Now Reading
Vă aștept la cursul de scriere creativă pentru copii de la Opera Comică

Vă aștept la cursul de scriere creativă pentru copii de la Opera Comică

scriere creativă pentru copii

Atunci când am pornit la drum cu blogul nu am avut niciun plan. Nu așteptam nimic de la el. Era doar o formă de manifestare a gândurilor și trăirilor mele, de împărtășire a experiențelor prin care treceam. Eram eu, dată lumii. Nu am sperat că o să placă, nu am bănuit că o să crească atât, nu am planificat toate proiectele în care sunt acum implicată datorită lui.  Dar, dincolo de asta, nu mi-am închipuit nicio clipă că o să-mi placă atât de mult să scriu. Că pe măsură ce voi scrie, din ideile mele se vor naște altele noi, că vor apărea dorințe și planuri complet neașteptate.

În timp ce creștea în mine dragostea pentru scris, apărea o idee care nu îmi dădea pace: cursuri de scriere creativă pentru copii

Experiență de lucru aveam destulă de la cursurile de creație florală, unde am lucrat cu copii de la grupa baby la clasa a VII-a și simțeam că puteam îmbina dragul de scris cu dragul de copii.

Pentru că am învățat în timp să „dau drumul” ideilor și intențiilor în Univers, dar și către cei care ar putea să ajute la împlinirea lor, am povestit despre visul meu. Nu oricui, ci omului care mi-a acordat încrederea de a deveni bloggerul oficial al Operei Comice pentru Copii și care arată în fiecare zi că poți face marketing de succes pentru o instituție culturală.

Poți să te pregătești o viață întreagă pentru ceva și altceva să se întâmple într-o clipă

Exact așa a fost în cazul cursului de scriere creativă pentru copii. Am propus, s-a aprobat, iar de pe 24 ianuarie (zi cu însemnătate, da? :-)) pornim la drum. Pentru asta, am nevoie de co-echipieri, adică de copii cu drag de povești, cu drag de împletit idei și adus la viață cele mai creative și mai inedite personaje și întâmplări. Pentru că lumea cea mai frumoasă stă în mințile și inimile copiilor, iar ei atâta nevoie să o scoată la iveală. Noi avem nevoie ca ei să dea viață lumii din inimile lor.

Cui se adresează atelierul de scriere creativă pentru copii?

Tuturor copiilor peste 9 ani (vom avea două grupe, 9-11 și 11+) cărora le plac poveștile și le place să scrie. Copiilor cu imaginație bogată, creativi, care au nevoie de un spațiu în care să se manifeste și unde să creeze.

Ce vom face la atelierul de scriere creativă pentru copii de la Opera Comică pentru Copii?

Inițial, am realizat o structură foarte frumoasă în teorie și în ochii părinților și adulților. Mi-am dat seama că structura o să mă ajute pe mine să am un ghidaj, dar că ea nu va ajunge niciodată la copii. Copiii nu gândesc în scheme, ei gândesc în povești și în joacă și exact asta vom face. Ne vom juca cu ideile și cuvintele. Dar, înainte de asta, vom învăța să ne ascultăm unii pe alții și fiecare pe sine. Din experiența mea de lucru cu copiii, dar și a altora (mulțumesc, Liv!) am ajuns la concluzia că, din dorința de a spune foarte multe, copiii nu prea știu să se asculte unii pe alții. De aceea, una din primele lecții va fi să învățăm să ascultăm și nu oricum, ci activ.

Apoi, vom crea povești, personaje, vom schimba finaluri sau curgeri ale poveștii, vom învăța să împletim idei, să renunțăm la cuvinte în plus, să ne ajutăm unii pe alții. Câte puțin din toate și mult pe deasupra 🙂

Desigur, parte a jocului nostru va ajunge pe hârtie, iar micuții creatori vor vedea cum se naște din sufletele lor propria poveste.

Cât costă?

Ca toate atelierele de la Opera Comică pentru Copii, cursul de scriere creativă are un preț mai mult decât accesibil, adică 200 de lei/semestru, respectiv 400 de lei pe an. Având în vedere că acest curs începe acum, se va achita  suma de 200 de lei, reprezentând toate atelierele (odată pe săptămână) până la finalul anului.

Când au loc preselecțiile pentru atelierul de scriere creativă pentru copii de la Opera Comică pentru Copii?

Preselecțiile au loc atunci când va avea loc și cursul, adică joi de la ora 17.30 pentru grupa 9-11 și de la 18.30 pentru grupa 11+.  Nu vă speriați de cuvântul preselecție, va fi o întâlnire de cunoaștere, în care vom povesti și ne vom împrieteni.

Săptămâna aceasta se desfășoară selecții și pentru alte ateliere de la Opera Comică pentru Copii. Programul complet poate fi consultat aici. 

Citește și

Activități extra-școlare la prețuri modice la Opera Comică pentru Copii

Omul OCC al lunii decembrie – Maestru Cristian Mihăilescu

See Also

Cătălin Caracaș – Copilul vede și simte mai mult decât un adult

Felicia Filip – Părintele este, nu o dată, cel educat de copil

Răzvan Mazilu. Trebuie să îmi acord provocări noi, care de care mai radicale. Interviu

Când inimile cresc pe ritm de aplauze infinite

Copiii din distribuția Sunetul Muzicii

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

Sursa foto – Freepik.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top