Now Reading
Unde se duc prietenii?

Unde se duc prietenii?

se duc prietenii

 

Până nu demult, la noi Crăciunul însemna casă plină. Indiferent de cât de greu sau ușor fusese anul, de cât de obosiți eram, indiferent că eram singuri, cu Ana la purtător cu sarcină dificilă sau cu ea bebe de câteva luni, în casa noastră răsunau voci multe, poezii spuse Moșului de ocazie, râsete și voie bună. De fiecare dată, socrul meu, om trecut prin viață, ținea să ne avertizeze că o să vedem noi peste câțiva ani, când prietenii vor începe să dispară, când fiecare va fi cu ale lui – casă, copii și agitația asta va fi o dulce amintire. E, da, serios, ce știe el, cum adică se duc prietenii? Poate doar dacă, Doamne ferește, pleacă înainte de vreme.

Anii au trecut, lucrurile s-au schimbat

Am făcut alegeri – unele mai fericite, altele mai puțin – am făcut și greșeli, oameni au plecat și au venit, legăturile s-au rupt sau s-au transformat. Anul trece parcă mai repede ca înainte, vorbim mai puțin, ne ascultăm și mai puțin, avem disponibilitate tot mai limitată unii pentru ceilalți. Din an în an suntem mai obosiți și mai prinși în propriile probleme. Timpul, răbdarea, energia pentru organizarea petrecerilor cu casa plină s-au redus, oamenii s-au împrăștiat. De la an la an programul nu mai e făcut cu săptămâni, chiar luni înainte, ci se stabilește ad-hoc, cu cine întreabă, vrea și poate.

Pozele sunt mai aerisite. La fel și casa

Îmi place să cred că se duc prietenii, dar totuși rămân sau revin oamenii care contează. Că sentimentele adevărate nu țin cont de când, unde sau cât de des. Că oamenii pierduți lasă totuși amintirile frumoase și lecția lor. Că cei câștigați își pun amprenta, chiar dacă timpul nu mai permite vizite frecvente și petreceri zgomotoase.

Că prietenii se păstrează în suflet pentru totdeauna, fiecare pentru ceva-ul lui, chiar dacă din casă au plecat demult

Că Sărbătorile pot fi frumoase și în trei, în cinci, în șapte, nu neapărat în 20+. Că nu ne pierdem, ci doar ne transformăm și că spiritul Crăciunului transcende nimicurile lumești în care ne lăsăm angrenați.

Citește și

Eu trăiesc și pentru mine, nu doar pentru copilul meu

Cum menținem dorința în cuplu?

Cum îți poți îmbunătăți relația de cuplu?

See Also

Ai grijă de tine. Sfaturi de la Dr. Oz

Cum am slăbit cu X-Body și dietă echilibrată

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să dați like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu noutățile.

Sursa foto – Pexels.com

View Comments (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top