Now Reading
Cadouri care costă puțin, dar înseamnă foarte mult

Cadouri care costă puțin, dar înseamnă foarte mult

cadouri care costă puțin

Suntem toți pe ultima sută de metri cu pregătirile de Crăciun. Sper că sunteți cu tolba Moșului aproape închisă, mulțumiți de ceea ce ați pregătit pentru cei dragi. Dacă nu, s-ar putea să am eu câteva idei. M-am gândit zilele astea, stimulată de agitația și haosul din magazine și de pe stradă, că am putea să oferim și cadouri care costă puțin și pentru care nu alergăm ca apucații. Măcar să le strecurăm lângă darurile deja pregătite. Daruri simbolice, făcute din inimă, pentru care ne luăm din timpul nostru, dar care vor face o bucurie mare și vor lăsa o amintire în inimile celor care le vor primi. Vă puteți lua și copiii să vă ajute la realizarea unora dintre daruri sau chiar să îi rugați pe ei să le creeze.

Cadouri care costă puțin

Scrisoare personalizată

În era în care tehnologia o ia înaintea gândului și mai avem puțin până la aplicații care vor vorbi în locul nostru, scrisoarea pare din alt film. Tocmai de asta, ea poate produce o bucurie uriașă celor dragi, mai ales părinților și bunicilor, nu atât de confortabili cu galopul tehnologiei. O scrisoare din suflet, frumos pusă în pagină, tipărită pe o hârtie specială, eventual papirus, o să facă mai mult decât o mie de cadouri. Eu am scris una pentru Buni a mea și abia aștept sa îi văd reacția când o s-o citească.

Film video personalizat

Un film creat din fotografii dragi, momente unice, prinse în succesiunea potrivită, adăugate câteva texte scurte și emoționante și niște efecte video o să aibă cu siguranță impact. Ca idei de tematici pot fi Crăciunurile petrecute împreună, pentru soț sau partener, momente cu nepoții pentru bunici, etc. Cu un program simplu de editare video (cel mai simplu e Windows Movie Maker) și un pic de timp, realizați un dar unic.

Ramă foto cu fotografii multiple

Varianta de pus pe perete a filmului video. Pentru un efect mai puternic, puteți realiza fotografii prelucrate, eventual alb-negru sau cu diverse efecte de sărbătoare. O ramă foto cu loc pentru 5-8 fotografii costă între 10 și 30 de lei.

Calendar personalizat

Este darul cu care noi nu dăm greș de ani buni încoace. Cu fotografiile bine alese, va fi un cadou de care cel care îl primește se va bucura tot anul.

Biscuiți și fursecuri de Crăciun

În perioada în care toată lumea recurge la cofetării sau comenzi on-line, dulciurile făcute în casă au devenit o delicatesă și o raritate. Ambalate într-o cutie metalică cu motive de Crăciun, pentru a se păstra fragede, pot constitui un cadou minunat. Noi pregătim an de an biscuiți și cornulețe fragede pentru Moș Crăciun și coacem câte o extra-porție și pentru bunici.

Felicitări hand-made

Nu trebuie să aveți cine știe ce materiale. Puteți realiza, împreună cu copiii, felicitări simple, folosind nasturi, hârtie colorată, sfoară, ghinde și multă imaginație. Vă las mai jos câteva modele care ne-au inspirat pe noi

Sursa foto- Pinterest
Sursa foto- Pinterest

Câteva variante drăguțe de felicitări hand-made ne propun și Ema și Anca, pe blogul lor în tandem.

Decorațiuni hand-made

În funcție de preferințele lor, le puteți crea membrilor familiei, tot împreună cu copiii, decorațiuni din materiale reciclate și ce alte lucruri mai aveți la îndemână – bile de polistiren, nasturi, ochi mobili, hârtie colorată, etc.

Căciulițe de lână

Sunt adorabile și ușor de făcut. Am încercat și noi anul trecut și sunt de mare efect.

Sursa foto- Pinterest

Om de zăpadă din șosete

A făcut Ana la școală. Este o decorațiune ieftină și de efect.

Sursa foto- Pinterest

Brăduți din fetru umpluți cu vată

Sursa foto- Pinterest

Aranjament de Crăciun creat de voi

Orice masă festivă e parcă mai colorată cu un aranjament de brad în mijloc și ușa de la intrare parcă se deschide mai larg dacă e împodobită cu o coroniță de sărbătoare. Le puteți face chiar voi împreună cu copiii. Vă trebuie câteva crenguțe de brad, accesorii și decorațiuni și un strop de imaginație.

Making of – aranjamente cu brad

Am povestit pentru Publimix cum putem realiza împreună cu cei mici aranjamente din brad și accesorii.

Mici obiecte personalizate

Pentru bunici și rude apropiate, obiectele personalizate cu fotografii de ale copiilor și nepoților – cană, ceas de perete, magnet de frigider, etc. constituie mereu o idee bună, pentru că ei nu se satură niciodată de nepoți, oricât de des îi văd. Am eu una bucată bunică, care nici bine nu s-a despărțit de nepoată că o și întreabă când mai vine pe la ea și altă bucată bunică care se plânge mereu de dor, deși ne vede de câteva ori pe săptămână :-).

Puteți personaliza și voi căni simple, pictându-le după placul inimii. Cei mici vor fi sigur încântați, iar cei care le vor primi…să mai zic?

Astea au fost ideile nostre de cadouri care costă puțin. Voi ce cadouri de suflet le faceți celor pe care îi iubiți?

Citește și

Idei de cadouri pentru bărbați dezorientați

Cele mai frumoase filme de Crăciun pentru întreaga familie

Unde se duc prietenii?

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

Sursa foto – Pexels.com

 

View Comments (4)
 • Si eu am practicat de multe ori etalarea sentimentelor in scris si ultima data o matusa a sotului meu a izbucnit in lacrimi.Si eu am ramas surprinsa de reactia ei.Nu mi-am dat seama ca expunandu-mi gandurile pe hartie pot sa starnesc avalanse de emotii!M-am bucurat sa aflu ca nu sunt singura nostalgica ce recurge la asa ceva !
  Ideea cu caciulitele e sipmla si superba !Vreau s-o incerc neaparat !
  Si cu felicitarile mi-ai adus inspiratie !
  Omul de zapada l-a facut cea mare la scoala(desi anul trecut i-am propus de mai multe ori sa-l facem si noi da nu a vrut) si a devenit jucaria ei preferata !
  Mi-a placut foarte mult si ideea aranjamentului de Craciun!
  Sarbatori fericite si multumiri de inspiratie !
  Fausta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top