Now Reading
Proiecte AM Teatru: noi spectacole, dar și evenimente gratuite

Proiecte AM Teatru: noi spectacole, dar și evenimente gratuite

V-am mai povestit despre platforma AM Teatru, fondată de Mădălin Guruianu și Andruni Baciu și care își propune să ofere iubitorilor de teatru recomandări și recenzii realizate din două perspective și să încurajeze tinerii să meargă la teatru. De această dată, AM Teatru vine cu alte două proiecte ambițioase, un spectacol de magie pentru toate vârstele și seri de lectură. Am discutat despre toate acestea, dar și despre alte proiecte AM Teatru cu Mădălin Guruianu, co-fondator AM Teatru.

Ce tip de spectacol este Prințesa și Magicianul? Pare un spectacol atipic

Mădălin Guruianu: Da. Chiar este atipic din multe puncte de vedere. Este vorba despre primul parteneriat AMTeatru și Opera Comică pentru Copii, realizat cu sprijin de la bugetul local al Sectorului 6 al Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului CULTURA 2023.

El va fi jucat în acest weekend, sâmbătă 23 septembrie, orele 10 și 18 și duminică 24 septembrie, orele 10 și 12, în Grădina Operei Comice pentru Copii, pe Scena de la Căsuța din Copac, oferind astfel locuitorilor sectorului 6 și nu numai, ocazia de a se bucura de un spectacol gratuit, în apropierea zonei în care locuiesc.

Parteneriatul cu Opera Comică pentru Copii a venit cu un ajutor esențial în găsirea celor mai bune soluții pentru crearea unui eveniment relevant, ținând cont de îndelungata și valoroasa experiență e echipei OCC.

Cărei categorii de vârstă se adresează spectacolul?

Mădălin Guruianu: Beneficiarii acestui proiect sunt familiile, copiii și adolescenții, dar și adulții care își doresc să se bucure de vizionarea unui spectacol de calitate. Prin intermediul poveștii și a personajelor, spectacolul transmite mesaje puternice despre curaj, prietenie și puterea de a visa.

Abordarea proiectului se bazează pe o combinație armonioasă între elementele de teatru, muzică, elemente de magie și efecte speciale. Astfel, publicul va fi transportat într-o lume magică și va putea trăi o adevărată aventură alături de artiști. Oportunitatea sa mai este susținută și de dorința publicului de a se bucura de experiențe live și tangibile, care să ofere inspirație și mesaje pozitive.

Spune-ne puțin despre protagoniști și cum fac ei echipă împreună

Mădălin Guruianu: Echipa artistică implicată în proiect este formată din magicianul Bogdan Muntean și solista Andra Baciu, plus producătorul muzical Radu Ion, creația costumelor este realizată de Iolanda Mutu, iar eu am încercat să îi coordonez și să mă asigur că împreună vor crea un spectacol fain, care va plăcea atât celor mici, cât și celor mari.

De ce ar mai crede copiii în prințese și în magie?

Mădălin Guruianu: Pentru că genul acesta de manifestări aduc culoare și farmec în viața noastră, iar copilăria este mai mult o stare de spirit, nu doar o etapă din drumul vieții. Plus că și adulții pot crede în prințese, magicieni și alte făpturi miraculoase, care, asemenea îngerilor păzitori, sunt în apropierea noastră. De fiecare dintre noi depinde cum și cât ne folosim de resursele uriașe pe care le avem și pe care le putem accesa din jurul nostru.

Acesta este un spectacol marca AM Teatru. Să ne așteptăm și la alte surprize pe viitor din partea voastră?

Mădălin Guruianu: După ce am produs două spectacole, A Night to remember și Querer în primăvară, propunem publicului bucureștean încă trei evenimente artistice și un club de dezbateri teatrale.

Primul eveniment va fi un concert de muzică jazz/swing, va avea loc la ARCUB în 30 octombrie, cu trupa ”New Vegas”, formată din Petru Călinescu și Maximilian Muntean, acompaniați de bandul “The Groovin’ High Project“.

Al doilea va fi pe 10 noiembrie,  tot la ARCUB, cu Monica Opra și trupa MoniAcustique, intitulat ”Gipsy in my soul” și în care vom avea o combinație între gipsy swing și klezmer balcanic.

Al treilea eveniment va fi pe 15 noiembrie la Sala Luceafărul cu Ioana Sihota / Jazzy Jo și Petru Călinescu, cu piese de jazz cunoscute, acompaniați de bandul “The Groovin’ High Project“ și cu momente de dans în coregrafia Cezarei Blioju, într-un spectacol plin de farmec si atmosferă caldă, realizat de Claudia Ciobanu.

Biletele au început să se vândă pe platforma bilete.ro și ne bucurăm de apetittul publicului pentru evenimentele de calitate.

Iar despre dezbaterile teatrale ce ne poți spune?

Mădălin Guruianu: În fiecare seară de luni am început să ne vedem cu iubitori de teatru apropiați de platforma AMTeatru.ro în superba Casă Madrigal din Dealul Mitropoliei nr. 11.

Intrarea este liberă, bineînțeles și oricine este așteptat să ia parte și se bucure de recomandări, oportunități și întâlniri cu oameni din lumea teatrului.

În mod deosebit, dedicăm luna octombrie dramaturgilor români contemporani, prin programul “Seri de lectură AMTeatru”, realizat prin Asociația ”Sănătate prin Arte” și finanțat de Ministerul Culturii prin intermediul programului ACCES 2023.

See Also

Dezbaterile tematice ce vor însoți ”Serile de lectură AMTeatru” vor oferi celor prezenți oportunitatea de a accesa “din culise” magica lume a creatorilor de literatură în general și de dramaturgie în special. Ne bazăm pe rolul de cunoaștere și diseminare a realității literaturii contemporane românești, de înțelegere și descoperire de noi valențe interpretative pentru publicul tânăr participant, cât și rol pedagogic și de mentorat pentru tinerii care au aptitudini “scriitoricești” sau care chiar visează să acceadă la profesia de dramaturg sau regizor de teatru.

Dramaturgii invitați în prima fază a programului, în ordine alfabetică, sunt Alexandra Badea, Ștefan Caraman, Gianina Cărbunariu, Alexandra Felseghi, Theodora Herghelegiu, Mihai Ignat, Radu Macrinici, Mihaela Michailov, Alina Nelega, Ștefan Peca, Radu Popescu, Ionuț Sociu, Szekely Csaba, Doru Vătavului iar lista rămâne deschisă, bineînțeles.

Primele patru întâlniri cu dramaturgii vor fi în datele de 2, 7, 8 și 9 octombrie, între orele 18.30-20.30, iar detalii exacte despre invitații confirmați vor fi anunțate pe site-urile AMTeatru.ro și sanatate-prin-arte.ro și pe platformele sociale asociate acestora.

Cei care urmăresc activitatea AMTeatru, în cele câteva luni de la lansare, află recomandări de spectacole, ce și cum să aleagă și, sigur, au parte nu de una, ci de două opinii argumentate despre zeci de spectacole, plus recomandări lunare și cel mai amplu top bucureștean cu aproape 400 de spectacole actuale, notate de la 1 la 10.

Scopul este ca tânărul public de teatru să devină curios, să citească interviurile, cronicile “Teatru la Doi”, recomandările “Hot or Not” și, mai ales, să meargă un pic mai des la teatru.

Citește și

O platformă utilă pentru iubitorii de teatru

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să dați like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu noutățile.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top