Now Reading
Când poporul vrea circ, tu dă-i povești

Când poporul vrea circ, tu dă-i povești

De când am început să scriu pe blog, mi-am pus de multe ori întrebarea ce vor oamenii? De ce ar intra să mă citească, ce li se pare relevant și ce nu? Ce articole fac trafic, ce se cere?Am căzut în capcana de mă uita ce fac alții care au cifre, pare că ajung la oameni, îi determină să dea click pe ce postează ei.

Care e secretul?

Nu am aflat neapărat răspunsul, dar am observat că, în afara unor excepții (Ioana aka Prințesa Urbană este cea mai elocventă) și/sau a bloggerilor cu vechime, cei care aparent fac trafic sunt cei care fie sunt agresivi – de la numărul de articole scrise, la modalități de promovare, fie fac circ pentru trafic. Ori dau extrem de multe detalii personale și picante, chiar și când articolul nu o cere, pun excesiv de multe poze și filme personale sau virale, deși subiectul ar putea fi ușor exemplificat cu mai puțin, sau se bagă în scandaluri publice, pe marginea cărora curg tone de pagini reale și virtuale. Și nu mă refer la nișă, ci în general.

Sâmbătă, la ediția a treia a Digital Parents Talks, eveniment creat special pentru bloggerii de parenting de către Ana Nicolescu și Lavinia Pavel, am aflat că se poate și altfel. Poți să atragi, să emoționezi, să chemi omul către tine și fără circ sau agresivitate. Ce iubesc oamenii de când nici nu pot vorbi și până merg în baston? Oamenii iubesc poveștile. Poveștile relevante, scrise corect gramatical, coerent, îngrijit. Povești în care ei să se regăsească și în care tu îți pui sufletul. Povești scrise autentic. Povești scrise pentru a te vindeca pe tine, dar și pe alții. Dacă tu crezi în povestea ta, și cel pentru care o scrii va crede. Dacă tu o iubești, o vor iubi și alții. Trebuie doar să îi găsești.

Răbdarea e cuvântul cheie

Poate nu azi sau mâine, poate nu toți odată, dar o să vină în jurul tău oamenii care vor și rămâne, cu condiția să nu îi dezamăgești. Așa că ajungem la răbdare,  tot vorbeam de ea zilele trecute.  Recunosc că tentația e mare. Eu sunt o fire destul de perfecționistă și competitivă, chiar dacă m-am calmat mult în ultimii ani și tot ceea ce fac trebuie sa dea rezultate rapide, la standardele cele mai înalte. Care, în termeni de blog se traduc prin trafic și, ulterior, venituri generate.

Da, recunosc, îmi doresc să câștig bani din blog și nu mi-e rușine cu asta. Nu am de gând să compromit nimic pentru obiectivul ăsta, în termeni de onestitate și implicare față de cititorii mei și față de mine, dar mi se pare absolut firesc să fii și remunerat pentru o muncă în urma căreia oamenii culeg informații, devin poate mai buni cu ei înșiși sau cu copiii lor sau, pur și simplu, se relaxează.

Mai presus de câștiguri, însă, îmi doresc să nu mă pierd pe drum, să nu uit că am început blogul pentru a da lumii o parte din sufletul meu, că scrisul și expunerea mă provoacă în fiecare zi să fiu mai bună. Că datorită blogului am ajutat prin campanii umanitare, am cunoscut oameni grozavi, alături de care am făcut și voi mai face proiecte reușite, am găsit o pasiune pe care vreau să o cresc frumos și curat.

See Also

A povestit cu noi despre povești Liviana Tane, jurnalist cu 15 ani de experiență, fondator al The Nest Project, un om pe care deși îl cunosc de câțiva ani,  îl redescopăr sub o formă care îmi place tot mai mult.  Așa cum îmi place să scriu și să făuresc povești. Apropo, ce povești vă place să citiți la mine? Ce teme v-ați dori să abordez, din perspectiva experienței personale sau discutate cu specialiști?

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Credit foto – Cristina Nichituș Roncea

 

View Comments (2)
  • Foarte fain articolul, ca o poveste!:) Imi place mult stilul tau de a scrie, mi se pare foarte ingrijit si aerisit. Folosesti fraze simple si scurte, ceea ce te face usor de citit. Se vede ca depui mult efort in ceea ce faci aici pe blog!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top