Now Reading
Antreprenor Creativ. Cristina Maria Cojocariu, bijuterii energetice și mult mai mult

Antreprenor Creativ. Cristina Maria Cojocariu, bijuterii energetice și mult mai mult

Inspirată de intenția colectivă de a sprijini afacerile locale și a oferi ajutor antreprenorilor, fie că au fost sau nu afectați de pandemie, m-am gândit că pot face mai mult decât să scriu un text pe Facebook și am decis sa pornesc o serie de articole, cu dublu rol. Primul este acela de a face cunoscuți antreprenori locali, în special pe cei din industrii creative, de unde și numele Antreprenor Creativ, iar al doilea este de a vă da posibilitatea să achiziționați, cu un preț special, unde se va putea, produse de calitate, majoritatea unicat, lucrate cu drag și migală. Mai este și un al treilea beneficiu, acela de a prezenta povești ale antreprenorilor, cu greutăți și bucurii, cu oportunități și riscuri asumate, cu lecții învățate.

Antreprenor Creativ este locul unde sper să adun cât mai mulți oameni care fac lucruri cu și din suflet

În interviurile pe care le fac, voi căuta să aflu cum au luat calea antreprenoriatului, ce resurse au avut, cine i-a sprijinit, ce greutăți au întâmpinat. Fiind un proiect la început de drum, este ajustabil pe parcurs, așa că aștept cu drag de la voi sugestii și idei de îmbunătățire și, de ce nu, propuneri de oameni pe care îi știți și care credeți că se potrivesc profilului de antreprenor creativ.

Astăzi, prezint un om care face multe. Recunosc, întâlnirea virtuală cu Cristina Maria Cojocariu mi-a adus liniștea aceea de „nu sunt singura nebună”, că mă știți, eu sunt cea care a trecut de la corporație la flori, la scris, la cursuri pentru copii, content writing și…surpriză pentru la anul :-). Dar să revenim la Cristina, pe care am cunoscut-o în urma unei licitații caritabile la care particip de câțiva ani, în grupul La Primul bebe. Când am văzut ce lucruri minunate face Cristina, m-am bucurat sincer că a fost una din câștigătoarele licitației.

Povestea Cristinei Maria Cojocariu este exact genul de poveste de care avem nevoie pe final de an. Inspirațională și de prins curaj

Cristina este terapeut și coach spiritual, scrie cărți vindecătoare, lucrează cu energii, iar, mai nou, creează semne de carte și bijuterii energetice. My kind of girl, ca să zic așa. Sper că și al vostru. Pentru aprofundare, o găsiți pe Cristina Maria Cojocariu aici.

Dacă veți dori să comandați ceva creat de Cristina, veți primi cadou un semn de carte sau o cheie-talisman, la alegere, dacă menționați că veniți de pe ioanamarinescusima.ro. O puteți contacta pe Cristina la adresa de mail contact@cristinamariacojocariu.ro

Cum ai descoperit pasiunea pentru semne de carte și bijuterii energetice ? Ce fel de obiecte creezi?

Povestea cu semnele de carte și bijuteriile încărcate energetic s-a împletit în mod surprinzător, piesa cu piesa.

Pasiunea pentru semne de carte o am de când știu – erau printre obiectele colecționate cu drag de unde mergeam. Bijuteriile le-am iubit mereu, iubesc aerul feminin pe care îl dau, iar mărgelitul l-am descoperit prima dată acum 9 ani. Timp de un an, poate, mi-am făcut mie o mulțime de minunații, apoi mi-am văzut de viața mea mai pragmatică (corporația 😉 ). Dorul de mărgelit m-a reapucat treptat, fiind una dintre activitățile care relaxeazăla mine funcționează ca o meditație, pot sta liniștită peste 12 ore făcând lucrul ăsta. La finalul lui 2019 și începutul lui 2020 am scris și publicat primele mele cărți, iar în toamna aceasta, din nevoia de a relaxa, a răsărit din senin ideea de a meșteri semne de carte, care vină cumva ca o completare a cărților.

Visul meu, de ani de zile, este scriu povești vindecătoare, încărcate cu energie printre rânduri, pe care atunci când  cineva le parcurge, se producă alinierea energetică ce îi aduce vindecarea. Iar acum am avut revelația poveștile se scriu în multe moduri. La duș (unde îmi vin majoritatea ideilor) mi-a venit și „denumirea oficială” pentru ce fac – „Un semn de carte spune o poveste”.

Anul acesta am descoperit și aprofundat puterea vindecătoare a cristalelor. Am citit mult, am participat la cursuri, mi-am achiziționat eu peste 120 tipuri de pietre, am experimentat șipus pe hârtie” rezultatele cercetărilor mele. Am început le folosesc pentru mine, prieteni, clienții de la coaching și terapie, apoi au devenit „cuvintele” cu care se scriu poveștile din semnele-talisman (pentru un semn nu e doar un semn,  ci e în același timp talisman care ne susțină). Condimentul care savoare întregii creații este energia cu care sunt încărcate. Mereu am avut înclinații în direcția asta, dar de lucrat concret cu energia am început lucrez în 2010, desăvârșind lucrurile în ultimii ani prin diferite specializări. De 3 ani am folosit această componentă și în ședințele de terapie și coaching, iar acum vine natural fac ajungă povestea vindecătoare la cât mai multă lume.

Și uite asa, folosind ceea ce știam deja să fac și îmi aduce bucurie (lucru incurajat și astrologic în anii aceștia), am ajuns să „compun” povești vindecătoare prin semnele de carte inițial, apoi prin bijuteriile pe care le-au cerut mai multe persoane. Am diversificat gama, urmând cererea.

Ce ai făcut înainte de a lua calea antreprenoriatului/Ce faci în paralel?

Înainte de antreprenoriat, am lucrat 16 ani în corporații, dintre care 11 în imobiliare (atât în vânzări, cât și în managementul echipei, marketing). Acum sunt coach spiritual, folosind ceea ce am învățat în ultimii 10-11 ani, prin numeroase cursuri și specializări. Anul acesta am început pregătesc și analize personalizate cu îngerii personali Kabbalah, pentru cei care își doresc (în urma lucrului meu cu îngerii în ultimii 3 ani și jumătate, pentru mine, clienți și nu doar, dar și a ceea ce am studiat). Tot anul acesta am început și programul Crystal Clear Coaching, un program personalizat de coaching în care folosim cristalele pentru a rezolva situații specifice, pentru a crește ceva în viața noastră (curaj, motivație etc.), dar și pentru a reduce (anxietate, stres, frici etc.). Am scris două cărți, și abia aștept aștern pe hârtie și alte idei care îmiînflorescîn minte și inima – acum cel puțin 6 proiecte sunt în așteptare, timpul nefiindu-mi cel mai bun prieten. Îmi propun fiu mai constantă cu blogul început în 2017  și cresc în continuare canalul de Youtube pe care am început postez intens (2-3 ori/săptămână) din vară, subiecte de dezvoltare personală și spirituală.

Când îmi permite timpul, îmi face plăcere țin cursuri pe temele pe care le iubesc – spiritualitate, încredere în sine, productivitate, cristaloterapie etc. împărtășesc minunile pe care le descopăr permanent (este în lucru și o platforma pentru cursuri). Astea deocamdată, dar idei tot vin 🙂

Cum ai luat decizia de a deveni antreprenor ?

După cum glumesc eu mereu, a fost nevoie de un cancer de piele și 2 departamente desființate în 2 companii, ca eu ajung îmi urmez calea și menirea. Am început scriu prima dată în 2013, într-o cafenea din Cluj, după ce am fost externată – reexcizie după un cancer de piele, în urma căruia medicii îmi spuneau 3 zile fac diferența între mor și trăiesc.

A fost prima dată când mi-am pus problema serios: „- Dacă mor mâine, eu ce vrea fac cu viața mea? Ce vrea fi făcut până acum?”. Am renunțat după un an – era mai simplu și practic pentru mine îmi continui viață în imobiliare, călduț, comod, eram bună în domeniul meu, nu era nevoie iau totul de la 0. Nu eram încă suficient de pregătită îmi asum public tot ce sunt și ce nu sunt, îmi pun puterile dar și vulnerabilitațile, asumat, pe masă (scriam despre relații de cuplu în perioada aceea).

În ianuarie 2017, departamentul în care lucram eu s-a desființat (era a doua oara când trăiam astadupă 2009 – când, după un episod identic, începusem prima mea afacere cu genți și pantofi pe comandă, din piele, dar la care am renunțat după un an și ceva, din aceeași comoditate călduță.) Atunci a fost momentul în care am spus: „Nu mai întorc, gata!”. În primul an m-am întrebat dacă nu sunt eu nebunătrăiam încă din banii puși deoparte, în timp ce refuzam oferte de joburi. Apoi, am știut din ce în ce mai clar , indiferent de provocări (ultimii 2-3 ani au fost cei mai grei ani din viața mea, din toate punctele de vedere), ăsta e drumul meu, și nu se pune problema dacă se poate sau nu, ci CE trebuie fac ca se poată.

De ce ai ales nișa aceasta?

Nișa cu semnele de carte vindecătoare și bijuteriile m-a ales pe mine :). Totul a pornit de la visul meu din clasa a 10-a – voiam fac psihologie sau jurnalistică. Am fost „practică” – nu am făcut nici una, nici alta, pentru „nu ai cum faci bani din asta în Romania„.

A fost nevoie de o călătorie lunga ca eu îmi urmez visul – după cum spun, visul meu a prins viață la majoratul lui (acreditarea de coaching). A fost nevoie de timp și înțelepciune bani putem face din orice ne place și ne dorim, dacă suntem dispuși facem pași constanți. Apoi, am urmat ghidarea și semnele, m-am reinventat permanent și încă o fac.

Sunt convinsă modul meu de a „spune” povești vindecătoare se reinventează și el – prin cuvintele din cărți și articolele scrise, prin semnele de carte cu cristale terapeutice, încărcate energetic, prin bijuterii și talismane, prin energia pe care o pun în tot ceea ce fac și manifest. În tot, aleg fiu atentă la ce simt. Aleg cer ghidare (lucrez mult cu îngerașii, mai ales în ultimii ani), și e surprinzător și minunat cum proiectele pe care le aduc la viață se completează și dezvoltă reciproc.

Care sunt sursele tale de inspirație și cum reușești să te disciplinezi pe cont propriu?

Sursa de inspirație principala e dușul :). Acolo e momentul și locul din care ies cu cel puțin 3-4 idei, aproape de fiecare dată. Idei îmi vin din orice – de la pisicii mei, buburuza din gradină, ceva ce văd pe internet sau găsesc într-o carte. Cu semnele de carte pornesc de la ce vreau obțin – ce vreau facă semnul acesta? Apoi întreb ce pot folosi, și cumva povestea mi se scrie în minte – cristalele folosite care se completează și ating fațete diferite ale nevoii, simbolurile și culorile vin aducă plusul de care e nevoie. Lucrez cu intenție setată și încărcare energetică atât în timp ce meșteresc semnul de carte sau bijuteria, dar și la finalul lucrării. Fiecare semn sau bijuterie pleacă, simt eu, cu un îngeraș al ei, care susțină persoana la care ajunge, pentru binele ei cel mai înalt, cu ușurință și bucurie. Cu disciplina e provocator, așa tot lucrez aici. Dacă de inspirație nu duc lipsă, partea asta de disciplină vine și cu provocări. Intru în prea multe proiecte, pe care le gestionez singură, sar de la un lucru la altul, din entuziasmul de a descoperi și de a face lucrurile pe care le iubesc, ceea ce e consumator de timp și energie, pe termen mediu și lung. Ce ajuta e pun telefonul pe silențios și lucrez în calupuri, cu alarma (tehnica Pomodoro). 25 minute lucrez fară întreruperi, cu 5 minute pauza, apoi reiau (Așa am scris și publicat cele 2 cărți, inclusiv partea tehnică, pagina de vânzare etc. în mai puțin de 3 săptămâni fiecare).

mai ajută separ lucrurile pe operațiuni – azi fac semne de carte și bijuterii, mâine scriu, o dată pe săptămână fac facturile și plătesc furnizorii etc. Nu dezlipesc de agendă nici măcar în weekend și folosesc mult listele – pentru ce am de făcut, pentru proiecte, pentru idei, pentru realizările săptămânii/ lunii (ca motiveze merg mai departe). Apropo de inspirație – din provocările mele vin și inspirațiile. Experimentând tehnici diferite de a fi cât mai disciplinată și productiva, am ajuns creez și un curs video de productivitate, care a fost foarte bine primit.

Care sunt provocările cu care te confrunți ca antreprenor la început de drum în Romania?

Cea mai mare provocarea a fost faptul a fost nevoie fac totul de una singură – de la produse / servicii, până la texte de vânzare, campanii, marketing, filmări, editări, facturi etc. Fiecare operațiune presupune mulți alți pasi, așa a fost nevoie învăț enorm de mult în anii aceștia – lucru foarte bun, dar teribil de solicitant. O altă provocare, din primii ani, a fost faptul încă nu știam valoarea serviciilor mele, așa fie nu ceream bani pentru serviciile mele de coaching, fie ceream puțin, așa nu reușeam susțin din munca mea. În plus, tendința ne întoarcem în zona călduță, stabilă, de angajat, e uriașă la început, mai ales când majoritatea oamenilor din jur îți spun nu se poate, când vezi rezultatele sunt departe de efortul și implicarea depuse.

Eu îmi tot repetam mie: :There’s no way back!” – „Nu ai unde te mai întorci!”, în timp ce evitam persoanele care descurajau și îmi spuneau nu se poate merge pe calea aleasă de mine. Provocatoare a fost și expunerea în fata oamenilor – prin scris, dar și filmăriîn care te dezvălui tu om, cu frici, cu bucurii, cu vulnerabilități și curaj în același timp. Am fugit cât am putut la început de vorbit în public sau filmări. Acum iubesc fac asta, mi se pare cel mai natural lucru posibil. O altăcapcana” e , din (prea mult) entuziasm și bucurie, nu mai știi te oprești dai enorm de mult, chiar și atunci când ești obosit și nu mai poți, vrei mereu mai mult, cu prețul suprasolicitării, te gândești mereu la cei din fața ta, înainte te gândești la tine, omul. Lipsa de vizibilitate de la început poate fi și ea descurajantă, așa e nevoie de multă răbdare și perseverență nu renunți, atunci când nu vezi imediat rezultatele muncii și implicării tale.

De ce crezi ca au nevoie cel mai mult antreprenorii români aflați la început de drum?

De informații clare și structurate pe pași, legat de ceea ce implică un business – cu marketing, cu vânzări, cu tehnic etc. eventual de mentori și oameni care le arate pot, îi încurajeze și ghideze. „Nu știi ce nu știi” te poate sabota cel mai mult la început, ca și tendință de a te împrăștia în prea multe direcții. Pe mine acum m-ar ajuta și sprijin financiar pentru a putea lucra cu cineva / a angaja pe cineva care ajute cu o parte din munca mea (administrative, tehnice etc.). Și obligatoriu cred e iubească ceea ce fac atât de mult încât poată trece și peste blocaje, momente grele, cu gândul visul lor merita efortul și timpul și resursele. Am convingerea , atâta timp cât pui suflet în ce faci, ești perseverent și deschis, NU SE POATE NU SE POATĂ.

Care este cea mai mare satisfacție pe care ai avut-o de când ai ales drumul asta?

Faptul ca în fiecare zi contribui în moduri nesperate la schimbarea unor vieți. Am primit confirmarea multor minuni în timpul acesta, iar asta mi-a dat puterea sa merg mai departe chiar și atunci când simțeam ca nu mai pot.

Te gândești sa te extinzi și la alte produse?

Categoric da, nu stiu daca din păcate sau din fericire :)) Entuziasmul meu și tona de idei spun da, adaug mereu produse și servicii noi și cât mai inovative, dar și îmbunătățesc permanent ceea ce fac. Practica îmi spune pot face asta dacă deleg o parte din administrative altcuiva, ca am timpul necesar pentru creație și dezvoltare, pentru altfel timpul limitat și oboseala îmi vor pune bețe în roate.

Care este cel mai mare vis al tău în ceea ce privește business-ul pe care l-ai creat?

Îmi doresc ca poveștile vindecătoareîn multiplele lor forme (cărți, video, semne de carte, bijuterii, talismane etc.) ajungă la cât mai multe persoane și le ajute își schimbe viețile în bine, cât mai ușor. Îmi doresc intru și pe piața internațională (cu cărțile inițial), apoi cu terapiile/coaching-ul și semnele de carte vindecătoare.

Care ar fi sfatul pe care l-ai da unei femei care cochetează cu antreprenoriatul, dar nu are curajul de a porni?

înceapă și facă în fiecare zi ceva pentru visul ei – imperfect poate, încet poate, dar facă. ÎN FIECARE ZI. Când simțeam blocată la a doua carte îmi repetam: „Bun, prost, scrie. La o FOAIE ALBĂ nu ai ce corecta!”. În plus, își amintească în fiecare clipă suntem oameni, iar cei precum Steve Jobs, Jeff Bezos și nu doar (am povestit despre asta în prima mea carte – „101 lecții de viață de la oameni de succes – vol. I) au pornit și ei de undeva. Și ei au greșit, și ei au avut eșecuri și dezamăgiri, frici și ezitări. Ce face diferența întrereușescși ” nu reușesc” este perseverența și deschiderea de a învăța mereu, de a încerca și alte variante, de a merge înainte, indiferent de ritmul în care înaintăm.

Citește și

Antreprenor Creativ. Art Inspir, cadouri inspirate și dedicate

Antreprenor Creativ. Astrid Deco, minuni gravate cu inima

Antreprenor Creativ. Claudia Groza Lazăr și poveștile personalizate

Antreprenor Creativ. Loredana Hurley și Prăvălie de bucurie

Antreprenor Creativ. Diana Udrea și Plicul Creativ 

Antreprenor Creativ. Andreea Paraschiv și BuzduBijoux, bijuterii de poveste

Antreprenor Creativ. Mihaela Zah a imaginat împreună cu fetele ei lumea minunată Elijoy

Antreprenor Creativ. Alina Augustin, creatoarea măsuțelor cu poveste

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top