Now Reading
Muzeul Copiilor, comparabil cu muzeele din străinătate

Muzeul Copiilor, comparabil cu muzeele din străinătate

În perioada asta ciudată, în care activitățile offline sunt extrem de rare, iar copiii resimt clar nevoia să mai stea și afară din ecrane,  locurile sigure, în care copiii să învețe și să se și distreze sunt mană cerească. Am fost recent la Muzeul Copiilor, de care am aflat absolut întâmplător, dintr-o postare electorală împotriva fostului primar al capitalei. Am analizat puțin site-ul muzeului, condițiile de acces – exclusiv pe bază de programare online și am decis să ne înscriem la unul din tururile disponibile. Surpriza a fost mai mult decât plăcută și pot spune cu mâna pe inimă că Muzeul Copiilor este lejer comparabil cu orice loc de gen din străinătate.

Muzeul Copiilor, localizare și acces

Clădirea este situată la parterul unui bloc de pe Bulevardul Dacia, iar muzeul este deschis toată săptămâna, mai puțin lunea. Momentan accesul este posibil doar pe bază de programare, pe site-ul Proedus. Parcare se găsește ușor în spatele blocurilor, iar săgețile indicatoare te ghidează către intrare. La intrare completezi un formular COVID, deja atât de comun peste tot și aștepți începerea tururilor. Când am rezervat noi, pe site erau disponibile 4 tururi. De la 1 noiembrie sunt disponibile trei, dintre care unul este dedicat copiilor până în 7 ani. Purtarea măștii este obligatorie, la fel și dezinfectarea frecventă a mâinilor, la aparatele amplasate din loc în loc.

Până la finalul anului, intrarea la Muzeul Copiilor este gratuită

Cuvântul de bază în muzeu este interactivitatea. Turul nostru a început cu prezentarea Sistemului Solar, unde copiii pot vedea într-o proiecție 3D toate planetele, iar pe un ecran interactiv pot afla speciile de plante și animale care trăiesc pe diferite continente. Am mers apoi într-o sală unde am văzut pe tavan proiecția unui film despre Sistemul Solar, planete, pământ, etc. Am mai vizitat o sală în care copiii au văzut evoluția tehnologiei, de la telefoanele cu disc la imprimantele 3D.

Sala Mare găzduiește expoziții ale teatrelor de copii. Există o zonă dedicată Cantus Mundi, unde pe un panou imens copiii pot cânta la clopoței care reproduc notele muzicale, o alta a Operei Comice pentru Copii, a teatrului Țăndărică și o zonă în care pot fi admirate rochii și exponate din diferite timpuri. La final, am vizitat sala istoriei României, cu hărți interactive și tot felul de obiecte reprezentative.

Turul nostru nu a inclus sălile cu realitate virtuală, dar ce am văzut pe geam a fost tare promițător, așa că abia așteptăm următoarea vizită la Muzeul Copiilor, pe care îl recomand cu drag ca destinație de vizitat cu copii de toate vârstele – pentru cei mici, turul dedicat lor.

Era nevoie de un astfel de loc în București, pentru că oferă o formă de învățare adaptată copiilor din ziua de azi, extrem de interactivă și îmbină în mod fericit învățarea și joaca.

Citește și

La ce se mai uită copiii pe Netflix

See Also

20 de filme artistice de văzut în familie

20 de filme artistice de văzut în familie (partea a II-a)

Cele mai frumoase filme de Crăciun pentru întreaga familie

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top