Now Reading
Fă-ti timp pentru tine! Sfaturi rapide de machiaj şi îngrijire

Fă-ti timp pentru tine! Sfaturi rapide de machiaj şi îngrijire

machiaj şi îngrijire

Mamă relaxată? S-a inventat. S-o fi, dar nu la mine. Eu am făcut parte din categoria mamelor stresate.  Venirea Anei pe lume m-a dat complet peste cap şi mi-a schimbat modul în care priveam orice. Chiar și pe mine. Îmi amintesc că eram buimacă, parcă trăiam într-o bulă. Pierdeam chestii importante  – am pierdut cheile de la maşină, nişte ochelari de soare chiar buni, un pulover de care mă legau amintiri frumoase şi alte câteva flecuşteţe.

Alergam ca o nălucă, pentru că toate erau vitale – să îi fac mâncare proaspătă, pe loc, să o scot în parc multe ore pe zi, să doarmă, să ne jucăm. Toate mai puţin eu.

Cu mintea de acum aş face lucrurile complet altfel, dar atunci nu aveam mintea de acum, end of discussion. În încercarea mea de a mă ţine măcar de igiena zilnică obligatorie, termenul de „machiaj” era de-a dreptul o extravaganţă. Când reuşeam să îmi arunc un fond de ten pe faţă mă simţeam ca miresele machiate în ziua nunţii. Când puneam şi un rimel eram deja divă de Hollywood.

După ce a mai crescut Ana, am început să mă ocup şi de mine, dar la stilul destul de smuls. Abia acum, când ea este deja independentă şi mă asistă cu mare interes în ritualurile mele de la oglindă, îmi permit să am timp oarecum pe îndelete de mine.  Spun oarecum pentru că dimineaţa suntem în vârtejul amânare alarmă – trezit târziu (iar!) – haide mai repedeeeee – ieşit pe uşă şi dacă nu apuc atunci să mă aranjez, slabe şanse să o fac în timpul zilei. Sunt convinsă că vă sună cunoscut şi că tuturor ne-ar prinde bine nişte sfaturi de machiaj rapid şi eficient, care să ne ajute să ne schimbăm starea şi să ne facă să trecem prin zi mai zâmbitoare.

Am rugat-o pe Oana Zidaru, make-up artist, stilist şi blogger la OZ Style să ne ajute cu câteva indicaţii.

Oana Zidaru

Sfaturi rapide de machiaj şi îngrijire pentru mămici fără timp

Cel mai important pentru femei este să aibă grijă de tenul lor. Orice produs se va aplica şi va arăta mult mai bine pe un ten curat, lipsit de imperfecţiuni.

Primul sfat în materie de îngrijire a tenului ar fi să nu folosească serveţele umede pentru demachiere.

Ştiu, sunt mai comode, dar acestea nu vor reuşi niciodată să cureţe tenul aşa cum o face un demachiant cremă. Demachierea înainte de culcare este un must dacă doresc să îşi păstreze tinereţea tenului pentru cât mai mult timp.

Este important de ştiut: pentru fiecare noapte în care dormim nedemachiate, accelerăm procesul de îmbătrânire cu două zile.

După demachiere, recomand neapărat folosirea unei creme specifice tenului. Pe timpul nopţii pielea se regenerează, aşa că o putem ajuta “ să se repare” şi să o pregătim pentru a doua zi.
Nu în ultimul rând, recomand ca fiecare femeie să îşi facă periodic un peeling (acasă sau la un salon) pentru a înlătura celulele moarte de pe ten.  Pielea noastră se regenerează după aproximativ 28-30 de zile. Dacă nu facem periodic acest peeling, pielea de pe ten se va îngroşa şi va deveni ternă.  Această procedură ne ajută să dăm luminozitate tenului.

Oboseala. Ce facem cu ea?

Semnele de oboseală nu pot rezista în faţa unui anticearcăn bun. Un alt truc: aplicarea unui creion alb pe linia apei (conjunctivă) pentru un efect de mărire a ochilor. Un ruj într-o culoare aprinsă va înviora toată faţa, asa că le încurajez pe mămici să nu se ferească de acest truc.

Cum facem un machiaj ușor și rapid, printre scutece si biberoane?

Chiar dacă nu am încă un copil, de-a lungul anilor programul meu a devenit tot mai încărcat, asa că aceasta a fost şi provocarea mea, să îmi simplific ritualul de machiaj, să petrec mai puţin timp în oglindă, dar să fiu la fel de mulţumită de rezultat, iar paşii pe care eu îi urmez în prezent în fiecare dimineata cred că pot fi urmaţi şi de o proaspătă mămică, dar şi de orice femeie cu timpul limitat:

Aplicarea fondului de ten este obligatorie pentru cele care au mici imperfecţiuni pe care vor să le acopere

În funcţie de cât de accentuate sunt cearcănele, recomand şi aplicarea unui anticearcăn lichid;

Fixarea cu pudră este opţională şi o recomand doar celor cu tenul gras, iar cele cu tenul mixt o pot folosi doar pe zona T

Cea mai rapidă metodă de conturare a sprâncenelor este cea cu creionul. Golurile sunt umplute în doar câteva secunde

Buzele se conturează la fel de rapid doar cu un creion waterproof şi puţin strugurel – va rezista o lungă perioadă de timp.

În locul blush-ului, recomand un bronzer, mai ales în sezonul cald.

Cu siguranţă, orice femeie şi-ar dori să aibă timp să stea puţin la soare şi să prindă culoare în obraji. Ei bine, cu ajutorul blonzer-ului putem da această impresie.

Orice femeie trebuie sa aiba un rimel bun în trusa ei cu farduri care să-i alungească genele şi să-i dea volum.

Genele rimelate bine dau mai multă expresivitate privirii şi fac ochii să pară mai mari

Ultimul pas este un truc: aplicarea unui fard sidefat în colturile interne ale ochilor pentru luminozitate. Ochii vor părea mai odihniţi.

Machiajul acesta natural nu face altceva decât să şteargă semnele oboselii şi imperfecţiunile  tenului şi să pună în valoare trăsăturile.

Ce nu trebuie să ne lipsească din trusa de zi cu zi?

Nu ai nevoie de extensii de gene daca ai în trusa cu farduri rimelul potrivit – aici găsiţi un tutorial despre cum să aplicăm cât mai bine genele. Orele petrecute la salon se reduc la câteva minute de aplicare a unui strat de mascara. Unde mai pui că se econimiseşte astfel şi o sumă frumoasă de bani.

Daca nu ai timp să ajungi săptămânal la salon, dar vrei să arăţi bine, trebuie să investeşti în câteva produse esenţiale. Pentru mine unele din ele ar fi peria rotativa care mă ajută să am mereu părul aranjat – aici un tutorial  şi produsele profesionale de îngrijire pe bază de ulei de argan.

Un alt produs de care eu sunt dependentă şi pe care îl recomand cu tot dragul este şamponul uscat.

Aici câteva detalii despre el. Cine nu l-a încercat, trebuie să o faca!

Este un produs sub formă de spray, care se pulverizează la radacină şi absoarbe excesul de sebum, astfel încât podoaba noastră capilară să arate bine mereu.

Top 5 produse de machiaj și îngrijire, ce nu trebuie să ne lipsească

  1. Un fond de ten bun, care să acopere urmele de oboseală şi imperfecţiunile
  2. Un ruj roşu seducător
  3. Un parfum „bun” – aici gusturile sunt împărţite, dar cred că orice femeie se simte mult mai bine atunci când este „îmbrăcată” într-o mireasma luxuriantă;
  4. Lenjerie din dantelă – nu contează ce porţi pe deasupra. Dacă lenjeria este sexy, vei transmite asta şi la exterior. Din fericire, în prezent au apărut multe modele din dantelă care sunt şi comode şi arată şi extrem de bine.
  5. O pereche de pantofi stiletto. Ştiu, comoditatea primează în momentul în care eşti mămică, dar pentru acele momente de „răsfăţ” şi pentru un boost instant de încredere, recomand purtarea unor pantofi stiletto nude, negri sau roşii.

Ce ne ridică instant moralul, indiferent de cât de proastă ne e ziua?

Rujul roşu poate face minuni

Eu “l-am descoperit” acum vreo 5 ani şi de atunci nu am mai renunţat la el. De îndată ce îndrăzneşti să-l porţi pe buze, îţi vei da seama ca are o “putere magică” şi îţi va da o doză incredibilă de sex appeal!

See Also

Indiferent de starea pe care o am, machiajul mă ajută să-mi ridic moralul, asa că recomand asta oricărei femei: atunci când are o zi mai proastă, să facă un efort şi să se aranjeze. Nu trebuie să facă asta pentru soţ, pentru prietene… pentru nimeni. Trebuie să o facă pentru ea, să se răsfeţe câteva minute în oglindă sau să se lase pe mâna unor specialişti.

Da, frumuseţea vine din interior, dar când eşti trist, parcă ai nevoie de un stimulent şi de la exterior.

Măcar ocazional, fiecare mămică ar trebui să se pună pe ea pe primul loc şi să se aranjeze, să se simtă şi ea răsfăţată. Nicio femeie nu rezistă la răsfăţ, iar satisfacţia se va vedea instant şi pe chip.

Citește și

Trei descoperiri personale de frumusețe și sănătate

Femeia cu mustață sau bărbatul epilat?

Cum reușesc să îmi mențin greutatea

Cum am slăbit peste 10 kg

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top