Now Reading
Fă-i zile frumoase copilului tău! Uneori e mai simplu decât crezi

Fă-i zile frumoase copilului tău! Uneori e mai simplu decât crezi

zile frumoase

În fișa postului de adult intră de multe ori oboseala, lipsa de chef, rutina apăsătoare. Copiii n-au voie, ei n-au griji și supărări, au tot ce le trebuie, singura lor grijă e să învețe. Dacă ai aterizat pe aici, sigur nu ești printre cei care cred treaba asta și ești de acord cu mine că și copiii sunt supuşi zilnic presiunii. Să meargă la școală, să învețe, să facă faţă colegilor, cerinţelor învăţătoarei sau profesorilor. Și că au și ei nevoie, ca noi toți, de zile frumoase. Ca să învețe să și le creeze singuri când vor fi mari, acum le putem crea noi pentru ei. Zile frumoase, momente frumoase, chestii care nu se cumpără cu bani, dar care valorează milioane. De zâmbete, de pupici, de amintiri.

Cum îi faci copilului tău zile frumoase și un început de săptămână bun?

Flori fără motiv

Ana primește frecvent flori de la tatăl ei. Ca și mine :-). O bucură de fiecare dată și le păstrează până se usucă. Uneori, lucrăm în echipă și Ana găsește pe birou buchete de trandafiri în culorile ei preferate, roz şi mov. Buchetele sunt însoțite de bilețele cu mesaje. Efectul? Sărit în sus până în tavan și un start de săptămână un pic mai ușor.

Săptămână bună - flori

Bileţele cu mesaje şi desene drăguţe, plasate strategic, astfel încât să le descopere treptat.

În penar o aşteaptă uneori mesajele „Te iubim” şi „Să ai o zi frumoasă!”, în casoleta de mâncare îi zâmbește un soare, cu mesajul „Poftă bună!”, în mapa de hârtii, un căţeluş haios cu mesajul „Eşti minunată”, iar în punguţa de schimburi, un bileţel cu „Zâmbeşte!”. Efectul este mult peste aşteptări. Ana devine mai calmă, mai răbdătoare, mai empatică.

Atunci când ne întâlnim, ne mulțumește și ne spune de o mie de ori cât ne iubește. Totul cu atât de puţin.

Handmade-Valentine-Card-with-Seed-Beads-Katrinshine (1)

 Un mesager pentru o zi bună

Un animăluţ de pluş micuţ (nou), pe care să îl găsească în ghiozdan, cu „instrucţiuni” care spun să îi dea lui tot ceea ce o supără – vreo răutate a unui coleg, o observaţie făcută de un cadru didactic, dacă se simte obosită, etc. Un fel de companion care să îi ia grijile la el.

Mici surprize dulci, însoţite de făţuci zâmbitoare şi/sau mesaje drăguţe

Jucărioare sau obiecte micuţe – jucărioare micuțe, clămițe sau mici accesorii (pentru fete), pe care să le găsească printre lucrurile de şcoală.

Abţibilde colorate lipite pe cutia cu mâncare şi în alte locuri „strategice”

O modificare surpriză de program

Au efect de Wooow și sunt cele mai iubite momente. Te duci să îl iei de a școală fără să se aștepte, în locul mașinii de la afterschool și mergeți împreună să mâncați, ieșiți la un film în mijlocul săptămânii, îl lași să „chiulească” de la o activitate extra-școlară. Cu moderație și cu titlu de excepție, chestiile astea care sparg rutina au niște efecte surprinzătoare și lasă copiii mai veseli și mai pregătiți de provocările zilnice

Voi ce idei pentru zile frumoase aveți? Mi-aş dori tare mult să le împărtăşiţi aici, cu cât suntem mai mulţi părinţi preocupaţi de echilibrul emoţional al copiilor noştri, cu atât le construim o lume mai frumoasă!

Citește și

Cum îmi ajut copilul când îi e greu? Mici trucuri de relaxare și liniștire

Ce facem când copilului îi e greu la teme?

Cum trezim copiii dimineața, altfel decât cu greu?

Mini-colecție de jocuri – Jocuri de demult

Mini-colecție de jocuri – Jocuri noi

5 jocuri care dezvoltă inteligența emoțională a copilului

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

View Comments (3)
  • Ce idei minunate! Si eu ii mai fac cate o surpriza baietelului meu, de cele mai multe ori e ceva dulce in pachetelul de la scoala ( ceva ce nu mananca des, de ex. ursuleti gumati ).
    Ideea cu biletele o aplicam cu sotul meu, in special cand pleca in delegatii, ii ascundeam cate un biletel in fiecare camasa 🙂 Prindea tare bine, asa mult ii placeau surprizele mele 🙂
    Acum ca si baietelul a invatat sa citeasca ii voi plasa si lui biletele si mici cadouri.
    Alte idei, puse de mine in practica, de a inveseli o fatuca dragalasa de copilas ar fi: scosul de la scoala mai devreme, mers la joaca, „dezmat” culinar ( mancam prostii si ne simteam bine ). Uite, mi-am amintit de o surpriza ce i-am facut-o saptamana trecuta, care lui i-a placut tare mult si mi-a si multumit 🙂 Cand m-am dus sa-l scot de la scoala nu am mai luat masina, cum fac de obicei, ci am luat troleibuzul. A fost tare incantat, mai mult ca a iesit din rutina, a facut altceva decat face in fiecare zi 🙂 Din statie i-am luat si o revista cu personajul lui preferat, Garfield, apoi am mancat o inghetata, chiar daca aveam acasa facuta de mine, naturala :)) Mi-a atras atentia asupra acestui aspect, dar nu m-a refuzat cand am facut propunerea :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top