Unul din lucrurile care m-a ținut pe linia de plutire în timpul izolării a fost machiajul zilnic. Dacă în vremurile „normale” mai aveam și zile în care ieșeam nemachiată din casă – ba chiar și la evenimente am mers naturală, în perioada în care am stat numai în casă, nu prea am avut multe zile fără machiaj. Nu ieșeam nicăieri, nu mă vedea nimeni, dar îmi ridica mie moralul, mă simțeam altfel când mă uitam în oglindă. Deși mă descurc binișor, zic eu, îmi doream mult și de multă vreme să aflu câteva „secrete” care să mă ajute să mă machiez mai rapid și cu un look final mai profi. Mă gândeam la un curs de auto-machiaj, dar nu am făcut niciun demers concret în afară de a seta intenția către Univers. Și iată că a funcționat 🙂
Am fost invitată să particip la cursul de auto-machiaj, susținut de Mihaela Rotaru la școala roTTaru
M-am dus cu multă relaxare și am tratat cele câteva ore ca pe timpul ăla pentru mine mult visat și dorit. M-am bucurat tare să o revăd pe Nicoleta Ababei, aka Mama pe toc, care s-a dovedit la fel de „inocentă” în ale machiajului ca și mine. Noroc că Mihaela a avut multă răbdare cu noi și ne-a arătat pas cu pas ce avem de făcut. N-a încurajat să încercăm lucruri noi și a făcut să pară totul mult mai simplu. Ceea ce și e, odată ce prinzi câteva trucuri de auto-machiaj.
Trebuie să vă spun, dar să nu râdeți de mine, că am aflat și eu că apa micelară nu e un fel de toner, cum o foloseam eu, ci e chiar demachiant. Ei bine, deși știu, eu tot o folosesc ca pe un „final touch” al demachierii. Old habits die hard, ce sa facem 🙂
La rugămintea noastră, am realizat un auto-machiaj smokey eyes, dar de zi
Recunosc, din nou, că eu asociam smokey eyes cu machiaj de seară, dar am fost tare fericită să aflu că merge realizat și în culori mai soft. Eu am ales culori din zona maro-bej, naturale, tomnatice, pentru că îmi vin mie cel mai bine la ten și culoarea ochilor.
Tips & Tricks de auto-machiaj
Sigur, primul pas este demachierea. Chiar și dacă nu aveți machiaj, e obligatoriu să fie tenul perfect curat. Am folosit o dischetă cu apă micelară. A urmat crema de față, care nu trebuie aplicată în cantitate prea mare. Cu această ocazie, am decis să trec la produse dermato cosmetice pentru demachiere și îngrijire. După curs, am făcut deja primul pas și mi-am luat o cremă de zi pe bază de apă termală.
A urmat fondul de ten, unde am aflat în primul rând cum se stabilește culoarea. Se aplică puțin fond de ten pe porțiunea dintre gât și bărbie și dacă nu se mai vede culoare pe gât, aceea e nuanța ta. Eu mi-am găsit-o din prima, am încercat multe fonduri de ten ca să știu că un ivoire mediu e nuanța potrivită, indiferent de marcă.
La aplicarea fondului de ten am aflat cel mai de preț pont
Fondul de ten se aplică obligatoriu cu burețel și metoda de aplicare este prin tapotare, adică un fel de tamponare. Durează mai mult, dar efectul e cu adevărat wow, fondul de ten ține mai mult și are un aspect mult mai fain, chiar de machiaj profesionist.
Anti-cearcănele se aplică nu doar sub ochi, acolo unde sunt cearcănele, ci și pe pleoapa superioară. Asta iarăși a fost o noutate pentru mine, habar nu aveam. Pudra e de preferat să fie praf, eventual translucidă, ca să nu încarce. Orice pudră aplici, ai grijă să scuturi bine pensulele.
La fardul de pleoape, făceam relativ bine ce făceam eu, adică să nu aplic culoare prea închisă pe toată pleoapa, pentru că, datorită conformației, îmi arată ochii în fundul capului. Aplic pe pleoapa o culoare mai deschisă și spre colțuri ceva mai închis.
Secretul la aplicarea fardului de pleoape este să blenduiești foarte bine culorile
Adică, trecerea între culori să fie aproape invizibilă, asta realizându-se cu fard mai deschis sau cu pensula goală. Am aflat că fardul se aplică și sub ochi, ceea ce am început să fac și îmi place foarte tare cum se vede.
Creionul dermatograf se aplică pe pleoapa inferioară, apoi pe cea superioară și se estompează cu fard, pentru a nu fi prea aspru. La partea cu tușul recunosc că nu cred că voi putea replica stilul Mihaelei, care mi-a făcut niște cozi lungi pisicoase, foarte de efect, dar în același timp cam greu de realizat, mai ales când te grăbești ca mine, adică mereu :-).
Ce am aflat, de fapt mi-ar reamintit la cursul de auto-machiaj este că pensulele trebuie curățate des
Recunosc că neglijam aspectul ăsta, dar după curs mi-am luat soluție specială și curăț pensulele după fiecare folosire. Să vedem cât mă ține 🙂
Am pus în practică informațiile pe care le-am aflat la curs aproape de fiecare dată când m-am machiat – e drept, am făcut-o doar de vreo 3 ori, trăiască work from home :-). Nu mi se pare complicat și deja mi-a intrat în reflex. Așa că, dacă aveți nevoie de un pic de timp pentru voi și vreți să învățați să vă machiați (aproape) ca un profesionist, vă recomand să apelați la Mihaela.
Pe site găsiți și alte cursuri interesante, unele chiar de reconversie profesională, că tot ne-a dat pandemia asta reconfigurare traseu tuturor, cine știe de unde apare pasiunea pentru ceva nou, care se poate transforma într-o nouă meserie.
Citește și
Cum să nu mai cheltui atât pe haine și să nu mai cumperi impulsiv
Microblading și micropigmentare. Cum să ai sprâncenele visate?
3 descoperiri personale de sănătate și frumusețe
Sfaturi rapide de machiaj și îngrijire
Garderoba capsulă. Ce este ea și cum vreau să creez una de vacanță
Un exercițiu care mi-a schimbat, la propriu, viața
Dacă îți plac articolele mele, te invit să urmărești pagina de Facebook pentru a fi la curent cu noutățile.