Now Reading
Trei descoperiri personale de frumusețe și sănătate

Trei descoperiri personale de frumusețe și sănătate

Dacă m-ați mai citit, știți că nu sunt adepta extremelor în nicio privință, inclusiv în ceea ce privește alimentația sau ritualurile de frumusețe. Copilul meu mănâncă dulciuri cu zahăr, dar nu în exces, nu pentru că îi interzic eu, ci pentru că am abordat problema de așa natură încât se pare că si-a format singură un mecanism care îi spune cât are nevoie. Nu trec pe partea cealaltă atunci când văd un fast-food, dar nici nu îi calc pragul săptămânal. În meniul nostru mai scapă și o supă cu tăiței la plic sau un cremwurst, dar în general facem alegeri sănătoase. Astăzi vă povestesc despre ultimele mele descoperiri de frumusețe și sănătate.

Nu cheltuiesc averi pe creme, geluri și uleiuri de întinerire, dar am un ritual simplu de demachiere pe care îl urmez de la 16 ani și se pare că dă rezultate.

Nu folosesc numai produse bio, nici în alimentație, nici pentru îngrijire, ci caut să aleg lucruri cât mai naturale, atât pentru noi, cât și pentru Ana. Și când aflu de vreun produs sau rețetă care mi se par sigure și sănătoase le testez. Dacă îmi plac, le adopt și le și împărtășesc.

Recent, am descoperit trei lucruri pe care am și început să le punem în aplicare, eu și Pisicul consort, după caz. Înțeleg că nu sunt tocmai chestii neștiute, dar cum eu abia le-am aflat și sunt încântată de ele, așa că m-am gândit că poate sunt și alți neștiutori cărora le-ar folosi.

Descoperirile mele de frumusețe și sănătate

Prima descoperire, care bate de departe orice cremă încercată până acum este uleiul de cocos, folosit pe post de cremă de față și corp

Am folosit o perioadă uleiul de argan, dar era mult prea gras și nu îmi plăcea deloc cum îmi simțeam fața după. Cu uleiul de cocos însă a fost dragoste la prima aplicare. Mi se pare că intră extrem de bine în piele, hidratează și lasă pielea fină și frumos mirositoare. Unde mai pui că avându-l în frigider (pentru că acolo se depozitează), poți să îl folosești cu succes și în bucătărie, la mâncăruri și prăjituri.

Spre sfârșitul toamnei, Pisicul consort a fost lovit de o criză de genunchi. Din cauză că și-a suprasolicitat picioarele cu exerciții pregătitoare pentru ski, s-a trezit la un moment dat că nu mai poate merge cu piciorul drept. Dincolo de investigațiile și tratamentele pe care le-a început la recomandarea medicului ortoped, a aflat și o rețetă extrem de simplă, care se pare că face minuni în ceea ce privește articulațiile.

Praf de turmeric (curcuma) strecurat în mâncare la fiecare masă

Persoana care i-a recomandat rețeta venea după o operație nereușită de menisc și, după 6 luni în care a mâncat regulat turmeric la toate mesele, situația s-a ameliorat în așa fel încât a putut să reia alergările și participările la competiții sportive.

A treia descoperire este o salată a cărei rețetă am aflat-o de la tatăl meu și lui i-a fost recomandată de un medic oncolog, care sfătuiește pe toată lumea ca ingredientele acestei salate să nu lipsească din alimentația zilnică.

Ingredientele salatei și mai ales combinația dintre ele ajută organismul să prevină dezvoltarea celulelor canceroase

Salata conține – varză roșie, castraveți tăiați cubulețe, ardei roșu tăiat feliuțe, roșii cherry (sunt mai dulci, dar se pot folosi și roșii normale tăiate cubulețe) și brocolli crud, rupt buchețele mici. Eu adaug ulei de măsline, lămâie și un pumn de semințe de dovleac sau mix de semințe.

Se dovedește încă o dată că lucrurile simple sunt de fapt extrem de eficiente și valoroase. Voi ce remedii cu ingrediente naturale cunoașteți și aplicați în viața de zi cu zi?

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

Citește și

De ce nu credeam în produsele bio și cum am ajuns să îmi schimb părerea

Sfaturi rapide de machiaj și îngrijire

De vorba cu Dr. Oz

Sursa foto – Pexels 

View Comments (2)
  • Noi am descoperit ceaiul de ghimbir(proaspat) pe care il folosim in caz de raceala in orice stadiu ar fi ea.Este insa bun si pentru afectiunile stomacului .Ghimbirul este un antibiotic natural mai puternic decat usturoiul (si eu am fost surprinsa ).Copii mei il pirmesc Sub forma de ceai cand sunt raciti folosind ca indulcitor lemnul dulce,seminte de fenicul sau anason(aceste ingrediente acopera Putin iuteala ghimbirului si ajuta si la expectoratie in cazul tusei).Eu tai marunt o lingurita de ghimbir la o cana de ceai.Avem aproximativ un an de cand ne bucuram de beneficiile lui si am observat ca racelile trec mai usor pe langa noi.Il recomand cu mare caldura si incredere.

    • Minunat, multumesc mult! Si noua ne place ghimbirul, Ana insa il considera prea iute. Cand este racita reusesc sa o pacalesc, altfel insa cam greut 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top