Now Reading
Weekend la camping Krapets. O idee de vacanță la 20 de km de România

Weekend la camping Krapets. O idee de vacanță la 20 de km de România

camping Krapets

Vremurile diferite cer măsuri diferite. Am zis diferite, nu disperate, da? Pentru că rezultatele pot fi din cele mai bune. Situația legată de COVID, criză, incertitudine și multe altele, ne-au cam schimbat vacanțele pe anul ăsta. Nu mai planificăm, nu mai alegem cine știe ce destinații, gândim mai mult practic și ușor de pe o zi pe alta. Cam așa am ajuns eu în ultimul weekend din august la vecinii bulgari, în camping Krapets, la doar vreo 20 de km de Vama Veche. Deși impresia inițială nu a fost una grozavă, mi s-a părut foarte anii ’80, nu neapărat în sens bun, experiența s-a dovedit a fi chiar una foarte mișto. Și o spune o persoană care până nu demult fugea de cort ca de nu știu ce, singura variantă cât de cât acceptabilă fiind direct pe plajă. Ei bine, niciodată să nu spui niciodată, s-ar putea chiar să îți placă.

Camping Krapets, o oază de liniște la 20 de km de Vama Veche

Drumul către camping Krapets este cel clasic, către mare. După Vama Veche mai sunt câțiva kilometri până la graniță, unde am trecut foarte ușor, aproape că nici actele nu au fost verificate decât superficial. Vigneta de Bulgaria costă 10 leva, se achiziționează electronic de după graniță – atenție, se poate plăti doar cu cardul, acolo unde sunt și destule gherete de schimb valutar. Urmează cam 18-20 km până la Krapets. În șoseaua națională nu e semn de camping, trebuie făcut stânga, mers încă un drum până în capăt și abia apoi apare semnul de Camping, la 2 km în stânga. Campingul este situat într-o pădurice, majoritatea locurilor de campare fiind la umbră.

Nu e cine știe ce amenajat, adică pe jos e un fel pământ amestecat cu nisip și frunziș. În weekend e cam plin, duminică deja se eliberează mult. Pe partea stângă, spațiul de campare e destul de îngust, iar corturile sunt cam unele în altele, dar pe dreapta, pe partea cu marea, se găsesc, chiar și în zile aglomerate, locuri ceva mai aerisite. Printre corturi sunt și căsuțe, tip bungalows le spun ei. Sunt ansambluri de două căsuțe, cu terasă, frigider și curent. Nu au baie proprie. Și așa ajungem și la băi.

În camping Krapets sunt suficient de multe containere care adăpostesc băile

În zona în care am pus noi cortul erau două, aproape unul lângă altul. Într-un container sunt cam 2-3 toalete și 2-3 cabine de duș pentru femei și cam tot atâtea pentru bărbați. La toalete și dușuri e curat, nu miroase, de regulă e și hârtie și săpun. Doar seara se cam termina, la fel ca și apa caldă. Eu am făcut duș o dată pe la opt cu apă cam recișoară și o dată pe la șapte cu apă călduță. Ziua e apă opărită și dușurile sunt aproape goale.

Tot legat de curățenie. mi-a plăcut că nu am văzut nicăieri containere de gunoi. Doar niște saci mari, agățați pe suporți metalici. Sacii erau schimbați frecvent, astfel că nu am văzut nicăieri mormane de gunoi și nici să miroasă sau să fie muște. Nici țânțari nu erau deloc, ceea ce m-a mirat. Mă înarmasem cu vreo trei tuburi de spray, care au rămas în bagaj, neatinse.

Ce mi-a plăcut extrem de mult la camping Krapets a fost liniștea

Deși era aproape plin, deși 95% erau români, nu am auzit o manea sau o muzică dată tare. Multe familii cu copii, dar extrem de pașnice și liniștite, nu am văzut nicăieri tiparul de „neam prost” care populează plajele și campingurile de la noi. Iar asta a fost wow! pentru mine.

Din camping până la plajă este un drum asfaltat până la un punct, o alee pe lângă un camping de căsuțe abandonat. Sunt cam 500 de metri maximum, cred

Plaja din Krapets este foarte întinsă, curată, cu nisip fin, fără prea multe scoici, fără pietre în apă

Sunt câteva umbrele pe plajă și cred că au fost cândva și șezlonguri la ele, dar bănuiala mea este că au fost scoase din pricina pandemiei. Oricum, loc e destul, îți poți lua câtă distanță ai nevoie. Duminică am prins niște valuri uriașe, era steag roșu și se intra doar până pe la genunchi. Nici nu se putea mai mult, oricum valurile te trânteau și până la glezne dacă intrai. Am tras o bălăceală pe cinste, ca-n copilărie, cu nisip și în urechi, valuri în ochi și nas și genunchi ușor afectați :-).

Prețuri în camping Krapets

Pentru camera de la bungalow-uri, prețul variază între 30 și 50 de leva, în funcție de sezon. Rulota sau camperul este între 10 și 12 leva + 8-10 leva de persoană, iar locul la cort este între 8 și 10 leva de persoană. Adică maximum plătit pentru 2 persoane este de aproximativ 50 de lei/noapte. La condițiile oferite este mai mult decât decent.

Unde am mâncat în apropiere de camping Krapets

Chiar pe plajă este Beach Bar-ul campingului, unde găsești mâncare destul de variată și bunicică. Au pizza, burgeri și hot dog cu cartofi prăjiți, pește, scoici, rapane, că na, marea e vizavi și mai multe sortimente de carne la grătar, ceva salate și câteva deserturi. E o variantă mai mult decât onorabilă, dacă nu vrei să părăsești campingul. Dacă însă o faci, merită să mergi vreo 2 km până la Morski Briz Krapets. Au o priveliște superbă, o mâncare delicioasă, iar chelnerii sunt extrem de amabili. Ca idee, prețul unei mese pentru două persoane nu prea depășește 60 de leva, adică în jur de 135 de lei, asta cu răsfățuri, gen platou cu fructe de mare.

În Krapets, în afara campingului, există câteva pensiuni chiar drăguțe

Una din ele este Yanitza Hotel, care are și piscină și înțeleg că și cu restaurantul stau bine. Nu am mers, dar de afară arăta promițător, iar costul maxim al unei camere pentru o familie cu 2 copii în sezon este 300 de lei cu mic dejun. M-am uitat pe net ca informare și comparând cu ce e la noi în sezon mi s-a părut SF.

Tot ce pot să spun după această experiență este că zona Krapets în general și camping Krapets în special este o opțiune excelentă, o alternativă silențioasă, economică și curată la litoralul românesc.

Las aici câteva imagini despre tot ce am povestit mai sus

Eu clar am pus Krapets și camping Krapets pe listă, pandemie sau nu 🙂

Citește și

Escapadă de weekend la doar două ore de București

Locuri de văzut în România. Salina Praid

Vacanță de fete în Creta

Vacanță în Lefkada cu copiii. Ce ne-a plăcut și ce nu pe faimoasa insulă

See Also

Sidi Bou Said, o bucățică de Grecia în Africa. Experiența tunisiană

Experiența deșertului. Ce am simțit și am trăit două zile în Sahara

Primele zile în Tunisia cu Christian Tour. Zbor inedit, frig neașteptat și multă liniște

Mini-vacanță în Macedonia. Comorile orașului Ohrid

2 zile și 2 nopți la Legoland. Cum a fost experiența noastră

Mini-vacanță în Bucovina. Obiective de văzut cu cei mici

Iași, un oraș fascinant. Ce poți vedea în două zile

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top