Now Reading
Mami, nu-l mai amenința că pleci!

Mami, nu-l mai amenința că pleci!

Purta o canadiană galbenă, cu glugă. Avea pantofi negri și dres subțire. Afară era soare, dar eu simțeam vântul de toamnă intrându-mi în suflet. Educatoarele mă țineau strâns de brațe, iar ea se îndepărta. Mie îmi curgeau lacrimi cu zgomot, ea și le înghițea, cu spatele la mine. Prima despățire de mama este una din cele mai pregnante amintiri ale copilăriei mele. Teama că omul pe care îl iubeam cel mai mult pe lume va pleca și nu se va mai întoarce s-a cuibărit adânc în inima mea. Așa că astăzi, când aud Plec și te las aici!, mi se strânge stomacul ghem.

Plec și te las aici este cea mai rostită frază de către părinți la adresa copiilor lor.

Eu una nu am numărat vreun Te iubesc în parc, dar Plec și te las aici am adunat de-o duzină, pe puțin. Pare o amenințare inofensivă, menită să scurteze timpul de așteptare. Copiii au o unealtă a lor aparte prin care măsoară timpul – infinitul. Ei nu se grăbesc și nu se agită. Ei nu au termene și nici locuri de ajuns. Pe ei nu îi presează nimic. Doar noi adulții, constrânși la rândul nostru, îi grăbim, îi târâm după noi și îi amenințăm că îi lăsăm în urmă.

Nu vă mai lăsați copiii în urmă, mergeți alături de ei

Asigurați-i că veți fi acolo, indiferent ce vor face. Că îi veți sprijini și îi veți iubi, în ciuda a tot și toate. Scoateți-vă din vocabular Plec și te las aici! Puneți în loc Te aștept, Sunt aici pentru tine. Acordați-le răbdarea și timpul vostru. Vorbiți cu ei, explicați-le de ce trebuie să plecați dintr-un loc sau de ce nu puteți merge în altul.

Pentru voi, e doar o amenințare inofensivă, în sufletul lor poate lăsa urme adânci.

Citește și

Un copil nu repară ce-i stricat și nu aduce fericirea unde nu e

Mami, tati, mai respirați un pic!

Vorbiți-le copiilor voștri! E cea mai bună educație!

See Also

Nu mai creșteți genii, creșteți copii fericiți!

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Sursa foto – Freepik.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top