Now Reading
Antreprenor Creativ. Mihaela Zah a imaginat împreună cu fetele ei lumea minunată Elijoy

Antreprenor Creativ. Mihaela Zah a imaginat împreună cu fetele ei lumea minunată Elijoy

Inspirată de intenția colectivă de a sprijini afacerile locale și a oferi ajutor antreprenorilor, fie că au fost sau nu afectați de pandemie, m-am gândit că pot face mai mult decât să scriu un text pe Facebook și am decis sa pornesc o serie de articole, cu dublu rol. Primul este acela de a face cunoscuți antreprenori locali, în special pe cei din industrii creative, de unde și numele Antreprenor Creativ, iar al doilea este de a vă da posibilitatea să achiziționați, cu un preț special, unde se va putea, produse de calitate, majoritatea unicat, lucrate cu drag și migală. Mai este și un al treilea beneficiu, acela de a prezenta povești ale antreprenorilor, cu greutăți și bucurii, cu oportunități și riscuri asumate, cu lecții învățate.

Antreprenor Creativ este locul unde sper să adun cât mai mulți oameni care fac lucruri cu și din suflet

În interviurile pe care le fac, voi căuta să aflu cum au luat calea antreprenoriatului, ce resurse au avut, cine i-a sprijinit, ce greutăți au întâmpinat. Fiind un proiect la început de drum, este ajustabil pe parcurs, așa că aștept cu drag de la voi sugestii și idei de îmbunătățire și, de ce nu, propuneri de oameni pe care îi știți și care credeți că se potrivesc profilului de antreprenor creativ.

Pe Mihaela Zah o cunosc prin intermediul fetelor noastre, care sunt colege în aceeași clasă. Întâmplarea a făcut să aflu de minunile pe care le face Mihaela și mi-am spus că este clar candidată pe lista Antreprenor Creativ. Mihaela creează, alături de fetele ei, sub brandul Elijoy, păpuși personalizabile absolut minunate, iar de când cu pandemia realizează și măști textile, extrem de comode și simpatice – Ana are deja șase și e extrem de încântată de ele. Ce mi s-a părut minunat este că banii obținuți din vânzarea măștilor sunt donați către proiecte educaționale.

Mihaela Zah, „mămica” Elijoy

Sper să vă inspire povestea păpușilor Elijoy, iar dacă vă plac, scrieți în comentariile comenzile că veniți de pe blogul ioanamarinescusima.ro și veți primi o ținută cadou pentru păpușica aleasă și o mască textilă.

Cum ai descoperit pasiunea pentru păpuși cusute, cum a apărut povestea Elijoy?

Am pornit din dorința de a încuraja fetele să își îmbrățișeze individualitatea, să fie deschise, creative și să pornească în aventuri îndrăznețe

Cele două „motive” ale existenței Elijoy

Ce faci în prezent, în afară de a crește business-ul Elijoy?

Lucrez în cercetarea de piață de aproape 15 ani, iar momentan sunt consultant pentru o firmă de tehnologie cu sediul în LA.

Cum ai luat decizia de a deveni antreprenor ?

În urma cu trei ani, mi-am petrecut vara în Asia de Sud-Est, unde am avut parte de o experiență unică ce m-a ajutat să îmi dau seama cât de diferiți suntem și cât de mult contează să facem ceea ce ne dorim. Am revenit în țară și, după ce lucrurile s-au așezat, am simțit că este o direcție pe care îmi doresc să o explorez. Așa că iată-ne aici.

Ești antreprenor și mamă. Cum Reușești să le împaci pe amândouă?

Avem parte de provocări în fiecare zi. Mă bazez pe înțelepciunea copiilor mei, pe sprijinul necondiționat al familiei, dar și pe ajutor venit de la cei dragi. Din fericire am parte din plin de toate.  Încerc să îmi amintesc mereu că astăzi este o nouă zi, o nouă șansă de a face lucrurile mai bine. Acest lucru mă motivează constant.

De ce ai ales nișa păpușilor și jucăriilor personalizate?

Atunci când alegi să dăruiești un cadou copilului tău sau altcuiva drag, alegi calitate, atenție la detalii, dar mai ales alegi să oferi ceva deosebit. Toate acestea sunt principii după care îmi place să mă ghidez în general, nu numai în business. În timp ce lucram la prototip, ne-au venit în minte tot felul de idei și atunci ne-am dat seama că nu exista nimic pe piață care să acopere varietatea pe care noi o visam. Așa am ajuns să schițăm ce anume ne-ar plăcea să personalizăm, să scriem specificațiile tehnice și să dezvoltăm o mini-aplicație în care să ne putem juca.

Care sunt provocările cu care te confrunți ca antreprenor la început de drum în România?

Ar fi multe de spus, de la experiențele cu ANAF până la Poșta Română și Declarațiile depuse la diverse instituții ale statului. Toate acestea sunt consumatoare de timp și energie.

De ce crezi că au nevoie cel mai mult antreprenorii români aflați la început de drum?

Cred că avem nevoie de un pic mai mult sprijin din partea tuturor celor implicați în proces și de cât mai multe soluții digitale.

Care este cea mai mare satisfacție pe care ai avut-o de când ai ales drumul acesta?

Îmi place când primesc feedback în general, de orice fel. Nu este nicio bucurie mai mare pentru mine decât să văd un om mulțumit cu produsul pe care l-a cumpărat și care apreciază efortul și grija care au fost depuse pentru realizarea acelui obiect special pentru el. Apreciez tare mult clienții care îmi dau sfaturi despre cum aș putea îmbunătăți produsele și care vin cu idei. Iau în seama tot ce îmi povestesc ei și încerc pe cât de mult pot să transform gândurile lor în creațiile noastre chiar dacă uneori îmi ia mai mult timp.

Te gândești să te extinzi și la alte produse?

Lucrăm la un proiect cu animăluțe, în același ton, pentru a ne adresa atât băieților, cât și bebelușilor și copiilor mici. Avem deja două prototipuri și, cel mai probabil, vom reveni cu vești spre final de noiembrie.

                    În premieră, primul animăluț Elijoy

Care este cel mai mare vis al tău în ceea ce privește business-ul pe care l-ai creat?

Am acest gând de a le ajuta atât pe fetele mele, cât și pe alți copii de vârsta lor, să înceapă antreprenoriatul de la o vârstă cât mai fragedă. De fapt, sub o formă sau alta, cred că unii din ei l-au început deja. Mi-ar plăcea să pot crea o bază pentru ei care să îi ajute să meargă mai departe în direcția pe care și-o doresc.

Care ar fi sfatul pe care l-ai da unei mame care cochetează cu antreprenoriatul, dar nu are curajul de a porni?

Sfatul pe care l-aș oferi unei mame care cochetează cu antreprenoriatul este același pe care mi-l dau mie. Anume, în primul rând, este acela de a lucra la cea mai bună versiune a ceea ce faci și de a nu renunța atunci când lucrurile nu ies din prima încercare.

Așadar, pentru că tot vin Sărbătorile, dacă vreți să oferiți un cadou deosebit și personalizat, explorați păpușile Elijoy, alegeți-vă modelul preferat și scrieți în comentarii ioanamarinescusima.ro. Veți primi în plus față de comandă o ținută pentru păpușica aleasă și o mască textilă. Cam ca în poza de mai jos 🙂

 

Citește și

Antreprenor Creativ. Alina Augustin, creatoarea măsuțelor cu poveste

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top