Now Reading
Antreprenor Creativ. Andreia Birtu şi visul ei, Şurubel şi Şurubica

Antreprenor Creativ. Andreia Birtu şi visul ei, Şurubel şi Şurubica

Inspirată de intenția colectivă de a sprijini afacerile locale și a oferi ajutor antreprenorilor, fie că au fost sau nu afectați de pandemie, m-am gândit că pot face mai mult decât să scriu un text pe Facebook și am decis sa pornesc o serie de articole, cu dublu rol. Primul este acela de a face cunoscuți antreprenori locali, în special pe cei din industrii creative, de unde și numele Antreprenor Creativ, iar al doilea este de a vă da posibilitatea să achiziționați, cu un preț special, unde se va putea, produse de calitate, majoritatea unicat, lucrate cu drag și migală. Mai este și un al treilea beneficiu, acela de a prezenta povești ale antreprenorilor, cu greutăți și bucurii, cu oportunități și riscuri asumate, cu lecții învățate.

Antreprenor Creativ este locul unde sper să adun cât mai mulți oameni care fac lucruri cu și din suflet

În interviurile pe care le fac, voi căuta să aflu cum au luat calea antreprenoriatului, ce resurse au avut, cine i-a sprijinit, ce greutăți au întâmpinat. Fiind un proiect la început de drum, este ajustabil pe parcurs, așa că aștept cu drag de la voi sugestii și idei de îmbunătățire și, de ce nu, propuneri de oameni pe care îi știți și care credeți că se potrivesc profilului de antreprenor creativ.

Astăzi o cunoaştem pe Andreia Birtu, dar şi pe Şurubel şi Şurubica, doi super eroi de poveste

Creatoarea de astăzi mi-a scris un mail, în care mă ruga să pun un strop de contribuţie la visul ei, pe care şi l-a împlinit deja, dar acum îşi doreşte să îl ducă la cât mai mulţi micuţi. Andreia a scris o carte de poveşti, Şurubel şi Şurubica, adresată copiilor între 4 şi 8 ani. Cum ştiţi deja că locul meu de părinte e în lumea încâlcită a pre-adolescenţei, i-am propus Andreiei să intre în galeria oamenilor creativi, căci ce poate fi mai creativ decât să îţi laşi imaginaţia să zburde şi să atingi inimi de copii?

Aşadar, dacă sunteţi vizaţi de categoria de vârstă căreia se adresează cartea, merită să aruncaţi un ochi aici, că tare simpatici sunt Şurubel şi Şurubica

Cum ai descoperit pasiunea pentru cărțile de povești pentru copii?

Pasiunea pentru cărțile de povești pentru copii a venit în doua etape: prima etapă a fost copilăria mea, când am intrat în contact cu cărțile pentru cei mici. Atunci mi se citea sau îmi citeam povești. De scris, erau compunerile de la scoală :), nimic mai mult. A doua etapă a venit din postura de mamă, când am reintrat în contact cu cărțile pentru copii. Copiii mei au primit cărți la aniversari, din partea prietenilor, a familiei sau a mea. Le citesc și lor povesti de fiecare dată când avem ocazia.

Ce ai făcut înainte de a lua calea antreprenoriatului/Ce faci în paralel?

Lucrez în paralel la un magazin online. Una dintre atribuțiile mele este să scriu descrierile produselor de pe site. Sunt câteva mii :). De aici, exercițiul cu scrisul și cu imaginația. Câteodată e greu să găsesc ceva interesant pentru produse dar îmi dau toată silința să iasă un text care să îl mulțumească pe cititor. Cred că exercițiul acesta m-a ajutat foarte mult să îmi structurez ideile şi să stimulez imaginația.

Cum ai luat decizia de a deveni antreprenor ?

Ma simțeam „blocată” într-o lume absurdă, din care voiam să evadez fizic. Apoi, am realizat că pot evada în lumi pe care mi le creez singură, fără să aștept sfârșitul pandemiei. Tot ce trebuia să fac era să le pun pe hârtie, să le dau viaţă, adică să nu rămână „blocate” în gânduri.

Ești antreprenor și mamă. Cum reușești să le împaci pe amândouă?

Fiecare mamă are provocări în ceea ce privește împăcarea celor două planuri: creștere și educație copii, și cel personal. Cred e nevoie de perseverenta, pentru ambele :).

De ce ai ales nișa cărților de povești pentru copii?

Am ales nișa cărților pentru copii din câteva motive. Primul ar fi mi-au plăcut foarte multe, copil fiind. Îmi imaginam mereu cum e fii în cartea pe care o citeam. Apoi, am văzut câtă bucurie le aduc copiilor mei. Mi-am dat seama, pot contribui la această bucurie, nu doar a lor, ci și a altor copii. În plus, copiii au fost cei care m-au inspirat scriu prima carte.

Care sunt sursele tale de inspirație și cum reușești să te disciplinezi pe cont propriu?

Sursele mele de inspirație sunt copiii, jocurile lor dar și provocările pe care le-am avut ca părinte gestionez anumite situații din viața copiilor mei. Ca pot lucra, este nevoie am liniște interioară. Pentru a ajunge la liniște interioară, e nevoie muncesc cu mine. Munca aceasta înseamnă îmi conștientizez gândurile care îmi produc agitație. O dată ce fac asta, pot îmi găsesc soluții pentru a rezolva ceea ce îmi propun. Câteodată reușesc, alteori nu :).

Care sunt provocările cu care te confrunți ca antreprenor la început de drum în Romania?

Provocările cu care întâlnesc la început de drum în activitatea de autor de cărți pentru copii sunt diverse. Prima a fost faptul mi-am publicat cartea în regie proprie. Asta înseamnă un cost cu slabe șanse de amortizare. A doua provocare, cea mai mare, de fapt, este promovez cartea. Aici caut soluții necostisitoare financiar. Ca majoritatea piețelor, aceasta, de carte pentru copii este supra-aglomerată.

De ce crezi ca au nevoie cel mai mult antreprenorii români aflați la început de drum?

Pentru mine, un mare ajutor ar fi din partea celor care au deja un renume, cum ești tu, de exemplu. Faptul tu, Ioana, întinzi o mână cuiva „mic„, așa cum sunt eu, mi se pare cel mai lucru pe care l-ai putea face pentru cineva la început de drum. E mare lucru ce faci și îți sunt foarte recunoscătoare. Sunt convinsă și tu ai trecut prin asta, ca ajungi unde ești acum.

Care este cea mai mare satisfacție pe care ai avut-o de când ai ales drumul asta?

Când copiii prietenilor mei au citit cartea, ochișorii lor m-au privit cu iubire. Am simțit asta în fiecare ochișor care s-a întors către mine. Asta a fost cea mai mare satisfacție. Eu am creat ceva care îi facă aibă sentimente frumoase.

Te gândești sa te extinzi și la alte produse?

Cred aceasta este menirea mea în viață. Abia acum mi-am descoperit-o. Îmi doresc scriu cărți pentru copii. Provocarea va fi , o dată cu creșterea copiilor mei, găsesc noi surse de energie precum cea a lor. Nu îmi doresc fac altceva. Poate va fi nevoie de alte produse, pentru a-mi putea susține financiar chemarea.

Care este cel mai mare vis al tău în ceea ce privește business-ul pe care l-ai creat?

Cel mai mare vis al meu este susțin din activitatea de creare de cărți. Asta ar însemna ar fi mulți copii și părinți care îmi îndrăgesc poveștile.

Care ar fi sfatul pe care l-ai da unei mame care cochetează cu antreprenoriatul, dar nu are curajul de a porni?

Așteptarea înseamnă, de fapt, o teamă sau mai multe. Teama nu vei reuși, vei pierde, etc… Și eu am avut aceste temeri. Întotdeauna vor fi alții mai mari, cu mai multa experiență. Totul începe cu primul pas. Restul, nu exista dacă nu facem primul pas.

Antreprenor Creativ. Cristina Maria Cojocariu, bijuterii energetice şi mult mai mult

Antreprenor Creativ. Art Inspir, cadouri inspirate și dedicate

Antreprenor Creativ. Astrid Deco, minuni gravate cu inima

Antreprenor Creativ. Claudia Groza Lazăr și poveștile personalizate

Antreprenor Creativ. Loredana Hurley și Prăvălie de bucurie

Antreprenor Creativ. Diana Udrea și Plicul Creativ 

Antreprenor Creativ. Andreea Paraschiv și BuzduBijoux, bijuterii de poveste

Antreprenor Creativ. Mihaela Zah a imaginat împreună cu fetele ei lumea minunată Elijoy

Antreprenor Creativ. Alina Augustin, creatoarea măsuțelor cu poveste

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top