Now Reading
Din suflet pentru prematuri

Din suflet pentru prematuri

 

Ana a fost și este o norocoasă. De la modul în care a fost concepută – cu șanse 0,1%, în ciuda tuturor diagnosticelor pesimiste ale medicilor, până la rezistența unei sarcini dificile și unei nașteri premature. S-a născut cu o lună și 3 zile mai devreme, într-una din cele mai riscante luni de sarcină, conform statisticilor, luna a opta.

A respirat singură și în afara unui icter prelungit, starea ei de sănătate a fost perfectă.

Totuși, în prima lună a fost somnolentă, a dormit aproape tot timpul, alăptatul a fost dificil și ne-am chinuit până la șase luni cu un reflux esofagian manifestat prin agitație, plâns și colici în exces. S-a simțit că încă 2-3 săptămâni la adăpost ar fi ajutat-o. Dar în mod clar a fost bine, mult mai bine decât ar fi putut fi dacă nu ajungeam până acolo sau dacă organele nu ar fi fost complet dezvoltate.

Ana la 3 saptamaniDe la nașterea Anei, rezonez extrem de mult cu tot ceea ce este legat de prematuritate.

Cinci fete minunate, bloggerițe, pe care le cunosc și imi sunt tare dragi, au pus la cale o poveste frumoasă, sensibilă, potrivită pentru seri de iarnă în familie. Lansarea audiobook-ului „Gloria și unicornul magic” a fost ca o întâlnire între prieteni, oameni de bine, care au dorit să pună umărul la ajutarea copilașilor născuți înainte de termen.

Din punctul meu de vedere, s-au întrunit toate condițiile unui eveniment reușit. Deși ne aflam într-un mall, fetele au reușit să creeze o atmosferă intimă, de poveste. Fiecare a vorbit puțin și la obiect, Eliza, fetița Laurei a creat un moment emoționant citind un fragment din poveste, magicianul Magitot a asigurat distracția pe cinste a piticilor, iar micile detalii – medalioanele absolut magice de la gâturile fetelor, create de Figurine Fimo By Coca, rochițele mov identice în care erau îmbrăcate toate fetițele protagonistelor, au completat perfect tabloul.

Ana a dovedit încă o dată că este o norocoasă, desenul ei fiind ales de mânuțele Elizei dintr-un bol mare mare, în care erau zeci de desene. Prima a ieșit foaia ei, pe care a ținut morțiș să o personalizeze cu două inimioare roșii, ce au ajutat-o să își recunoască imediat creația. Acum CD-ul va fi și mai iubit, pentru că a fost câștigat „din greu”.

Cel mai emoționant moment pentru mine a fost când Diana Călin Gămulescu de la Asociația Unu și Unu a scos un body de prematur.

Atunci m-am dus la Ana și i-am șoptit la ureche că și ea a fost atât de mică și a avut hăinuțe de păpușă. După câteva minute în care a ascultat povestea spusă de Diana, a venit la mine, m-a îmbrățișat și mi-a spus „Îți mulțumesc că m-ai născut sănătoasă!”.

Eu îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru asta, iubita mea! Meritul meu este doar că nu mi-am pierdut încrederea și am fost convinsă în fiecare moment că modul în care ai apărut în viața noastră, ca o minune, nu a fost întâmplător și că El are multe planuri pentru tine, pentru noi.

See Also

Citește și

Prematuritatea, o cicatrice care nu se vindecă niciodată

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top