Now Reading
Ce este creativitatea pentru tine?

Ce este creativitatea pentru tine?

 

Așa cum am mai spus de nenumărate ori, în articole sau pe Facebook, de la un punct încolo, viața mea a fost un carusel de schimbări, unele mai ușoare, altele mai dificile, unele line, altele radical transformatoare, dar fiecare menite să mă aducă acolo unde sunt acum și unde, spun eu, îmi manifest mult mai mult potențialul și fac mai mult din ceea ce îmi aduce bucurie. E loc de mult mai bine, dar acum sunt setată pe partea luminoasă a lucrurilor.

În tot acest parcurs, creativitatea a avut un rol major

De la un loc aparent sigur, după 8 ani într-o poziție de management în corporație, am pornit, cu brațele goale și inima plină în lumea designului floral. Cuvânt de ordine – creativitatea, exprimată prin culoare, parfum și multă emoție, venită din atelierele de design floral cu copiii și din bucuria mirilor și a părinților cărora le-am decorat evenimentele. Au fost aproape patru ani frumoși, din care nu regret nici măcar nopțile nedormite, crizele de lombosciatică sau stresul uriaș din anumite momente.

În 2015, chiar de ziua mea, mi-am făcut cadou acest blog. Cuvântul de ordine – creativitate prin cuvinte. Am pus aici o părticică din mine, cu bucurii, dureri, furii, împliniri și regrete. Au prins contur sute de articole, mii de propoziții, milioane de cuvinte izvorâte din cele mai adânci trăiri și experiențe.

Așa cum din pasiunea pentru flori s-au născut atelierele de creație florală pentru copii, din pasiunea pentru cuvinte s-au născut atelierele de scriere creativă de la Opera Comică pentru Copii, pe care le susțin de 1 an și jumătate. Nu pot exprima în cuvinte cât de mult mă încarcă bucuria și energia copiilor cu care lucrez și chiar și acum, în vremurile astea ciudate, întâlnirile cu ei,ținute pe Facebook și mai nou pe Zoom sunt parte din motivele pentru care mă dau jos din pat dimineața.

Din luna aprilie, în primă pandemie, a mai apărut un izvor de creativitate în viața mea, care le leagă cumva pe toate

Am primit un mare vot de încredere din partea Roxanei Gabor Iliescu, creatoarea comunității Femei în evoluție conștientă și a MAI Academy, în cadrul căreia au loc cursuri dedicate femeilor din această comunitate. Împreună cu Flavia Pitiș, pictor, susțin cursul de Creativitate. Ne completăm reciproc perfect – eu pun emoțiile în cuvinte, ea le pune în imagini. La fel ca și restul etapelor din viața mea, nici aici nu e totul scăldat în lapte și miere. Apar provocări și teste la tot pasul, vin lecții, vindecări, eliberări.

Intenția mea principală este să le ghidez pe cursante să descopere izvorul uriaș de resurse din interiorul lor prin intermediul creativității. Să le ajut să găsească blocajele, fricile, să le elibereze și să le vindece.

Sunt convinsă că drumul meu pe calea creativității este departe de final și mai sunt multe de descoperit, dar sunt recunoscătoare pentru fiecare pas, pentru fiecare descoperire și pentru fiecare element care mai pune o cărămidă la devenirea și evoluția mea.

Citește și

Ce am aflat despre mine în izolare?

Ce ne învață pandemia COVID-19?

Eliberează-te de presiunea reinventării pe perioada izolării

See Also

De la chemat salvarea pentru atacuri de panică la dansat cu mătura prin casă

Sunt o mamă normală, care face ce poate în vremuri anormale

Viața în vremea virusului. Cum să nu ne pierdem speranța în toată nebunia generalizată

Certitudinile mele sau de ce mă dau jos din pat dimineața

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top