Now Reading
Căpșunariul copiilor, o formă de educație, o dovadă de dragoste și sprijin

Căpșunariul copiilor, o formă de educație, o dovadă de dragoste și sprijin

 

Știați că, în Evul Mediu, căpșuna reprezenta dragostea între popoare și a fost considerată un simbol al bunătății și înțelegerii reciproce? Căpșunile primite în dar echivalau cu declarații de pace și apreciere. De la acestă idee minunată, au plecat prietenii de la Opera Comică pentru Copii când au creat Căpșunariul Copiilor, o mică grădiniță, pe care copiii o pot îngriji acasă sau care pot fi îngrijite de echipa Operei și predate ulterior beneficiarilor. Ulterior,evident atunci când se termină această perioadă dificilă.

Campania ”Căpșunariul Copiilor” este una de susținere a activității Operei Comice pentru Copii, construită printr-o poveste care se va dezvolta zi de zi

Campania „Căpșunariul Copiilor” presupune achiziționarea unui dispozitiv original, plin cu căpșuni ecologice, plantate și îngrijite de oameni din echipa Operei Comice pentru Copii. Fiecare căpșunariu este unic, un adevărat personaj, care așteaptă să-și primească numele de la cel care îl adoptă. El poate fi luat acasă din primul moment sau oricând pe parcursul anului, dar există și varianta ca personajul drăgălaș să fie păstrat și îngrijit în Grădina Operei Comice pentru Copii. De asemenea, copiii vor primi vești despre prietenul lor și aventurile sale din Căpșunariul Copiilor, despre cântecele de la școala căpșunilor sau poeziile recitate pentru CapșuMama și CapșuTata. În urma brainstormingului cu întreaga echipă a OCC, proiectul „Căpșunariul Copiilor” a devenit un subiect în jurul căruia s-a născut o nouă lume, a căpșunilor.

Echipa Operei Comice va ține legătura cu Micii Grădinari prin povești, provocări, balade și poezii, astfel încât Căpșunariul Copiilor să devină o activitate care să ocupe timpul petrecut acasă, în mod util, constructiv, ecologic, educativ și, mai ales, cultural.

„Campania își dorește să pună în prim plan pasiunea unei echipe care nu se lasă învinsă de greutățile momentului și care încearcă să găsească soluții cât mai diverse și mai originale pentru a continua să transmită online spectacole și emisiuni, spre satisfacerea nevoii de cultură, de frumos, a miilor de copii din țară și străinătate. O echipă care știe că doar unindu-și forțele poate trece peste greutățile momentului, pentru ca mai târziu să își continue activitatea artistică și educativă, trebuie să fie inovativă, energică și dedicată jocului și creativității. În plus, căpșunile sunt preferatele mele și sunt sigură că se numără și printre favoritele copiilor”, a declarat Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

Comenzile pentru „adopția” unui Căpșunariu se pot face prin e-mail, la adresa capsunariu@operacomica.ro sau prin mesaj privat pe pagina de Facebook a Operei Comice pentru Copii. În funcție de varianta aleasă, Căpșunariul poate ajunge în casele micilor spectatori, prin curieri, sau poate rămâne în grija echipei OCC, până când va putea fi ridicat personal. Căpșunariul poate fi achiziționat în trei variante: CăpșuTata, cu 12 cuiburi de căpșuni, pentru 399 de lei; CăpșuMama, cu 8 cuiburi de căpșuni, pentru 299 de lei; CăpșuBebe, cu 4 cuiburi de căpșuni, pentru 169 de lei.

Prețul reprezintă atât valoarea materialelor utilizate pentru construcția produsului, cât și un sprijin pentru activitatea Operei Comice pentru Copii, atât de puțin previzibilă din punct de vedere financiar, în aceste momente. 

Mi-ar plăcea ca, după ce trece nebunia asta, să ne întâlnim cu toții la o tartă cu căpșuni, făcută din căpșunile crescute de copilașii noștri cu mânuțele lor. Facem?

Citește și

Opera Comică pentru Copii are nevoie de noi

De vorbă cu maestru Cristian Mihăilescu despre premiera Cenușăreasa

Elena Morar – Copiii sunt publicul cel mai exigent

Antoaneta Cojocaru despre Micuța Dorothy și provocările regiei de teatru pentru copii

Secretele unui manager din Top 30 sub 30. Emil Pantelimon, omul OCC al lunii mai

Valentin Racoveanu, cel mai longeviv artist al Operei Comice pentru Copii

Bogdana Pascal, despre scenografie pe înțelesul copiilor

Felicia Filip – Părintele este, nu o dată, cel educat de copil

Răzvan Mazilu. Trebuie să îmi acord provocări noi, care de care mai radicale. Interviu

Corina Dumitrescu: nu mai căutați morala în spectacolele pentru copii!

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top