Now Reading
Ziua mea miroase a tort de mere și amintiri neclare, a ei e plină de culoare (CONCURS)

Ziua mea miroase a tort de mere și amintiri neclare, a ei e plină de culoare (CONCURS)

Simt în nări mirosul de mere proaspăt coapte, ionatanele de septembrie. Aroma se îndulcește cu zahăr vanilat și pandișpan din ăla cu ouă adevărate, luate pe sub mână de la Alimentara. A închis vânzătoarea ochii și i-a dat mamei peste rație un carton, că doar e ziua copilului. Mirosul ăsta de tort de mere umple toată casa. Îl vom mânca în familie în timp ce o să deschid cadouri. De multe ori, sunt pachetele primite de la prietenii din străinătate ai părinților mei. Am fost mereu convinsă că toate sunt cadouri de ziua mea, și nu cadouri de Crăciun ajunse alandala, după bunul plac  al lucrătorilor vamali: unele mai devreme, altele mai târziu.

De Moș Crăciun încă n-auzisem

Într-un an, am primit din Franța, la două luni după ziua mea, când au catadicsit vameșii să dea drumul coletului, o minunăție de costumaș roșu cu dungi albe, de catifea plușată, moale ca o piele de căprioară. M-a îmbrăcat mama cu el în vizită. La prima scrisoare am aflat că era de fapt pijama. Și ce poze frumoase au ieșit în el, o nebunie!

În afara tortului de mere și a pachetelor din Occident, amintirile de ziua mea sunt vagi.

Nu știu să fi venit copiii la mine, nu rețin niciun cadou, nu am în fața ochilor vreun platou cu bunătăți. În schimb, pot enumera cu lux de amănunte zilele colegilor de clasă: cum dansam sub lampa turcească cu ventilator la ziua lui Cătălin și mâncam sărățele din foietaj și salată boeuf la ziua Dianei, cum ne ascundeam în lumina difuză când am mai crescut, cât să putem pune brațele pe umerii băieților la vreun cântec mai lent și cum probam colanți luați din bazar și trăgeam de fustă în sus imediat ce ieșeam pe ușă, ca să dăm bine la petrecere.

Primele amintiri le am de la majorat

M-am străduit și eu și mama să fie memorabil, să încapă în el toate zilele neserbate, toate amintirile pierdute. Am avut platouri colorate cu sandvișuri și prăjituri, sucuri de toate felurile, alcool, că deh, eram aproape toți majori, muzică dată tare și mulți invitați. Cât pentru toți anii de până atunci.

Și le-am mai recâștigat pe toate încă o dată, prin copilul meu

Pentru Ana, aniversările arată cu totul altfel. În primul an de viață, am serbat-o în fiecare lună cu tort și invitați – familia și apropiații. De atunci, ziua ei este un adevărat proiect, care evoluează de la an la an, cu tematică, decoruri, invitații, bunătăți asortate, animatori, jocuri.  Am avut tematica Mickey și Minnie Mouse la doi ani. Abia începea să vorbească, dar ne-a răsplătit cu răsuflare tăiată și ochișori plini de lacrimi de emoție. Au urmat Hello Kitty, Ariel, Rapunzel și alte prințese celebre. De curând petrecerile sunt “de copii mari”, cu petrecere în pijama, cu jocuri gândite împreună, cu decoruri alese și făcute de noi.

Ziua ei e un curcubeu. O explozie de culoare și bucurie.

Adunăm în sute de fotografii amintiri pe care să se așeze viitoarea pre-adolescentă. Viitoarea domnișoară, care să își organizeze majoratul cu împăcarea că a avut parte în fiecare an de petrecerea visată și meritată. Pregătirile încep cu mult înainte. Provocați de Ana, vorbim cum i-ar plăcea să fie, își face lista de invitați, ca să aibă timp să o mai schimbe de sute de ori până la eveniment. Râdem și ne amuzăm de graba lui „vreau să vină ziua mea” de când ne frământăm încă picioarele în nisip. De fapt, ce mi-e iulie, ce mi-e februarie, entuziasm să fie!

(P) Așa că am profitat din plin de provocarea Canon de a testa o nouă sursă de idei pentru petreceri reușite, Canon Creative Park. Un site unde găsiți și puteți descărca gratuit o mulțime de șabloane de petrecere și nu numai. Am găsit cu Ana vreo 10 tematici de încercat – de la instrumente muzicale, orașe prin care am călătorit, animale preferate, până la carnaval sau petreceri de copii mici.

Am fost pisici – cum altfel, prințese și… bebeluși. Să nu-i spuneți că v-am spus, dar Ana adoră din când în când să mai facă pe bebele :-).  Am fi printat tot site-ul, dar ne-am limitat de data asta la câteva accesorii haioase și ușor de decupat și ne-am imaginat cum ar fi dacă ziua Anei ar fi în miezul verii.

Ne-a ajutat să ne distrăm pe cinste imprimanta Canon PiXMA TS9050

Puteți câștiga și voi o imprimantă Canon! Modelul va fi decis și expediat de Canon România.

Tot ce trebuie să faceți este să intrați pe Canon Creative Park, să alegeți un model și să ne spuneți într-un comentariu la acest articol de pe blog cu ce model v-ați fi decorat petrecerea memorabilă din copilărie? Aveți șansa să recuperați la ziua copilului vostru!

Concursul se desfășoară în perioada 16-26 august, iar câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți cu random.org.

VA ROG SĂ COMENTAȚI DOAR AICI, LA FINALUL ACESTUI ARTICOL.

Later edit – Avem un câștigător, este Andreea, chiar prima persoana care a comentat la concurs. Pe pagina de Facebook Pisica pe Sârmă veți găsi și filmarea extragerii. Felicitari!

Câștigătorul concursului Canon ales de Random.org

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

 

View Comments (75)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top