Now Reading
Când inimile cresc pe ritm de aplauze infinite

Când inimile cresc pe ritm de aplauze infinite

 

Este cel mai frumos spectacol pe care l-am văzut în viața mea! A fost magic! Mami, mai vreau să venim! E minunat! Sunt cuvintele copiilor după fiecare din cele trei spectacole-premieră Sunetul Muzicii la care am asistat la Opera Comică pentru Copii. Adulții nu mai aveau cuvinte. Doar lacrimi în ochi și multe aplauze. Nesfârșite aplauze, pentru un spectacol maraton, pentru o feerie de muzică, lumini, dans și joc actoricesc de excepție.

Sunetul Muzicii este pariul câștigat de Răzvan Mazilu și Opera Comică pentru Copii cu publicul de toate vârstele

Era oarecum de așteptat să fie un succes, având în vedere popularitatea filmului, dar reacția sălii a depășit toate așteptările. Aproape 8 minute. Atât au durat aplauzele la fiecare spectacol, chiar și după lăsarea cortinei. Pe ritmul lor cresc inimile celor care au lucrat două luni fără oprire în acest proiect: de la regizorul Răzvan Mazilu, asistenta de regie Elena Morar, Sabina Spătariu care semnează decorul, Eranio Petrușka, creatorul proiecțiilor și luminilor, asistenții de coregrafie Teodora Munteanu și Andreea Soare, dirijorii orchestrei Operei Comice pentru copii Alexandru Ilie și Gheorghe Iliuță,cei responsabili cu pregătirea muzicală – Tudor Scripcariu, Maria Alexievici, Abel-Edison Corban și Mihaela Neacșu și până la copiii minunați din spectacol, actorii și interpreții și uriașa echipă din spate.

A fost o „nebunie” frumoasă, iar rezultatul este un spectacol impecabil, care poate fi dus cu succes pe orice scenă de pe Broadway

O spun specialiștii, o spune reacția publicului, o spune orice om iubitor de frumos. Spectacolul este viu, dinamic, presărat cu personaje colorate și replici surprinzătoare. Trecerile dintre scene sunt realizate absolut senzațional, nimic nu este așezat la întâmplare, de la arhitectura luminilor, până la pași și gestică, totul se împletește armonios și plăcut ochiului. Viziunea lui Răzvan Mazilu scoate personajele din zona de confort și aduce o altă perspectivă asupra lor, iar decorul și întregul ambient pun spectacolul într-o zonă de grandios și totuși fragil, în perfectă concordanță cu perioada în care se petrece acțiunea (cel de-al doilea Răzbi Mondial, momentul când Germania ocupă Austria).

De ce merită să mergeți să vedeți Sunetul Muzicii, însoțiți sau nu de copii

Este potrivit pentru toate vârstele, pentru că este realizat pe mai multe paliere de înțelegere

Recomandarea este pentru 7+, dar părerea mea e că depinde foarte mult de copil. Am văzut prichindei de 2-3 ani, care au stat fascinați cele aproape 3 ore, așa că dacă aveți un copil atras de artă, în special muzică și dans, nu vor fi probleme. Dacă știți însă că aveți un copil care nu are răbdare să stea pe scaun atâta timp, poate ar fi bine să amânați puțin momentul.

Deși lung, spectacolul este extrem de dinamic

Replici spumoase, personaje pitorești, un decor impresionant, costume fastuoase, copii pe scenă, interpretare muzicală de excepție a partiturii. Totul „te ‘ține în priză” și nu te lasă să te plictisești nicio clipă.

O parte din copiii Von Trapp într-unul din costumele lor spectaculoase

Dacă v-a plăcut filmul Sunetul Muzicii, spectacolul de la Opera Comică o să vă placă și mai mult

Este greu să uiți filmul-reper al cinematografiei, dar veți vedea că spectacolul depășește așteptările și se îndepărtează de celebra peliculă, prin întorsături surpinzătoare și valențe noi ale personajelor.

Pentru actorii, interpreții și copiii din distribuție

Toate distribuțiile sunt echilibrate, personajele se completează de minune între ele, iar jocul actorilor contribuie hotărâtor la efectul final al aplauzelor infinite. În rolurile principale, veți descoperi interpreți și actori îndrăgiți ai Operei Comice pentru Copii – Oana Maria Șerban în rolul Mariei, Daniel Pascariu și Matei Chioariu în pielea Căpitanului Von Trapp, Andreea Iftimescu (Maica Stareță), Raluca Oprea (baroneasa Elsa Schreder), Radu Ion și Valentino Tiron (Max Detweiller), Andrei Mihalcea (Rolf), Mădălina Constantinescu și Maria Alexievici (Liesl), Alexandra Giurcă (Louisa), dar și actori și interpreți valoroși pe care nu i-ați mai văzut până acum pe această scenă – Ana Bianca Popescu, o actriță numai suflet în rolul Mariei, Ionuț Grama -Căpitanul, genialul Ionuț Burlan în chip de Unchiu’ Max, Lorena Sanda și Irina Sârbu (Elsa), Ionela Mani (Maica Stareță), Lucian Ionescu și Adonis Tanța (Rolf) și simpaticii Mihai Munteniță și Otilia Panainte, alias Franz și Frau Schmidt.

Secvență din spectacol. Unchiul Max (Ionuț Burlan) în acțiune

De copii nu mai spun nimic în plus, puteți citi prezentarea fiecăruia dintre ei. Pot fi bănuită de subiectivism, așa că vă las să vă convingeți singuri dacă merită sau nu să fie pe scenă alături de adulți cu experiență.

Ana noastră, surprinsă înainte de intrarea în scenă

Musicalul merită o șansă  în România

La noi abia se fac primii pași spre recunoașterea acestui gen, care în străinătate este deja consacrat și apreciat. Este greu să faci musical cu bugete limitate, fără săli potrivite, cu puțini oameni care pot susține pe scenă partituri atât de complexe, așa că realizarea lui Răzvan Mazilu și a echipei lui este cu atât mai de apreciat.

Dincolo de actorii dăruiți, orchestra care sună impecabil, acțiunea care curge fără greșeală, decorurile și costumele spectaculoase, cred că motivul principal care ar trebui să vă determine să mergeți la Sunetul Muzicii și să aplaudați fără oprire este munca uriașă care stă în spatele a ceea ce se vrea și cred că deja este un reper în peisajul artistic românesc, care atâta nevoie de o astfel de producție.

Sunetul Muzicii se reia în luna septembrie la Opera Comică pentru copii, iar biletele s-au pus deja în vânzare aici.

Citește și

Copiii din distribuția Sunetul Muzicii

See Also

Răzvan Mazilu. Trebuie să îmi acord provocări noi, care de care mai radicale. Interviu

Cele mai inspiraționale discursuri TED

Bărbatul care n-a mai sunat. O carte pe care n-o mai lași din mână

Nujeen, povestea care m-a făcut să privesc refugiații cu alți ochi

Fii bun, toți duc o luptă grea. Minunea, un film de văzut

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

View Comments (2)
  • Sunetul muzicii, in regia si coregrafia lui Răzvan Mazilu, este o bijuterie de spectacol, in aceeasi măsură pentru copii +7….si ×107 ani…..nu ezitați, mergeți sa-l vedeti ♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top