Mulți dintre cei care mă urmăresc poate știu deja că, de peste patru ani, susțin Atelierul de Creativitate, Povești și Emoții, la Opera Comică pentru Copiihttp://www.operacomica.ro. Atelierul conceput și susținut de mine face parte din oferta tot mai bogată a Atelierelor Micul Artist, de la OCC, care numără în prezent peste 40 de ateliere cu tematici diverse.
Am fost frecvent întrebată de perioada de înscrieri și pentru că în acest moment ea se află în plină desfășurare, am stat de vorbă cu Mădălin Guruianu, Șef Serviciu Marketing și coordonator al Atelierelor Micul Artist despre acest proiect de succes al Operei Comice.
Cum s-a desfășurat prima parte a anului școlar din perspectiva atelierelor Micul Artist?
Tocmai am încheiat prima parte a celui mai bogat și divers sezon al Atelierelor Micul Artist. Nu mai puțin de 29 de coordonatori predau pentru 700 de copii împărțiți în 58 de grupe de vârstă, iar din februarie ne așteptăm ca numerele sa crească.
Cum arată cifrele față de anul precedent?
Cifrele sunt în creștere, mai ales că am reușit să revenim la sediu, după ce doi ani am făcut majoritatea cursurilor online. Sigur că am păstrat si opțiunea online pentru cei care își doresc așa, dar 90% dintre ateliere se desfășoară fizic la sediul Operei Comice pentru Copii, în clădirea din spate, unde sunt 7 săli special amenajate pentru desfășurarea cursurilor în cele mai bune condiții.
Care sunt atelierele care au avut cel mai mare succes?
Încă de la debutul acum 7 ani al Atelierelor Micul Artist, actoria, baletul și corul sunt printre cele mai căutate, un fel de a, b, c al inițierii copiilor în artă, dar sunt grupe multe și la debate (4) șah și street-dance (câte 3). Pentru ca am nominalizat câteva, dați-mi voie să le enumăr și pe celelalte, pentru a remarca mare varietate a acestora: zumba, dans modern, step, dansuri populare, desen, pictură, benzi desenate, comunicare, club de lectură, muzică prin jocuri, engleza prin muzică, handmade, fotografie, ceramică, păpuși, dezvoltare personală, astronomie, improvizație, scriere creativă.
Care ar fi principalele avantaje ale acestui program pentru copii?
Fără să acopăr integral subiectul, vă expun 5 avantaje majore.
În primul rând ne bazăm pe competența și experiența coordonatorilor, majoritatea angajați si colaboratori Operei Comice pentru Copii.
În al doilea rând, vorbim despre un mediu profesionist și foarte prietenos cu copii, spații perfect amenajate pe un etaj dedicat acestor activități.
În al treilea rând mulți dintre copii au ocazia să participe la spectacole și activități pe scenele Operei Comice pentru Copii.
În al patrulea rând oferim prețuri competitive, doar 30 lei / ora de curs, ba chiar cu reducere la plata anticipată pe tot anul, iar în al cincilea rând oferim concursuri speciale și reduceri de preț la anumite spectacole exclusiv pentru copiii de la Atelierele Micul Artist.
Ce obiective au Atelierele Micul Artist pentru anul 2023?
Ne dorim să continuăm cursurile de educație non formală si venim bineînțeles cu propuneri de ateliere noi, care țin cont de cererile copiilor și ale părinților. Vă încurajez cu mare drag să participați la atelierele noastre, miile de copiii care au crescut practic alături de noi fiind cele mai potrivite mărturii de care puteți tine cont.
Vă reamintesc că preselectiile vor avea loc in perioada: 16.01.2023 – 28.01.2023 la sediu sau online
Vor fi cel putin 15 întâlniri, la sediu sau online, o dată pe săptămână, începând cu data de 30 Ianuarie 2023 si până la 27 Mai 2023.
Taxa este de 450 lei/participant/modul(februarie 2023 – mai 2023).
Detalii, aici.
Citește și
Micul Artist, cel mai convenabil proiect educațional, continuă la OCC
Emil Pantelimon, managerul trupei din School of rock
De vorbă cu Papageno și Papagena din Flautul Fermecat
Spectacolul School of rock, pledoarie pentru vocea copiilor
Valentin Racoveanu, cel mai longeviv artist al Operei Comice pentru Copii
Felicia Filip – Părintele este, nu o dată, cel educat de copil
Dacă vă plac articolele mele, vă invit să dați like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu noutățile.