Now Reading
Roxana Gabor-Iliescu și Deva Dwabha, femeile care văd lumina dincolo de umbre și puterea din fiecare femeie

Roxana Gabor-Iliescu și Deva Dwabha, femeile care văd lumina dincolo de umbre și puterea din fiecare femeie

 

Am cunoscut-o pe Roxana-Ioana Gabor-Iliescu într-unul din cele mai dificile momente din viața mea. Mergeam deja de două luni la Divorce Journey, grupul de suport pentru persoane divorțate, mai aveam o săptămână până la divorț și eram încă plină de furie și resentimente. O discuție de 30 de minute cu Roxana m-a făcut să plâng tot drumul până acasă și încă vreo oră după. Au venit valuri de conștientizări, lucruri pe care deși le mai auzisem, nu reușiseră să trezească în mine forța vindecătoare de care aveam nevoie. La câteva zile de când ne-am cunoscut, Roxana m-a convins în stilul ei “uragan” (în sens bun) să merg într-o tabără spirituală la Sarmisegetuza. Și m-am dus, deși nu mi-e deloc comod și habar nu aveam ce caut acolo. Inițial, am fost extrem de deconectată. Nu voiam să accesez ce era dureros în mine, îmi doream doar să fug și să uit că am fost vreodată în acel loc. Chiar înainte de plecare, Roxana m-a simțit și m-a băgat direct în procesul Călătoria, creat de Brandon Bays. De acolo a pornit cu adevărat procesul meu de regăsire și vindecare. Între timp am mai mers într-o tabără cu Roxana în Egipt. Au urmat alte căderi, reveniri, un carusel emoțional, care sper eu să ducă spre o vindecare de la care să nu mă mai întorc în punctul jos în care am fost.

Recent, Roxana mi-a dat un mare vot de încredere și, tot pe sistemul “uragan” ( tot în sens bun) m-a cooptat ca facilitator în MAI ACADEMY

MAI ACADEMY este “școala” – termenul mi se pare prea mic, dar nu am găsit altul -femeilor care își doresc să evolueze conștient, să vindece rănile lor și pe ale neamului lor și să ajungă la un alt nivel de conștientizare și deschidere. Alături de colega mea, Flavia Pitiș, susțin cursul de creativitate, despre care am scris mai multe aici.

Cercul sacru al femeilor

Deva Dwabha este unul din mentorii Roxanei, o femeie absolut senzațională, cu care am avut ocazia recent să fac un retreat on-line de vindecare a pântecului. Fără să folosesc cuvinte mari, Deva pentru mine este cel mai evoluat spiritual om pe care l-am întâlnit până acum.

Printre zoom-uri nenumărate, live-uri pe grupul Femei în evoluție conștientă și lucrul la grădina ei minunată, am rugat-o pe Roxana să ne spună, chiar și în 2-3 cuvinte – suficient de puternice, zic eu, despre misiunea ei față de femeile cu care lucrează. În paralel, am ajuns virtual în India și am rugat-o și pe Dewa să răspundă la aceleași întrebări.

A ieșit o super mega premieră pe blog – un interviu la dublu București-India în vremuri grele, pentru toate femeile aflate în căutare de sine, pe drumul evoluției conștiente

Retreat în vremuri bune

De când lucrezi cu femeile și cum ai ajuns să faci asta?

Roxana: Hmmm… cred că a venit treptat. Până acum 8 ani consideram femeile o specie aparte, de evitat, de parcă eu eram femeie din greșeală. Credeam că femeile sunt rele, isterice, răzbunătoare și imprevizibile. Precum pisicile. Și acum văd aceste comportamente, inclusiv în mine, doar că acum simt rana de sub acțiune și mi-am dedicat viața vindecării lor.

Deva: Lucrez cu femei de 36 de ani. Mentorul meu spiritual m-a ghidat în crearea unui proces pentru femei numit Eliberarea Femeilor. El spunea că toate femeile poartă Umbra în ADN-ul lor, manifestată prin nevoia de a întoarce în permanență bărbatul la stadiul de « peșteră », unde se lupta cu tigrul pentru a ne ține pe noi în siguranță. Tot el susținea că toate femeile suferă de rana fricii de abandon, de aceea au tendința, conștientă și inconștientă de a manipula bărbații pentru a nu ne părăsi. Până când această rană nu va fi vindecată, omenirea nu poate evolua.

El a ghidat toate femeile din comuna lui sa să facă acest proces, iar eu merg prin toată lumea de ani buni conducând femeile să îl urmeze.

Cum am ajuns să fac asta? Vindecându-mă pe mine și acceptându-mi comportamentele absolut de ne explicat! Apoi am înțeles că noi dăm naștere lumii, deci până când femeile nu se vor vindeca, nu avem șanse să trăim realitatea pe care o visăm.

Câte femei ți-au trecut prin mână de când ai apucat-o pe drumul ăsta?

Roxana: Considerând miile de emisiuni tv realizate, probabil am influențat mai mult de un milion de femei. Dacă numărăm doar cele cu care am lucrat însă în cercuri de femei, evenimente de autocunoaștere și evoluție interioară,  terapii 1 la 1 sau zoom-uri, vorbim de zeci de mii. Și câteva zeci de cupluri și familii.

Deva: Zeci de mii, dacă punem la socoteală seminariile, grupurile, conferințele, articolele, prezentările media și munca pe care o fac de 28 de ani, aceea de a împuternici femeile din satele din munții Himalaya

Cum ai cunoscut-o pe Deva/pe Roxana și cum ați ajuns să lucrați împreună? Putem vorbi de o misiunea comună a voastră și dacă da, care ar fi aceea?

Roxana: Maestra mea, Brandon Bays, ne-a adus împreună în India și energia ei mi s-a lipit ca marca de scrisoare. Am simțit că avem aceeași misiune și mi-a confirmat că da, Maestrul ei, Osho, a inițiat-o în lucrul cu femeile. Iar numele ei este Magdalena, ghidul meu spiritual fiind Maria Magdalena.

Deva: Când am început acest proiect pentru femei și copii, m-am oprit din a mai preda în întreaga lume și m-am concentrate pe acest proiect în ultimii 20 de ani. Acum patru ani am dezvoltat un nou process – Femei care văd în întuneric, lucrul cu umbrele. Atunci am cunoscut-o pe Roxana. M-a invitat în România și imediat ce am aflat care este condiția femeii aici, am acceptat și iată-mă în câteva luni conducând primul grup împreună cu Roxana. Da, avem o misiune comuna! Să dăm putere tuturor femeilor, în special româncelor. M-am indrăgostit de România și m revenit să conduc mai multe grupuri, de data aceasta în Transilvania

Roxana, Paul, Deva și Ramona Popescu, “design perfect” , în mijlocul unui retreat de vindecare Bali

Ce e spiritualitatea pentru tine? Care e diferența între spiritualitate și religie?

Roxana: Spiritualitatea pentru mine este relația cu Dumnezeu. Cu acel Creator care ne-a făcut pe toți cu Scânteia lui Divină. Spiritualitatea este Calea spre Mine, este Autocunoașterea, este întoarcerea Acasă, la ceea ce am fost dintotdeauna. Religiile sunt potecile create de oameni pentru a-l vorbi pe Dumnezeu! Deasupra religiilor este însă același soare! Pe care fiecare îl numește cum crede!
Repet, aceasta este părerea mea!

Deva: Spiritualitatea pentru mine este tot ce descoperi și te poate reconecta cu divinitatea din tine, cu sinele tău divin. Cele mai multe religii folosesc vina și păcatul pentru a determina obediența și a câștiga adepți. Nu agreez nimic din ceea ce îți ia libertatea personală în defavoarea ascultării propriei inimi.

Există ceva ce ai observat că se manifestă în toate femeile cu care ai lucrat? Un comportament, o vină pe care o poartă, orice?

Roxana: Există tipare! Mai multe! Dacă o singură femeie încă mai are rușinea de a fi femeie, o avem toate. Există vina păcatului primordial foarte foarte prost interpretată, există umilințele în urma violențelor, ale abuzurilor sexuale și emoționale, există lupta ancestrală dintre femei, lupta dintre femei și bărbați… mai vrei?

Deva: Da, și exact asta mă face să vin înapoi în România. Am găsit aici la majoritatea femeilor “umbrele” îndoielii, ale sentimentului de inferioritate, ale fricii de a spune propriul adevăr. Aceste umbre au fost alimentate de generații întregi de opresiune prin vină, rușine și frică. Femeile și-au abandonat copilul interior și s-au deconectat de la înțelepciunea pântecului lor.

Care crezi că e misiunea ta în viață și  ce faci în fiecare zi ca să o împlinești?

Roxana: Nu cred. Știu. Am simțit-o de mult, am văzut-o prin Life Activation și mi se reafirmă zilnic. Să trezesc din somn preotesele dacice și să le reamintesc cine sunt și ce treabă au pe aici. Vrei mai simplu decât atât? Să amintesc femeilor (în special românce) că ele sunt născătoarele de viitor, de planuri, de realitate!

Deva: Să împărtășesc pe care am fost binecuvântată să le primesc de la atâția Maeștri. Să muncesc fără oprire până când toate femeile își vor recunoaște frumusețea, valoarea și să își ia puterea înapoi

Care e visul tău cel mai mare legat de evoluție și spiritualitate?

Roxana: Să facem o horă mare mare mare în Shambala! Adică în momentul manifestării Raiului pe Pământ. Întâi în noi însene și apoi în afară!

Deva: Să fiu în serviciul Divinității cu fiecare respirație. Să fiu ușa pe care odată intrat, să îl poți găsi pe Dumnezeu

Care e super puterea ta? De unde îți iei forță să faci atâtea lucruri?

Roxana: Super puterea mea este conectarea. Cu tot ceea ce am nevoie să știu sau să vorbesc în acel moment. Forța o iau de unde găsesc! De la copacii pe care îi iau în brațe, de la bucuria pe care o văd în ochii celor cu care lucrez și au rezultate wow… de la copiii mei, de la iubitul meu, de la Mama Pământ, de oriunde….

Deva: Mă bazez pe 4 lucruri simple. În primul rând recunoștința pentru tot, de la cele mai mici până la cele mai mari lucruri, plăcute sau neplăcute. Apoi încrederea că o mână mai mare și mai puternică decât a mea are grijă de noi toți. Al treilea este renunțarea la judecăți, înțelegerea că fiecare din noi face ce poate mai bine în fiecare moment și cu resursele date . Al patrulea lucru este să tratezi toate ființele cu blândețe și iubire.

Dacă ar fi să descrii femeia într-un singur cuvânt, care ar fi acela?

Roxana: Univers

Deva: Reflexia lui Dumnezeu în calitate de creator divin. Din copilărie, o bucată mică de lemn picată de mama mea atârna deasupra patului meu. Am înțeles atunci că Dumnezeu nu putea fi peste tot, așa că a creat mamele

Care este femeia care te-a influențat cel mai mult în viață? Către ce figură feminină te uiți cu admirație?

Roxana: Regina Maria. Maria. Maria Magdalena. Bunica mea Maria. Brandon Bays. Tu. Toate femeile cu care lucrez!

Deva: Primii mei Maeștri au fost bărbați, așa că am fost extrem de bucuroasă să o întâlnesc pe Sidhi Ma, o femeie extreme de luminată, succesoarea lui Neem Krole Baba. Era întruchiparea purității, a bunătății și a umilinței, în fiecare cuvânt și acțiune

Care e primul gând cu care te trezești dimineața și ce faci primul lucru?

Roxana: Recunoștință! Ritualurile de la Școala Misterelor și de la MAI Academy.

Deva: Îmi încep fiecare zi cu o rugăciune prin care îmi las viața în mâinile lui Dumnezeu. Apoi stau în tăcere 45 de minute, înainte de a-mi face propria practică de Kundalini Yoga și Qigong. Închei totul cu Marea Invocare

Dacă ar fi să oferi un cadou de preț tuturor femeilor din lume, care ar fi acela?

Roxana: Conectarea cu inima lor!

See Also

Deva: Iubire de sine, putere, redescoperirea ca Zeițe Divine în libertate

Care crezi că e cel mai important lucru pe care femeile îl pot face pentru ele însele și pentru omenire?

Roxana: Deschiderea spre bunătate, spre esența maternității, a iubirii către tot ceea ce este! Pentru că tot ceea ce este a fost născut dintr-un pântec, deci din femeie…

Deva: Să iasă din umbra inutilității, a vinei, a rușinii, a competitivității și a fricii. Să își redescopere Zeița Divină din ele și să îți urmeze inspirația divină,  pentru a-I ajuta și pe alții

Următorul retreat on-line de vindecarea pântecului ;i lucrul cu umbrele cu Deva și Roxana are loc pe 8,9,10 mai Detalii se vor regăsi pe comunitatea de Facebook creată de Roxana, Femei în evoluție conștientă, unde sunt deja înscrise 3600 de femei

Citește și

Ce este creativitatea pentru tine?

Ce am aflat despre mine în izolare?

Ce ne învață pandemia COVID-19?

Eliberează-te de presiunea reinventării pe perioada izolării

De la chemat salvarea pentru atacuri de panică la dansat cu mătura prin casă

Sunt o mamă normală, care face ce poate în vremuri anormale

Viața în vremea virusului. Cum să nu ne pierdem speranța în toată nebunia generalizată

Certitudinile mele sau de ce mă dau jos din pat dimineața

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top