Now Reading
Dulciuri delicioase de Crăciun. Cornulețe fragede

Dulciuri delicioase de Crăciun. Cornulețe fragede

cornulețe fragede

Eu nu sunt o mare maestră în bucătărie, Ana nu e pretențioasă și nici vreo mâncăcioasă, așa că la noi în casă nu prea se gătesc rețete sofisticate. Mai am din când în când un avânt să fac vreo rețetă văzută pe Facebook sau citită în vreo revistă, dar de cele mai multe ori merg pe ce știu să fac bine. Avem câteva rețete de dulciuri delicioase de Crăciun, cu care știm că o să facem furori. și acasă, dacă avem musafiri și în vizită, pe post de cadou. Două dintre ele sunt biscuiții în forme diverse, pregătiți pentru Moș Crăciun și cornulețe fragede cu nucă.

Rețeta de cornulețe fragede o am de la vecina bunicii mele, de la care păstrez cele mai frumoase și aromate amintiri culinare. Casa ei era pentru mine raiul sărbătorii de Crăciun. La ea am văzut prima dată brad artificial, Moș Crăciun cu baterii, care cântă și dansează. Era jumătate din mine. La ea am mâncat cel mai bun cozonac și cele mai fragede cornulețe fragede :-). Anul ăsta plecăm din oraș de sărbători, dar tot am făcut o tură de cornulețe, să ducem în vizită și să luăm cu noi pe drum. Jumătate sunt deja rezolvați.

Cornulețe fragede cu nucă. Ingrediente

250 gr fărină

125 gr nucă măcinată

200 gr unt 80% grăsime

un ou

100 gr zahăr

zahăr vanilat

Cornulețe fragede cu nucă. Mod de preparare

Se amestecă făina, cu nuca, untul tăiat cubulețe, oul întreg, zahărul, zahărul vanilat într-un castron până se omogenizează. Eu amestec cu mixerul, cu paletele de aluat. Se face o bilă de aluat, care se introduce în folie de plastic la frigider, timp de o oră. se poate și mai mult, mai puțin nu e recomandat.

Se scoate aluatul, se taie bucăți mai mici, se ia în mână câte o fâșie/bucată și se înmoaie, astfel încât să se poată rula Se fac rulouri mici, care se îndoaie sub formă de cornuleț.

Se pun pe foaie de copt în tavă și se coc la 180 de grade până se rumenesc (cam 10 minute, dar e bine să verificați să nu se ardă). Când verificați, uitați-vă la partea de pe fundul tăvii, nu la suprafață, suprafața poate da impresia de necopt, dar nu este, acolo trebuie să rămână fragedă, apoi devin prea crocanți.

Se scot fierbinți de pe tavă și se tăvălesc în zahăr pudră, amestecat cu zahăr vanilat sau direct în zahăr pudră cu aromă de vanilie.

Voi cu ce dulciuri îl așteptați pe Moș Crăciun?

Citește și

Cadouri care costă puțin, dar înseamnă foarte mult

Cele mai frumoase filme de Crăciun pentru întreaga familie

2 rețete simple și gustoase

3 rețete rapide de toamnă

Cremă de ciocolată raw

Gătitul în familie + 2 rețete de week-end

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top