Now Reading
Un obicei de an nou pentru părinți și copii

Un obicei de an nou pentru părinți și copii

obicei de an nou

Uneori, prinși în tăvălugul de zi cu zi, e greu să mai realizăm bucuriile, mici sau mari. Unele le luăm de bune, nu le privim nicicum ca daruri, de altele ne bucurăm pe moment, apoi ne trece. Noi ne-am gândit la o modalitate prin care și noi și Ana să apreciem și să retrăim momentele frumoase pe care le trăim. E al treilea an deja în care pornim „Borcanul cu amintiri”, un obicei de an nou pe care l-am început în 2016 și care ne ajută să conștientizăm mai clar ce ne-a adus anul care tocmai s-a încheiat.

În primul an am avut un borcan obișnuit, de murături. Anul trecut am decis că amintirile noastre merită o căsuță mai arătoasă, așa că am luat un borcan frumos, cu o capacitate mai mare și cu un desen care ne reprezintă, o inimioară. Totuși, s-a dovedit neîncăpător, așa că anul ăsta ne-am gândit la schimbări în implementarea acestui obicei de an nou.

Borcanul cu amintiri. Obicei de an nou, varianta 2018

Până acum am scris pe bilețele lucrurile frumoase care ni se întâmplau, fără să avem vreo regulă. Scrisul cădea în sarcina mea și o făceam când apucam. De multe ori ratam evenimente sau mă trezeam că am uitat ce voiam să scriu. Cum puțină disciplină nu strică, am ales ca anul ăsta să facem câte un bilet la finalul fiecărei săptămâni.

La sfârșit de an, vom avea 52 de bilete cu amintiri și motive de recunoștință

O să adunăm acolo vacanțele și călătoriile, care sperăm să fie din plin, evenimentele mari, dar și momentele care pot trece ușor la capitolul „rutină” sau „normalitate” – o ieșire la film, o seară de jocuri în familie, o plimbare cu bicicletele în trei, un succes al micii artiste. Lucruri pe care tindem să le uităm, le vom redescoperi la final de an.

O altă noutate la acest obicei de an nou va fi că o să scriem toți biletele. O să avem o foaie mai mare, pe care fiecare din noi își va scrie propriile momente și amintiri considerate memorabile pentru săptămâna respectivă. O să fie activitatea noastră de duminică seara, în familie.

Să ne găsim 10 minute pentru asta și să ne ținem de ea va fi un exercițiu în sine 🙂

Borcanul cu amintiri poate căpăta forme diverse, în funcție de fiecare familie și vârsta copiilor. Îi puteți ruga pe copiii mai mici să deseneze amintiri ale evenimentelor pe care le-ați trăit împreună. O să fie frumos ca peste ani să își descopere creațiile. Puteți pune fotografii pe care să le datați și să le îmbogățiți cu explicații și descrieri.

Indiferent de varianta pe care o alegeți, scopul acestui obicei de an nou și de tot anul, de fapt, este să ne reamintim să ne bucurăm și să fim recunoscători de tot ceea ce trăim.

Citește și

Clădiți-le amintiri, case și mașini își vor lua singuri

Copiii au dorințe simple

Nu mai vreau obiective și artificii. Mă mulțumesc cu destulul meu

Exercițiul care mi-a schimbat, la propriu, viața

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

View Comments (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top