Now Reading
Week-end la Ferma Club. Confort în condiții de fermă

Week-end la Ferma Club. Confort în condiții de fermă

Brrrr, a venit toamna. Ne-a cam scuturat și de ultimele raze de soare și a ținut cu tot dinadinsul să ne arate că temperaturile sunt doar o cifră relativă și ne putem congela bine mersi, chiar dacă în calendar abia mijește octombrie. Ne-am revenit repede din șoc și i-am șoptit printre dinții clănțănitori că nouă nu ne-a pierit cheful de ducă și avem de gând să avem o toamnă plină de călătorii și amintiri frumoase, numai bune de pus la borcan. Am început bine, chiar în week-end-ul de după ziua mea, cu o vizită la mult lăudata Ferma Club. Pensiunea e aproape de Sinaia (20 km), dar departe de toată nebunia și bazarul de pe Valea Prahovei.

Week-end la Ferma Club. Cum ajungi?

Avantajul major al pensiunii este poziționarea, pentru că vă scutește de DN1, dacă vreți să săriți aglomerația. Noi am ajuns noaptea târziu – nu ne-a ieșit deloc să plecăm la ora propusă din București, așa că am luat-o pe DN1, era liber oricum. Dacă veniți pe DN1, dinspre Sinaia, spre ieșirea din satul Glod, găsiți Ferma Club pe partea stângă. Dacă veniți dinspre Târgoviște, găsiți pensiunea la începutul satului Glod, pe partea dreaptă. La poartă există un semn, dar nu este luminat, așa că noi am trecut cu succes pe lângă și am orbecăit vreo jumătate de oră până am găsit-o. Ziua însă e limpede și clar totul.

Minunile din livadă și animalele prietenoase

A doua zi dimineață, primul lucru rostit de toți trei a fost Uaaaau! Pe mine m-a fermecat priveliștea către grădină și livadă și aerul curat (chiar dacă altitudinea este de doar 500 m, aerul e cu totul altul față de oraș), iar Ana a fost entuziasmată de animalele care zburdau libere prin curte. Nea Petrică, omul bun la toate al fermei ne-a făcut turul locului. Am pornit din livada cu meri și peri – copaci încărcați de fructe coapte, rupte parcă din povestea Albei ca Zăpada.

Ferma Club
Meri de poveste

Plăcere mai mare decât să mănânci mere proaspăt culese din pom și șterse puțin de bluză , nu cred că există.

În timp ce noi ronțăiam fericiți la fructe, curcile și pisicile din grădină se băteau să ne atragă atenția. Pisicile ne-au sărit în brațe și și-au cerut dreptul la răsfăț cu împunsături de botic și tors îndelung, iar curcile ni se împleticeau printre picioare, doar doar or primi și ele o mângâiere. Am continuat plimbarea la staulul de văcuțe. Aici erau doar mânzele, Corina și Măriuca, vacile mature erau la păscut.

Ferma Club
Animale super prietenoase

Inutil să spun că Ana a fost pur și simplu fascinată de faptul că a putut să atingă animalele și să le vadă în mediul lor natural.

În drum spre cotețul porcilor, Nea Petrică ne-a trecut prin sera de roșii, care mirosea a copilărie. Miros de roșii pure, nestropite, crescute doar cu bălegar, tunse și udate cu grijă. M-am îmbătat de aromă și am pornit mai departe. Ne-am oprit la afumătoarea naturală, unde se odihneau cuminți roți întregi de cașcaval de diferite mărimi. Tot acolo se afumă și carnea, „mezelurile” care sunt servite la micul dejun.

Ferma Club
Miros de copilărie

Porcii crescuți la Ferma Club sunt porci vietnamezi, care se spune că au colesterol aproape de zero. Ei sunt hrăniți cu furaje făcute chiar acolo, de Nea Petrică. Păi, după ce am fost și-am văzut ce pun ei (furnizorul de furaje pentru animale) acolo – mucegai și toate porcăriile, am zis că nu îmi trebuie. Am luat tot ce am nevoie și fac eu aici mâncarea, să știu ce le dau, ne-a povestit țăranul cu năduf.

La finalul turului, Ana a primit o plimbare pe poneiul Vis. Mămica lui, Speranța, privea cu îngăduință cum puiul ei face ocolul terenului. Ea e pusă puțin pe bară, pentru că așteaptă un alt puiuț.

Ferma Club
Pe poneiul Vis

Ferma Club, ideală pentru familii cu copii

În afară de grădină, livadă și de animale, la Ferma Club copiii au o grămadă de activități. Există teren de baschet, unde ne-am jucat toți trei și am făcut concurs de aruncări la coș. Nu a câștigat nimeni, dar am ieșit pe plus la distracție. Mai este loc de joacă cu nisip și lopățele, trambulină și un traseu de lemn – căsuță, rampă, podeț cu sfori.

Ferma Club are și piscină interioară și saună. La piscină se găsesc tot felul de accesorii pentru copii – plute, colace, aripioare, baghete de neopren. Doar costumul să vi-l aduceți de acasă, în rest nimic nu vă trebuie.

Ferma Club
Piscina interioară

Și eu am fost răsfățată, pentru că am prins-o pe doamna care vine și face masaj. A fost divin, cu muzică de relaxare și uleiuri aromate, chiar m-am simțit alt om.

Ce mănânci la Fermă?

Bunătăți preparate cu tot ce am povestit mai sus. Dimineața primeam ouă făcute după pofta noastră – fierte, omletă sau ochiuri, brânză și unt făcute acolo, roșii din grădină, dulceață și prăjituri de casă, lapte de la vacă și pâine făcută în casă cu semințe, ulei de măsline, ceva divin, pâine din aia de mănânci ” ca prostu”.

Ferma Club
Pâine adevărată

La prânz am avut de ales din două feluri de ciorbă sau supă și două feluri principale. Mâncarea nu e sofisticată, dar are un gust perfect, se simte că e făcută ca la mama acasă, fără niciun adaos inutil, dar plină de verdețuri și ingrediente naturale.

Seara am avut surpriza să mâncăm berbecuț direct de pe proțap. Cald, tăiat de pe țepușă, pe pâine încălzită la jar, totul presărat cu sare. Chiar și pe mine, care nu sunt deloc carnivoră, m-a dat pe spate.

Direct de pe proțap

Camerele pensiunii sunt mari și primitoare

Noi am stat într-o cameră standard, în care oricum aveai loc berechet, dar am văzut și camerele mai mari, care au și pat de bebeluș și spațiu să întorci o mașină. La capitolul confort chiar nu e nimic de reproșat. Paturile sunt comode, pernele la fel (da, de la o vârstă te cam uiți și la detaliile astea :-)), camera se încălzește rapid.

Povestea Ferma Club este una frumoasă și emoționantă

Este născută din dorința a doi soți, trăiți o viață în București, să evadeze din oraș și să își creeze o oază de liniște și bine. După ce, timp de aproape zece ani, au folosit terenul doar pentru plantat fructe și legume și crescut animale, din 2008 s-au decis să facă mai mult și să împartă și celorlalți din bucuria lor și din ce au de oferit. În ultimii ani, doamna Mirela duce singură „greul” pensiunii și își respectă promisiunea pe care i-a făcut-o în tăcere soțului ei, de a duce mai departe visul lor. M-a impresionat tenacitatea ei, implicarea directă în absolut toate problemele pensiunii – ceea ce se vede de departe și felul în care povestește de începuturi.

Deși sunt multe locuri de văzut și explorat în jur – în cameră găsiți o listă completă cu tot ce este de făcut în zonă, inclusiv trasee montane  și noi nu suntem genul să stăm, de data asta am stat. Pur și simplu am stat, ne-am odihnit și ne-am bucurat de tot ce ne-a oferit gura asta de aer binemeritată.

Dacă aveți nevoie de un pic de respiro, vreți să vă bucurați de natură și v-ați plictisit de mult prea licitata Valea Prahovei, vă recomand cu drag Ferma Club. Neapărat să cronțăiți un măr rupt direct din copac și să încercați pâinea. O să-mi mulțumiți.

Mai multe detalii despre pachete și opțiuni de cazare, găsiți pe site-ul fermei.

See Also

Citește și

Destinații de o zi aproape de București. Cetatea Poenari

Destinații de o zi aproape de București. Conacul Golești

Destinații de o zi aproape de București. Salina Slănic

Locuri de văzut în România. Cetatea Alba-Iulia

Locuri de văzut în România. Peștera Muierilor

Locuri de văzut în România. Peștera Dâmbovicioara

Locuri de văzut în România. Canionul 7 scări

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

View Comments (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top