Now Reading
Antreprenor Creativ. Diana Udrea și Plicul Creativ, o idee născută în pandemie

Antreprenor Creativ. Diana Udrea și Plicul Creativ, o idee născută în pandemie

Inspirată de intenția colectivă de a sprijini afacerile locale și a oferi ajutor antreprenorilor, fie că au fost sau nu afectați de pandemie, m-am gândit că pot face mai mult decât să scriu un text pe Facebook și am decis sa pornesc o serie de articole, cu dublu rol. Primul este acela de a face cunoscuți antreprenori locali, în special pe cei din industrii creative, de unde și numele Antreprenor Creativ, iar al doilea este de a vă da posibilitatea să achiziționați, cu un preț special, unde se va putea, produse de calitate, majoritatea unicat, lucrate cu drag și migală. Mai este și un al treilea beneficiu, acela de a prezenta povești ale antreprenorilor, cu greutăți și bucurii, cu oportunități și riscuri asumate, cu lecții învățate.

Antreprenor Creativ este locul unde sper să adun cât mai mulți oameni care fac lucruri cu și din suflet

În interviurile pe care le fac, voi căuta să aflu cum au luat calea antreprenoriatului, ce resurse au avut, cine i-a sprijinit, ce greutăți au întâmpinat. Fiind un proiect la început de drum, este ajustabil pe parcurs, așa că aștept cu drag de la voi sugestii și idei de îmbunătățire și, de ce nu, propuneri de oameni pe care îi știți și care credeți că se potrivesc profilului de antreprenor creativ.

Pe Diana Udrea o cunosc de ceva ani, din zona de evenimente și PR. Fetele noastre poartă același nume, au mers o perioadă la aceeași școală, iar Diana a fost mereu pentru mine un exemplu de tenacitate, acea persoană orientată spre soluții, cu un spirit întreprinzător „peste normă”. De aceea, nu m-a mirat foarte tare să aflu că, în plină stare de urgență, Diana s-a reinventat, creând Plicul Creativ, un kit de activități pentru copiii iubitori de  povești și teatru

Am vrut să aflu povestea completă a Plicului Creativ direct de la Diana. Dacă vă place Plicul Creativ și doriți să plasați o comandă,  o puteți face momentan aici,, iar dacă folosiți în comentarii ioanamarinescusima.ro, primiți cadou Plicul Surpriză, care conține materialele necesare pentru două workshop-uri în tematică de iarnă.

Cum ți-a venit ideea Plicului Creativ?

Ideea de a realiza un produs o aveam în minte de mai mult timp pentru că,  în evenimentele pentru copii pe care le organizam, zona de workshop-uri tematice era cea mai așteptată de cei mici. În martie, când totul s-a oprit, am vrut să continui să ofer zâmbet copiilor și m-am gândit cu ce pot merge către ei. Astfel, am realizat acest KIT creativ care îi introduce pe cei mici în lumea poveștilor, ei își creează propria carte „Ursul păcălit de vulpe”, semnul de carte, cutia se transformă în piesă de teatru cu personaje: ursul, vulpea.

Ai luat calea antreprenoriatului de ceva vreme. Ce te-a determinat sa o faci și ce te-a determinat să adaugi Plicul Creativ celorlalte lucruri pe care le făceai deja?

Firma mea, Casa Veselă Events a sărbătorit 10 ani de activitate. Am pornit acest business cu și despre copii după ce s-a născut fetița mea, Ana și după criza din 2009, când eu lucram în industria auto care a fost destul de profund afectată. Am simțit că este momentul să dezvolt ceva frumos în piața pentru copii, că am suficientă experiență și determinare și am pornit la drum.

Plicul Creativ s-a alăturat zonei de servicii pe care le organizam, a venit ca o completare firească. Începând din luna martie am avut și mai mult timp de dezvoltare, de creație și am considerat că aduc o bucurie copiilor care se vor întâlni cu personajele lor preferate și vor fi chiar proprii artizani.

Ești antreprenor și mamă. Cum reușești să le împaci pe amândouă?

Antreprenoriatul te alege pe tine și tu îl alegi pe el, este o relație care curge armonios. Când faci ce îți place cu adevărat, nu privești ca pe un job apăsător, ci ca pe un stil de viață. Răspunsul este simplu : iubesc să fiu mamă, îmi place să fiu antreprenor, să mă bucur de libertatea de a lucra din spații neconvenționale, de întâlniri cu oameni dragi, de idei pe care le pot dezvolta. Ana a crescut cu mine  într-o lume colorată, plină de bucurie,  am lansat filme împreună, am creat jocuri pentru copii, ne-am costumat în prințese și am trimis companiilor fotografii spre aprobare. Eu văd frumusețea în tot ceea ce fac, astfel că fetița mea, proiectele, călătoriile, cafeaua cu prietenii fac parte din viața mea.

Cum ai ales nișa activităților pentru copii?

Am avut o aplecare spre domeniul dedicat copiilor și din familie, mama mea a predat biologie, am crescut în casă cu o profesoară și cu sute de povești despre copii, excursii și tabere. Cariera mi-am început-o ca asistent universitar, am predat disciplina marketing și după 10 ani de lucru în companii multinaționale am simțit că pot gestiona o bucățică a mea.

Care sunt sursele tale de inspirație și cum reușești să te disciplinezi pe cont propriu?

Consider că a avea propria companie este o provocare și este o asumare. Nu mai ai salariul lunar de la angajator, trebuie să ți-l faci singur, cine merge pe acest drum este matur, curajos, puternic, dar și sensibil și vulnerabil. Într-un cuvânt echilibrat, cu încredere în el și în puterea lui împreună. Nu am venit pe acest pământ să demonstrăm cât suntem de buni și de bogați, ci să putem oferi oamenilor din jurul nostru. Disciplina în antreprenoriat nu se măsoară cu ceasul, cât timp petreci pe un scaun de birou, ci cât de implicat ești în ceea ce faci. Eu respir proiectele mele, îmi vin idei, încerc lucruri noi, îmi las libertatea de a fi.

Sursa mea de inspirație este fetița mea, întotdeauna mă consult cu ea, acum are 13 ani, are o opinie, dar vede lucrurile din perspectiva unui copil care este mai deschis, mai creativ față de noi, adulții. Ascult guru spirituali și motivaționali, citesc, mă relaxez, trăiesc fiecare zi cu bucurie, așa cum este ea, sunt recunoscătoare pentru ca am sănătate și asta înseamnă totul!

Care sunt provocările cu care te confrunți ca antreprenor în România?

Aici este mult de discutat, dar acestea au fost cele mai grele 10 luni ale businessului pentru că evenimentele nu au existat. M-am reinventat, am trecut pe zona de online pentru a fi împreună cu copiii, am găsit soluții și proiecte la care lucrez cu drag.

De ce crezi ca au nevoie cel mai mult antreprenorii români aflați la început de drum?

Cred că au nevoie de curaj! Cred că au nevoie să aibă prieteni cu care să facă echipă. Cred că trebuie să iubească libertatea și să aibă încredere în ei și în ideile lor.

Care este cea mai mare satisfacție pe care ai avut-o de când ai ales drumul asta?

Cea mai mare satisfacție este bucuria copiiilor care este o sursă de energie pentru mine

Te gândești să te extinzi și la alte produse?

Cred ca nu trebuie să punem prea multă presiune pe noi, dar sunt deschisă către noi provocări. Inspirația vine, eu sunt o persoană dinamică

Care este cel mai mare vis al tău în ceea ce privește business-ul pe care l-ai creat?

Am învățat să nu îmi pun targeturi și să nu mă judec, „I am enough” pentru că totul este acum și aici, nu știm ce ne rezervă viitorul, nimeni nu se aștepta la această pandemie și la această redefinire, pentru mine posesia nu există.

Mi-ar plăcea ca centrele sociale și copiii din medii defavorizate să primească Plicul Creativ, să se bucure de poveștile copilăriei, să aibă propria carte creată de ei, să susțină piesa de teatru ca regizori și actori, să le putem da încredere și aripi că vor reuși! Astfel, încerc să găsesc companii care să se asocieze cu proiectul și împreună să ducem educația mai departe și la cei mai vulnerabili.

Care ar fi sfatul pe care l-ai da unei mame care cochetează cu antreprenoriatul, dar nu are curajul de a porni?

Dacă nu are curaj, antreprenoriatul nu este cea mai bună soluție. Sfatul ar fi să își asculte inima și să pornească pe drumul ei.

Sper că v-a inspirat povestea Plicului Creativ și nu uitați, dacă vreți să plasați o comandă, o puteți face momentan aici, iar dacă folosiți în comentarii ioanamarinescusima.ro, primiți cadou Plicul Surpriză, care conține materialele necesare pentru două workshop-uri în tematică de iarnă.

Citește și

Antreprenor Creativ. Andreea Paraschiv și BuzduBijoux, bijuterii de poveste

Antreprenor Creativ. Mihaela Zah a imaginat împreună cu fetele ei lumea minunată Elijoy

Antreprenor Creativ. Alina Augustin, creatoarea măsuțelor cu poveste

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top