Now Reading
Toamna se numără city break-urile. Cele mai căutate destinații pentru escapade de weekend

Toamna se numără city break-urile. Cele mai căutate destinații pentru escapade de weekend

 

Trafic, trezit dis-de dimineață, activități extra-școlare, întrebarea obsesivă oare ce îi mai dau copilului azi să mănânce? Nu știu despre voi, dar de când am reintrat în programul obișnuit, eu abia aștept vacanța. Și pentru că nu sunt șanse la una prea curând, ce variantă mai bună de evadat puțin din tăvălugul zilnic avem decât un city break? Unul din avantajele vieții „globalizate” pe care o trăim e că ne putem alege și plăti vacanța la un click distanță și putem ajunge în foarte multe orașe faine extrem de rapid, așa că 2-3 zile disponibile nu mai reprezintă deloc puțin timp, mai ales dacă te organizezi din vreme. Mi-a șoptit mie o vrăbiuță, personificată în prietenii de la Christian Tour că în lunile septembrie și octombrie „se poartă” vacanțele de tip city break în Europa. Pentru inspirație, am vrut să știu care sunt cele mai căutate destinații pentru city break-uri și m-am gândit să împărtășesc cu voi ce am aflat, poate ne intersectăm în vreun oraș european toamna asta 🙂

City break în Europa. Care sunt cele mai solicitate destinații?

Roma este de departe orașul cel mai dorit când vine vorba de mini-vacanțe active

Trebuie să recunosc că este și primul pe lista mea, pentru că nu am reușit să ajung până acum și îmi doresc foarte tare. Ce ai de făcut la Roma? Să mănânci înghețată, evident. Să îți pui o dorință la Fontana di Trevi, să te strecori pe străduțe înguste din cartiere mai puțin cunoscute, să faci un pic de shopping, măcar un window shopping și să te încarci de energia plină de istorie. Bine, asta aș face eu. Sigur, aș încerca să bifez măcar cele trei top obiective din Roma, adică Vaticanul, Colosseumul și Pantheonul, că mă știu genul umblăreț, așa că sigur nu m-aș îndura să mă limitez la înghețată și admirat forfota orașului. Prețul unui city break la Roma pentru 2 persoane pleacă de la 238 de euro pentru 2 nopți. Prețul include transport cu avionul și cazare .

Al doilea oraș pe lista celor mai solicitate orașe pentru city break în Europa este Barcelona

Ei bine, aici e dublu câștig, pentru că în septembrie și chiar început de octombrie, la Barcelona încă se mai poate face plajă și cu puțin noroc și baie. Și când te gândești că noi ne căutăm deja paltoanele și cizmele, că nu poți să știi cu vremea asta ciudată. Anyway, la Barcelona, pe lista musai de văzut punem desigur Sagrada Familia, apoi Fantana de la Montjuic, Muzeul Satului Spaniol, Muzeul Picasso și La Rambla, celebrul bulevard plin cu artiști stradali, magazine și…turiști. Prețul unui city break la Barcelona pentru 2 persoane pleacă de la 358 de euro pentru 2 nopți. Prețul include transport cu avionul și cazare .

Istanbul este a treia destinație pe lista cu idei de city break

Din punctul meu de vedere, Istanbul este unul din orașele care ori îți place ori nu, ca mai toate orașele cu iz oriental. Pe mine personal ma fascinează genul ăsta de locuri și recunosc că m-aș întoarce în Istanbul, în ciuda traficului infernal și a aglomerației. O plimbare în bazarul atât de pitoresc și o vizită la Moscheea albastră sunt musai din punctul meu de vedere. La Topkapi mi-a plăcut mult, dar nu știu dacă m-aș duce a doua oară, nu mai sunt chiar în dispoziție pentru muzee, cum spuneam mai sus, prefer colindatul pe străzi, să simt vibrația locurilor, iar la Istanbul ai din plin ce să simți. Ce nu am făcut când am vizitat Istanbulul și cu siguranță merită este o croazieră pe Bosfor.
Prețul unui city break la Istanbul pentru 2 persoane pleacă de la 378 de euro pentru 2 nopți. Prețul include transport cu avionul și cazare .

Lisabona este și el pe lista preferințelor când vine vorba de ieșiri de weekend

Eu am văzut Lisabona cu mulți ani în urmă, mai mult pe fugă, așa că am pus destinația pe listă. Am auzit păreri destul de controversate în ultima vreme, că ar fi murdar și foarte scump, dar, pe de altă parte, asta se spune și despre Paris, iar în cazul meu nicio „avertizare” nu a funcționat, iubesc orașul ăla și basta. Revenind la Lisabona, numai și pentru faptul că e cald și ai putea prinde un pic de plajă și baie în mare și tot merită vizitat în plină toamnă. Pe lista cu locuri de văzut în Lisabona se află Castelul Sao Jorge, Sfântul Santa Justa, Largo do Carmo, Piata Comerțului și Piața Rossio. Sigur, odată ajuns acolo, merită să dai o fugă și la Cabo Da Roca, cel mai vestic punct al Europei. Priveliștea îți taie răsuflarea, în ciuda vântului care bate foarte puternic, chiar e un loc special și merită.
Prețul unui city break la Lisabona pentru 2 persoane pleacă de la 558 de euro pentru 3 nopți. Prețul include transport cu avionul și cazare .

Deși nu este în Europa, pe lista de destinații preferate pentru city break se află și Dubai, la un preț destul de accesibil, 458 de euro pentru 2 peroane un sejur de 4 nopți, cu transport inclus. Sigur, ce ați salvat pe prețul sejurului veți cheltui la shopping, dar astea sunt detalii 🙂

Una peste alta, e clar că toamna este anotimpul escapadelor în orașe frumoase din Europa și nu numai, aflate la câteva ore distanță cu avionul. Timp și bani să fie, că ofertele sunt generoase. Mai multe variante de pachete de călătorie tip city break găsiți pe site-ul Christian Tour, unde se poate face și rezervarea.

Voi ce orașe ați mai pune pe listă? La mine se știe, în top e Parisul, de departe 🙂

Citește și

Vacanță de fete în Creta. Cum ne-am distrat pe insula grecească

Sidi Bou Said, o bucățică de Grecia în Africa. Experiența tunisianăT

Experiența deșertului. Ce am simțit și am trăit două zile în Sahara

Primele zile în Tunisia cu Christian Tour. Zbor inedit, frig neașteptat și multă liniște

See Also

Mini-vacanță în Macedonia. Comorile orașului Ohrid

2 zile și 2 nopți la Legoland. Cum a fost experiența noastră

Mini-vacanță în Bucovina. Obiective de văzut cu cei mici

Iași, un oraș fascinant. Ce poți vedea în două zile

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

Sursa foto Freepik.com

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top