Now Reading
Antreprenor Creativ. Noura Shaban, Expat Life Coach

Antreprenor Creativ. Noura Shaban, Expat Life Coach

Expat life coach. Voi știați că există așa ceva? Ei bine, eu nu, și tocmai pentru că este ceva nou, exact ca și floral & life coach, conceptul meu, am fost intrigată să aflu mai mult despre acest concept de la Noura Shaban, care este expat life coach și care își propune să facă viața mai ușoară și mai frumoasă străinilor care vin pe termen lung în România. Noura Shaban este antreprenorul creativ de astăzi și îmi doresc să aflăm împreună de la ea ce înseamnă expat life coach și cu ce îi ajută pe străini un astfel de specialist.

Cum ai ales să devii expat life coach? Detaliază puțin conceptul tău, ce fel de servicii oferi?

La începutul anului am rămas fără un job full time așa am decis fac ceva pentru mine, niste cursuri care ajute dezvolt atât pe partea de online pentru blogul pe care îl aveam atunci cât și pe parte personală ca pot trece peste momentul acela de a rămâne pe dinafară. Însă cineva acolo sus avea alte planuri cu mine.

Am întâlnit-o pe Ana Nicolescu (o știam din online însă nu m-am gândit niciodată ce impact va avea o discuție cu ea asupra carierei mele). M-am înscris în comunitatea ei cu gândul de a-mi dezvolta abilitățile de blogger, iar după o discuție revelatoare cu ea, Ana m-a întrebat dacă nu mi-ar plăcea schimb puțin nișa în care nu îmi găsesc locul (pentru îi spusesem simt pierdută în marele ocean al bloggingului).

Astfel, m-am reorientat către o mai veche pasiune de-a mea, aceea de a lucra cu oamenii, de a-i ajuta se integreze, de a-i ajuta comunice mai ușor și am combinat asta cu formarea mea în limbi străine și a reieșit proiectul Noura Shaban – expat life coach. Acum ajut străinii veniți în Romania se integreze, își găsească tribul, ia legătura cu experți precum avocați, psihologi, profesori, agenți imobiliari, etc și astfel încă din prima zi în Romania simtă sunt sprijiniți pentru a avea o acomodare mai ușoară.

Ce ai făcut înainte de a lua calea antreprenoriatului și a deveni expat life coach?

Înainte lucram în corporație, în paralel eram traducător și blogger, gândeam în sinea mea va veni o zi în care voi fi blogger cu norma întreagă iar ceea ce s-a întâmplat în ianuarie a fost șutul de care aveam probabil nevoie pentru a face un pas înainte în carieră.

Cum ai luat decizia de a deveni antreprenor?

Îmi doream fac ceva pe cont propriu, îmi stabilesc singură programul și pot avea grijă și de copii. Mai ales într-o perioadă atât de incerta în care au fost și multe vacanțe care cu siguranță ar fi fost greu de digerat pentru orice angajator. Știu atunci când ești propriul șef e posibil ai chiar mai puțin timp decât atunci când ești angajat dar sunt dispusă fac acest sacrificiu pentru ceva ce îmi place și unde o greșeală este o experiență din care  înveți ceva nou și nu doar o greșeală pentru care ești apostrofat.

De ce ai ales nișa expaților și ai ales să fii expat life coach?

Am ales această nișa deoarece am simțit pe piața românească este un mare gol. oamenii care vin în țara noastră nu au o susținere, iar mulți dintre ei sunt nevoiți se descurce fără cunoască limba sau știe există cineva la care pot apela.

Care sunt sursele tale de inspirație și cum reușești să te disciplinezi pe cont propriu?

Inspirația vine chiar de la ei, expații care se lovesc zilnic de probleme, de lucruri pe care și le doresc le afle, din sesiunile de coaching și din întrebările pe care mi le adresează. Încerc îmi păstrez un program care corespundă celui al copiilor, fac liste și încerc rămân focusată pe task-urile pe care le am de făcut zilnic. Uneori e greu, trezesc ceva mărunt mi-a mâncat mult mai mult timp decât așteptam, pierd în marea internetului atunci când îmi fac research-ul dar totuși încerc nu depărtez de la intenția pe care mi-o propun zilnic.

Care sunt provocările cu care te confrunți ca antreprenor la început de drum în Romania?

Lumea e sceptică, e greu deschizi un nou drum, ai servicii de care poate oamenii nici nu au auzit până acum iar până când vocea mea se va face auzita va fi un drum cu multe lucruri de învățat. Chiar zilele trecute întreba cineva dacă trebuie plătească pentru serviciile mele, ceea ce m-a uimit deoarece pe internet oamenii s-au obișnuit se împrietenească foarte ușor dar superficial cu alți oameni și nu le aprecieze munca.

Ești  antreprenor și mamă. Cum le împaci pe amândouă?

Este destul de dificil uneori pentru lucrez doar de acasă și inevitabil mai apare și câte un cap de copil în cadru, dar am întâlnit și oameni minunați care înțeleg foarte bine situația, uneori se deschid noi discuții pe această temă. Chiar și oamenii se simt mai familiari și se creează niște conexiuni foarte faine.

De ce crezi ca au nevoie cel mai mult antreprenorii români aflați la început de drum?

În condițiile actuale în care ne aflăm cred ar avea nevoie de un coach care îi țină ancorați și focusati. Cel puțin la mine așa a fost, lucrând de acasă era ușor pierd în rutina zilnică, îmi caut motive nu fac un task sau altul, îmi spun sunt obosită și amân luarea unor decizii, dar am avut lângă mine oamenii potriviți care mi-au dat energia necesară pun pe picioare acest proiect.

Care este cea mai mare satisfacție pe care ai avut-o de când ai ales drumul asta?

Cea mai mare satisfacție cred a fost atunci când am câștigat concursul de idei organizat de Podfest, unde ideea mea a fost aleasă din peste 20 de idei iar premiul a fost înregistrarea primului episod. Acest moment mi-a deschis noi orizonturi.

Te gândești sa te extinzi și la alte servicii, poate chiar să creezi și produse?

Da, sunt în plan mai multe produse și servicii însă momentan vreau rămân focusată pe lucrurile de care am nevoie la început și le iau pas cu pas, știu multe idei vor veni de la sine ca un rezultat natural a muncii mele de acum.

Care este cel mai mare vis al tău în ceea ce privește business-ul pe care l-ai creat?

creez o comunitate, devin o voce pentru ei și știu tot ce fac acum nu este în zadar.

Care ar fi sfatul pe care l-ai da unei mame/femei care cochetează cu antreprenoriatul, dar nu are curajul de a porni?

aibă încredere în ea! Și chiar dacă are dubii va putea realizeze proiectul la care visează, nu se lase. Când ești la început de drum vei auzi și păreri pro și păreri descurajatoare. se înconjoare de oameni care vibrează în același ritm cu ea și își ia energia de la ei. Cu siguranță ceva măreț va ieși de acolo.

Citește și

Geanina Studencu îi învață pe copii muzica prin joacă

Monica, Roxana și povestea colorată KnitsAmore

Antreprenor Creativ. Fleurane și povestea cu parfum de lavandă

Antreprenor Creativ. Andreea Paraschiv și BuzduBijoux, bijuterii cu poveste

Antreprenor Creativ. Cristina Maria Cojocariu, bijuterii energetice şi mult mai mult

Antreprenor Creativ. Art Inspir, cadouri inspirate și dedicate

Antreprenor Creativ. Astrid Deco, minuni gravate cu inima

Antreprenor Creativ. Claudia Groza Lazăr și poveștile personalizate

Antreprenor Creativ. Loredana Hurley și Prăvălie de bucurie

Antreprenor Creativ. Diana Udrea și Plicul Creativ 

Antreprenor Creativ. Andreea Paraschiv și BuzduBijoux, bijuterii de poveste

Antreprenor Creativ. Mihaela Zah a imaginat împreună cu fetele ei lumea minunată Elijoy

Antreprenor Creativ. Alina Augustin, creatoarea măsuțelor cu poveste

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top