mult timp de acum încolo. Visul meu este ca fiul meu preia aceasta afacere, când eu și soțul meu vom decide e de ajuns pentru noi. Pe partea de educație muzicală pentru copii, încă nu am proiectat un vis, dar cine știe, poate peste ani și ani, o scoală de muzică.

Care ar fi sfatul pe care l-ai da unei mame/femei care cochetează cu antreprenoriatul, dar nu are curajul de a porni?

Sfatul e simplu: dacă nu pornești, nu poți știi dacă funcționează sau nu. Merită încerci, merită te dedici trup și suflet pasiunii/proiectului tău, și cu pași mici, dar siguri, vei reuși. Așa cum spuneam și mai sus, nu cu două bătăi din palme se produc minuni. Gândiți pozitiv, aveți încredere în voi și în munca voastră și o să vedeți lucrurile vor merge ca pe roate!

Pe site-ul Geanina Studencu veți găsi un ebook gratuit cu 5 activități muzicale pentru copii, pe care îl puteți descărca și testa o mică parte din munca Gianinei.

Citește și

Monica, Roxana și povestea colorată KnitsAmore

Antreprenor Creativ. Fleurane și povestea cu parfum de lavandă

Antreprenor Creativ. Andreia Birtu și visul ei, Șurubel și Șurubica

Antreprenor Creativ. Cristina Maria Cojocariu, bijuterii energetice şi mult mai mult

Antreprenor Creativ. Art Inspir, cadouri inspirate și dedicate

Antreprenor Creativ. Astrid Deco, minuni gravate cu inima

Antreprenor Creativ. Claudia Groza Lazăr și poveștile personalizate

Antreprenor Creativ. Loredana Hurley și Prăvălie de bucurie

Antreprenor Creativ. Diana Udrea și Plicul Creativ 

Antreprenor Creativ. Andreea Paraschiv și BuzduBijoux, bijuterii de poveste

Antreprenor Creativ. Mihaela Zah a imaginat împreună cu fetele ei lumea minunată Elijoy

Antreprenor Creativ. Alina Augustin, creatoarea măsuțelor cu poveste

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top