Now Reading
Escapadă de weekend, la doar 2 ore de București

Escapadă de weekend, la doar 2 ore de București

 

Când nu mai știi ce să faci, pleacă undeva, oriunde și încarcă-ți bateriile! Se pare că treaba asta funcționează destul de bine. După o zi infernală, răpusă de o criză de sciatică – să nu vă aud că e de la sală :-), am reușit să mă mișc din pat cu ajutorul unui cocktail de injecții administrat de medicii de la salvare și să ajung, nesperat dealtfel, într-un loc tare fain, aflat la doar 2 ore de mers cu mașina de București, la vecinii bulgari.

Seven Wine Generation este un complex hotelier situat lângă localitatea Mechka, la aproximativ 30 de km de granița Ruse

Este un domeniu viticol, după cum îi spune și numele, format dintr-un hotel cu restaurant, două clădiri de camere, aflate toate la parter, o clădire separată pentru evenimente, piscină exterioară, loc de joacă pentru copii și vie cât vezi cu ochii, la care se adaugă o vedere superbă către Dunăre. Arhitectura este rustică, decorul e format din butoaie, roți de căruță, damigene și elemente asociate cu ocupația zonei. E un loc cu o vibrație bună, oamenii sunt amabili – majoritatea personalului vorbește sau înțelege română, camerele sunt curate, servirea este ok, mâncarea de la restaurant bună, cu excepția faptului că, în extra sezon este disponibilă o mică parte a meniului.

Prețurile sunt decente, o cameră dublă este undeva la 250 de lei, la restaurant o masă rezonabilă pentru două persoane se învârte până în 200 de lei, una peste alta, dacă ne apucăm de comparații cu prețurile din România, cred că bulgarii ies binișor. Meniul e destul de variat și conține salate de tot felul, preparate pe bază de brânză, aperitive cu dovlecei și vinete, preparate din carne, pește proaspăt din Dunăre și deserturi bune :-).

Există și un centru de relaxare, cu Spa, care include două saune, un jacuzzi și posibilitatea de a face masaj contra cost. Variante de petrecere a timpului în zonă nu prea sunt, dar vara cred că o leneveală la piscină și niște plimbări în jurul complexului sunt suficiente pentru încărcarea bateriilor. Nu e de stat mai mult de un weekend, asta e clar, cel puțin nu pentru niște persoane active.

La întoarcere, recomand din suflet o oprire în Ruse la restaurantul Happy Grill&Pub. Este pe locul 2 pe Trip Advisor și pe bună dreptate. Personalul e foarte amabil, servirea extrem de rapidă, mâncarea foarte foarte bună, meniul foarte variat – au tot felul de preparate tradiționale bulgărești, dar și un sushi care arată demențial. Indicat ar fi să faceți o rezervare, mai ales în weekend, restaurantul e full mereu și se așteaptă la intrare eliberarea locurilor.

În Ruse prea multe nu sunt de făcut, poate doar o plimbare pin centru – mi-a amintit de orășelele noastre de provincie și un shopping de produse pe bază de trandafiri – recomand crema pentru fermitate de la Lady’s, e extraordinar de bună și ieftină, pe mine mai că mă bate gândul să organizez periodic o sesiune de aprovizionare la vecini doar pentru crema asta.

Acestea fiind zise, sper că v-am dat o idee faină de weekend, că tot vine primăvara, să tot ieșim din casă și să ne energizăm cu o cură de soare și voie bună.

Citește și

Cele mai cerute destinații pentru escapade de weekend

Vacanță de fete în Creta. Cum ne-am distrat pe insula grecească

Sidi Bou Said, o bucățică de Grecia în Africa. Experiența tunisianăT

Experiența deșertului. Ce am simțit și am trăit două zile în Sahara

Primele zile în Tunisia cu Christian Tour. Zbor inedit, frig neașteptat și multă liniște

See Also

Mini-vacanță în Macedonia. Comorile orașului Ohrid

2 zile și 2 nopți la Legoland. Cum a fost experiența noastră

Mini-vacanță în Bucovina. Obiective de văzut cu cei mici

Iași, un oraș fascinant. Ce poți vedea în două zile

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

 

View Comments (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top