Now Reading
Brioșe cu Nutella sau cum ne mai îndulcim noi în izolare

Brioșe cu Nutella sau cum ne mai îndulcim noi în izolare

 

Newsfeed-ul tuturor oscilează zilele astea între glumițe cu și despre noul virus Corona, postări cu știri și măsuri în vremea pandemiei, schimburi de drojdie cu Mercedes sau spirt cu casă la curte și rețete de tot felul. Nu știu la voi, dar la mine acestea din urmă sunt cu sutele. Am gătit și noi, mult mai mult decât în vremuri normale, când nu apucăm să o facem aproape deloc, dar abia azi ne-am prins în hora etalării de rețete, pentru că am răspuns provocării lansate de școala Anei, Liceul Româno-Finlandez, aceea de a găti împreună și a posta fotografii și filmulețe cu „isprava”. La alegerea copilei, am făcut o rețetă de brioșe cu Nutella și tot la dorința ei am folosit în loc de clasicele forme de brioșe o tavă cu forme de căpușoare de Mickey Mouse. Am folosit o rețetă video de aici și o împărtășim cu bucurie cu voi.

Brioșe cu Nutella

Ingrediente

320 de grame de făină

150 de grame de zahăr

200 ml de lapte

2 ouă

100 ml de ulei

1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

1 linguriță de esență de vanilie (nu am avut, așa că am pus esență de vanilie și zahăr vanilat)

1 linguriță praf de copt

Nutella (noi am folosit cam 3/4 dintr-un borcan de 400 de grame)

1 praf de sare

Cuptorul de încinge în prealabil la 90 de grade.

Mod de preparare

Se pun într-un castron ingredientele uscate – peste făină se adaugă zahărul, praful de copt, bicarbonatul, sarea și se amestecă cu o lingură de lemn.

Într-un alt castron se bat ouăle, se adaugă esența de vanilie, laptele, uleiul și se amestecă bine.

Peste amestecul de ingrediente umede se adaugă cel de ingrediente uscate.

Cu o lingură se pune compoziția în forme, cam până la jumătate și cu o linguriță se adaugă Nuttella și se amestecă cu un bețișor sau o scobitoare, astfel încât să fie dispuse uniform cele 2 compoziții.

Se pune tava la copt timp de 20-25 de minute.

Sunt delicioase și fragede!

Brioșe cu Nutella. Rezultatul final

Citește și

Mirosul cu cele mai multe amintiri. Rețeta de plăcintă cu brânză a bunicii mele

Rețetă de chec cu lămâie ca la bunica

Cornulețe fragede. Rețeta copilăriei

Am făcut Cușma lui Guguță, varianta îmbunătățită

Cheescake ușor și rapid, prăjitura perfectă de week-end

Tremurici, desertul copilăriei mele

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top