Now Reading
Vacanța altfel poate fi vacanța de vis. Idei de vacanțe reușite, chiar și-n plină pandemie

Vacanța altfel poate fi vacanța de vis. Idei de vacanțe reușite, chiar și-n plină pandemie

2020 este, cu siguranță, unul din cei mai ciudați ani pe care i-am trăit până acum. Primăvara ne-a prins în case, admirând renașterea naturii de la ferestre. Am sărbătorit Paștele luând lumină pe programare, iar de 1 Mai am înlocuit grătarele cu un picnic în sufragerie, la maraton de filme.

Vara a venit cu un pic de lumină. Am ieșit din case și am încercat să mimăm normalul în condiții anormale. În afara izolării neobișnuite, a adaptării la lucrul de acasă și la școala on-line, pe mulți dintre noi pandemia ne-a lovit și la capitolul vacanțe. Am anulat cam tot ce aveam planificat și a trebuit să reconfigurăm planurile de vacanță într-o formulă în care nu suntem obișnuiți și de care ne-am lipsi cu drag.

Dar cum omul e inventiv când vine vorba de confortul personal, am tot văzut în ultima vreme vacanțe altfel, care mi-au confirmat încă o dată convingerea că situația asta a adus și multe lucruri bune, cel mai important fiind chiar puterea de adaptare și reconfigurare a traseului din mers.

Am strâns pentru voi idei de vacanță altfel, în care ingredientul principal ar trebui să fie grija față de noi și de ceilalți și de restul bucurie

Și pentru a nu renunța la confort și siguranță, am folosit câteva idei din colecția de vară și vacanță de la Decathlon, care să vă ajute să aveți parte de vacanța visată, fie ea și reconfigurată.

Vacanță la cort

De multe ori, confortul  oferit de hoteluri și pensiuni ne-a făcut să tot amânăm un concediu rustic, departe de gălăgie și agitație, în care să ne reconectăm cu natura și să ne bucurăm de lucruri simple. În condițiile actuale, o escapadă la cort pare soluția perfectă de a ne distanța, păstrând totuși izul de vacanță și relaxare. Recunosc că, departe de perioada asta, eu am descoperit plăcerea vacanței la cort cu mulți ani în urmă și mi s-a părut o alternativă perfectă pentru momente în care ne dorim altceva. Vă puteți alege cortul în funcție de nevoi, de cât de mare e familia voastră și cât confort vă doriți. Și că tot vorbeam de confort, mobilierul de cort o să vă ajute să aveți parte de mese și momente de relaxare, în fața mării sau a muntelui, iar echipamentul pentru dormit să vă bucurați de nopți pline de vise frumoase.

Escapadă în natură

În cazul în care un sejur la cort vi se pare că implică prea multe resurse și bătaie de cap, o zi de escapadă în mijlocul naturii e o alternativă mai simplă, dar care poate aduce la fel de multă bucurie și relaxare. Se găsesc zone sălbatice, în care puteți monta un hamac și vă puteți relaxa citind, meditând sau pur și simplu stând.

Vacanță pe barcă

Este cea mai frumoasă și aventuroasă variantă pe care am văzut-o în ultima vreme la prietenii mei, în pozele de pe Facebook și recunosc că mi-aș dori tare mult să o experimentez. Închirierea unei bărci, singuri sau împreună cu alte familii și plimbatul pe plaje din Grecia mi se pare o alternativă sigură și extrem de relaxantă. În afară de barca închiriată, aveți nevoie de costum de baie, papuci, ochelari de soare și, evident, protecție solară și îmbrăcăminte cu protecție UV, atât de necesară având în vedere că vă petreceți toată ziua afară.

Evident, în afara acestor idei, puteți recurge și la variantele clasice, la mare sau la munte, alegând pensiuni sigure și păstrând normele de siguranță. Pentru că, zic eu, indiferent de situație, avem nevoie mai mult ca oricând de reîncărcarea bateriilor și un pic de respiro, care să ne pregătească pentru perioada mai mult sau mai puțin certă care va veni și pe care nu o putem controla, dar o putem asezona cu bucurie și timp împreună cu cei dragi.

Citește și

Escapadă de weekend, la doar două ore de București

Cele mai cerute destinații pentru escapade de weekend

Vacanță de fete în Creta. Cum ne-am distrat pe insula grecească

Sidi Bou Said, o bucățică de Grecia în Africa. Experiența tunisianăT

Experiența deșertului. Ce am simțit și am trăit două zile în Sahara

See Also

Primele zile în Tunisia cu Christian Tour. Zbor inedit, frig neașteptat și multă liniște

Mini-vacanță în Macedonia. Comorile orașului Ohrid

2 zile și 2 nopți la Legoland. Cum a fost experiența noastră

Mini-vacanță în Bucovina. Obiective de văzut cu cei mici

Iași, un oraș fascinant. Ce poți vedea în două zile

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

Sursa foto – Freepik.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top