Părinții de copii mai mari sigur mai au pe acasă DVD-uri. Știu că la noi tronau stive. Pe vremea când nu existau atât de multe canale de filme și desene, rulam unele discuri și de sute de ori. Este și cazul filmului musical Annie, care a fost pus pe repeat la noi în casă un număr de ani. Ce nu știam atunci era că filmul are la bază un musical, câștigător al Premiilor Tony, creat de Thomas Meehan, Charles Strouse și Martin Charnin.
În această toamnă, Opera Comică pentru Copii pune în scenă musicalul Annie, în versiunea Jr., adică jucat exclusiv de copii
Regizor al spectacolului este talentata Antoaneta Cojocaru, de la care am aflat câteva „secrete” din spatele super-producției toameni.
Cum a apărut ideea punerii în scenă a musicalului Annie?
Antoaneta Cojocaru: Am primit această invitație din partea Operei Comice, de a construi acest spectacol, alături de niște copii foarte talentați, cursanți ai Școlii de Musical a Operei Comice.
Care este echipa care stă în spatele proiectului și cât timp a durat pregătirea sa?
Echipa artistică este formată din scenograful Vladimir Turturică,
Costume de Iolanda Mutu,
Pregatirea muzicală: Teodora Jaworski
Coregrafie: Cazara Blioju
Regizor tehnic: Lucia Racoveanu
Asistent : Carla Mihai.
Dar, la această echipă se adaugă și echipa administrativă a proiectului, condusă de Irina Furdui și echipa tehnică, condusă de Dorin Popovici , care a sprijinit spectacolul extraordinar!
Repetițiile propriu zise au durat aproape o lună, iar noi am început discuțiile cu o lună înainte. Am trăit această perioadă extrem de intens. Asta e și bine și mai puțin bine…… Depinde de unde privești 🙂.
Care este cea mai frumoasă amintire pe care o ai de la repetiții?
Antoaneta Cojocaru: Fiecare zi alături de acești copii a fost și este minunată. Și tocmai de aceea mi-am și propus să văd dacă este posibil să construiești un spectacol profesionist doar cu copii, fară nici un ascunziș, fară nici un trish. Ultima amintire este chiar de azi, când eram cu toții foarte obosiți, eu în special și ei au înțeles asta și m-au înconjurat cu multă delicatețe și liniște și nu mai voiau să plece de lângă mine 🥰.
Dar cea mai mare teamă înainte de premieră?
Antoaneta Cojocaru: Că nu este încă gata, timpul alocat fiind extrem de scurt, în comparație cu amploarea spectacolului.
Care sunt cele mai importante trei lecții pe care le învață copiii dacă vin să vadă povestea lui Annie?
Antoaneta Cojocaru: Să aibă încredere că va fi bine, să ierte și să aibă curaj!
Dar mesajul principal pentru adulți care este?
Antoaneta Cojocaru: Că suntem singurii responsabili pentru ” sărăcia” sau pentru „bogăția” noastră sufletească. Și că averea în asta se măsoară.
Annie JR” este o poveste despre căutarea familiei și a locului de care aparții. Annie, o fetiță orfană, își dorește să-și găsească părinții și jumătatea pierdută a medalionului care îi amintește de ei. Pe parcursul aventurii sale, fetița descoperă că familia nu înseamnă doar legături de sânge, ci și legături create prin dragoste și susținere. De asemenea, spectacolul subliniază generozitatea și bunătatea oamenilor, precum și faptul că adevărul și corectitudinea în cele din urmă înving în fața înșelăciunilor și a răutății. Ce mesaj poate fi mai frumos? Mai ales când, la Opera Comică pentru Copii, acest musical celebru este prezentat cu o distribuție formată exclusiv din artiști copii – absolvenții primei serii din programul „School of Musical”!”, declară Felicia Filip, Manager al Operei Comice pentru Copii.
Programul complet al spectacolelor și biletele disponibile se găsesc pe bilete.ro.
Citește și
Citește și:
Heidi, interviu cu Alexandra Giurcă
De vorbă cu Papageno și Papagena din Flautul Fermecat
Felicia Filip – Părintele este, nu o dată, cel educat de copil
Dacă vă plac articolele mele, vă invit să dați like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu noutățile.