Now Reading
11 motive de recunoștință la 11 ani ai tăi

11 motive de recunoștință la 11 ani ai tăi

 

Anul trecut pe vremea asta îmi imaginam ziua ta cu totul altfel. Cu alți oameni alături, cu alte planuri, cu alte așteptări. Viața nu e așa cum ți-o planifici și, cum necum, a trecut un an. Tumultuos, plin de surprize și răsturnări, un an cât o viață. Și iată-ne de ziua ta, 20.02.2020, o zi irepetabilă – cum altfel :-), o zi în care mă uit la tine și nu îmi vine să cred că acum 11 ani te țineam prima oară în brațe.

Uneori mă întreb unde sunt acești 11 ani

Pare că am clipit și m-am trezit cu o pre-adolescentă rebelă, plină de personalitate, exact cum ai fost de primul „oaaaa”. Te ascult și pare ca îmi vorbește un om bătrân și înțelept, nicidecum o fetiță. Maturitatea ta e greu de dus, îmi ridici adesea la fileu întrebări și subiecte care mă lasă fără replică, îmi vine să îmi iau mai mereu time-out, cât să mă dumiresc și să vin cu un răspuns cât de cât inteligent. Dar renunț și fac ce știu mai bine și sunt sigură că nu dă greș: te strâng în brațe tare tare și te asigur, a mia oară ca îți voi fi alături mereu, orice s-ar întâmpla.

Când te-ai născut, ai venit fără manual de instrucțiuni și cu o grămadă de teste pentru mine. Mi-ai apăsat cele mai dureroase butoane, mi-ai pus în față cele mai nemiloase oglinzi, m-ai forțat să fiu în fiecare zi mai bună, mai atentă, mai empatică. Nu știu cât mi-a ieșit din toată călătoria asta. Știu sigur ca fac zilnic greșeli, pe care caut sa le îndrept din mers, iar tu mă ajuți mereu să o fac, prin felul tău înțelept de a fi, prin puritatea și inocența ta.

Mă întreb adesea ce am făcut eu așa bun să te merit. Oi fi făcut ceva ceva ma gândesc :-).

Cert e ca, de fiecare dată când te privesc simt o recunoștință uriașă că m-ai ales să îți fiu mamă, să mergem împreună pe drumul ăsta frumos al cunoașterii, numit de unii parenting, de alții viață pur și simplu.

Mi-e greu să enumăr doar 11 motive pentru care îți sunt infinit recunoscătoare, dar vreau să rămân în ton cu vârsta ta magică

Îți mulțumesc pentru modul în care te-ai comportat în acest an, atât de greu pentru tine. Pentru cum ai știut să echilibrezi mereu situația, să fii diplomată, să ai tact și înțelepciune, să știi mereu cât și ce să întrebi, să arăți prea puțin cât suferi, să fii mai adult decât noi toți la un loc. Acum te rog să mai fii un pic copil și să te bucuri de asta.

Îți mulțumesc pentru diminețile somnoroase, în care îmi ceri mârâit încă 15 minute de somn. Ești atât de dulce și drăgălașă, că mi-aș dori să prind într-un tablou ochișorii tăi pe jumătate închiși și mutrița bosumflată și să mi-l pun pe peretele inimii pentru totdeauna.

Îți mulțumesc pentru toate clipele în care îmi iei fața în mânuțele tale mici și mă întrebi Ești bine, mami? Sunt bine, iubita mea, sunt bine pentru tine, pentru noi.

Îți mulțumesc pentru talentul nemărginit, pentru dedicarea pe care o ai față de pasiunea ta, pentru claritatea cu care știi exact ce îți dorești de la viață. Unii nu au aflat nici la 40 de ani 🙂

Îți mulțumesc pentru toate clipele pe care le umpli cu veselia ta, cu muzica ta, cu sporovăitul tău.

Îți mulțumesc pentru serile de stat la povești și momentele în care ne conectăm așa frumos una cu alta.

Îți mulțumesc pentru toate surprizele frumoase pe care mi le lași în casă, pentru bilețelele cu mesaje de dragoste pe care le găsesc pe unde nu mă aștept.

Îți mulțumesc pentru că te joci încă cu păpușile și iubești prințesele și rozul și unicornii.

Îți mulțumesc pentru că îmi spui încă totul și vii la mine să vorbim despre orice.

Îți mulțumesc pentru ochișorii tăi jucăuși și zâmbetul tău atât de frumos.

Îți mulțumesc pentru întrebările pline de provocări și răspunsurile înțelepte.

La Mulți Ani, iubita mea, să rămâi mereu același suflet bun și pur!

Credit foto Olishka Photoraphy

Citește și

10 ani și-un infinit de clipe

Povestea nașterii unei minunti. De la zero șanse la un țipăt plin de personalitate

8 ani de când m-ai învățat că pot orice

De la dublă infertilitate, la șapte ani de fericire

E atât de mișto să fii mamă de fată!

De mână prin viață cu o fetiță mare

Aș vrea să stăm de mână toată viața!

Unde te grăbești? Mai ține-l în brațe puțin

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top