INTENȚIILE MELE

 

  • Să inspir femei ca mine, care au trecut prin trauma separării și divorțului. Voi povesti din experiența personală,  voi dezbate cu specialiștii acest subiect si vom oferi femeilor instrumentele necesare pentru a depăși acest hop din viața lor
  • Să ajut femeile care trec prin situații dificile să știe că puterea se găsește în interiorul lor
  • Să susțin familiile separate să păstreze relații civilizate și să coopereze de dragul copiilor lor
  • Să ofer sprijin mamelor, prin intermediul articolelor susținute de specialiști, pentru perioada de pre-adolescență din viața copiilor lor

Cine sunt?

Dacă ai ajuns aici pentru prima dată, eu sunt Ioana, o femeie ca și tine, aflată într-un proces continuu de vindecare și dezvoltare.

De câțiva ani buni, mă reinventez. Am trecut de la munca în corporație la design floral, apoi la blog și scris. Iubesc să transpun în cuvinte emoțiile pe care le am, stările prin care trec, experiențele pe care le trăiesc. Din martie 2019, viața mi-a oferit tot felul de încercări. Mi-am prierdut familia așa cum o știam, am divorțat și m-am trezit la aproape 40 de ani că trebuie să mă descurc singură. Am reușit să mă ridic de fiecare dată, iar acum simt că nu prea mă mai sperie nimic, deși provocările continuă să vină. Cred tot mai tare despre mine că sunt o învingătoare și cred că fiecare femeie este. Trebuie doar să își găsească puterea în interiorul ei.

Din punct de vedere profesional poate părea că am o experiență pestriță, dar mie îmi place să spun că sunt versatilă și îmi place periodic să învăț lucruri noi. La bază sunt om de comunicare și PR, cu o experiență în corporație de aproape zece ani de zile. Din 2012 sunt designer floral profesionist, iar câțiva ani am lucrat pe cont propriu pentru evenimente (nunți botezuri, evenimente corporate). În acest moment, mai susțin doar ateliere de creație florală în școli și grădinițe.

În afara scrisului pe blog și al prezenței la evenimente în calitate de partener, speaker sau host, scriu conținut creativ pentru clienți de business, susțin ateliere de scriere creativă pentru copii la Opera Comică și ateliere de creativitate în cadrul Mai Academy, fondată de Roxana Gabor-Iliescu.

Din 2009 sunt mama Anei-Bianca, o minune de copil, care a venit în viața mea după multe încercări, într-un moment în care medicii îi dăseau zero șanse de a exista. Ana are 11 ani și este o artistă în devenire. Cântă, dansează, a jucat în filmul Minte-mă frumos în Centru Vechi, în regia lui Iura Luncașu, joacă în Sunetul Muzicii (regia Răzvan Mazilu) și Madagascar (regia Emil Panelimon și Jaqueline Bratu) la Opera Comică pentru Copii. Are rafturi întregi de diplome și trofee la concursuri de interpretare, dar, dincolo de ele, are în inimă o iubire imensă pentru muzică, dans și teatru.

Divorțul dintre mine și tatăl ei a afectat-o destul de mult, dar cu multă înțelegere și comunicare, am ajuns la un echilibru, chiar și locuind separat, care să îi asigure Anei mediul necesar dezvoltării armonioase de care are nevoie.

Despre blogul Pisica pe sârmă

În 2015 a luat naștere blogul Pisica pe sârmă, în chip de cadou de ziua mea.

Venea în urma vocii care îmi tot “cânta” în cap de ani de zile și îmi spunea că mai este ceva acolo, dincolo de drumul florilor, pe care o apucasem după ce renunțasem la experiența corporatistă. Pe blog urma să oglindesc toată experiența mea de mamă  cu suișuri și coborâșuri, cu întrebări pe care fiecare mamă și le pune în primii ani de viață ai copilului și mai ales după ce constată că lucrurile devin tot mai complicate și respiro-ul la care visa uneori e doar pe hârtie.

La doar câteva luni de la lansare, am realizat campania Desaga cu daruri și fapte bune, prin intermediul căreia am ajutat mai multe familii nevoiașe din mai multe județe ale țării. Blogul a crescut destul de rapid într-un timp relativ scurt și, datorită proiectelor Școala în lume și Talentul copilului tău, nominalizate la Gala premiilor Webstock în 2018 și 2019, dar și a unor articole cu zeci de mii de cititori, a devenit o voce în zona de educație și parenting. În cei cinci ani de existență, am adunat în jurul blogului o comunitate de femei aflate în căutare și dornice de evoluție ca mame și femei

Despre schimbare

Ca urmare a schimbărilor survenite în viața mea în ultimul an – divorțul, reconfigurarea familiei și calea spre vindecarea și dezvoltarea mea pe care am pornit, nevoia de repoziționare și reinventare a blogului a venit firesc.

Numele de alint de la care  a plecat Pisica pe sârmă nu mai este de actualitate și nu mă mai reprezintă, subiectele pe care doresc să le abordez se îndreaptă către alte zone și astfel schimbarea de nume și identitate vizuală mi s-a părut un pas necear.

Despre blogul ioanamarinescusima.ro

Pentru că îmi accept și îmi onorez întreaga viață și identitate, am ales să folosesc numele dobândit în urma căsătoriei, care este și numele fetiței mele și cel după care mă știe toată lumea, dar să îi adaug și numele meu de fată. Un fel de combinație între trecut și prezent, cu privirea înainte spre viitor.

Îmi propun să ofer în continuare informații utile despre educație și creșterea copiilor, să inspir femeile prin intermediul experienței mele și să găsesc, cu ajutorul specialiștilor  răspunsuri la problemele cu care se confruntă mamele (în special cele de pre-adolescenți), femeile (în special cele trecute prin trauma divorțului) și oamenii interesați de propria dezvoltare.

Vă aștept cu drag să urmăriți experiențele noastre și, nu uitați,
Viața nu este o poveste scrisă deja, noi construim viața și asta nu trebuie să uităm niciodată!
(Ana-Bianca Marinescu, 11 ani)