Now Reading
Umanitatea nu a murit! Ce dovezi am primit eu zilele acestea

Umanitatea nu a murit! Ce dovezi am primit eu zilele acestea

 

Zilele astea, observăm în jurul nostru cum oamenii se cam triază. Situația fără pe care o traversăm scoate fie ce e mai bun, fie ce e mai rău din noi. Acum cad măștile, se văd caracterele, ni se arată cui îi pasă cu adevărat. Mereu am spus că sunt norocoasă. Nu știu cum se face, dar parcă în jurul meu se curăță tot mai mult și rămân doar oamenii sufletiști, calzi, cei care au doar o vorbă bună sau se oferă să facă mai mult. Am trăit în ultimele zile, trei situații care m-au făcut să fiu profund recunoscătoare și plină de speranță.

Am simțit să le împărtășesc pentru că, mai mult ca oricând, cred că avem nevoie să știm că umanitatea nu a murit, că nu suntem singuri și încă mai putem conta unii pe alții

În urma postării în care povesteam situația mea – rămasă fără job, respectiv fără venit stabil și nevoită să mă mut, din nou, am primit multe mesaje de la oameni care se ofereau să mă ajute. Am avut multe discuții, chiar și oferte, nu știu câte vor mai rămâne în picioare la finalul acestei perioade, dar pentru mine a fost o mână întinsă care mi-a dat multă speranță. Dintre toate mesajele, unul m-a impresionat în mod special. O colegă bloggeriță, trecută și ea printr-un divorț și probleme ce i-au urmat, se oferea să îmi împrumute, pe termen nedeterminat, banii necesari plății chiriei, ca să am un răgaz în perioada asta. M-a impresionat extrem de mult gestul ei și mi-a reamintit că nu suntem singuri. Chiar nu suntem, iar uneori ajutorul vine de unde nu te aștepți.

Un alt mesaj a venit pe Linkedin de la o persoană care nu mă cunoaște decât din ceea ce povestesc pe blog. Mi-a spus că pot apela la ea oricând și dacă mă poate ajuta, o va face. M-am convins din nou că dacă ești autentic și te arăți cât mai aproape de cine ești tu cu adevărat, este imposibil să nu găsești oameni care să rezoneze cu tine, să citească dincolo de cuvinte și să îți întindă o mână.

Zilele astea am evitat să ies din casă, în afara urgențelor. Fiind singură cu un copil, mereu dispar ba laptele, ba apa, ba lămâile, așa că devine destul de greu să te ții de carantină absolută. Făcusem o comandă la Bringo, dar, din cauza numărului prea mare de cereri, coșul meu rămânea mereu nepreluat. Am povestit pe Facebook situația, mai mult pentru descărcare, chiar nu mă așteptam să primesc și ajutor. Și totuși, s-a întâmplat. Mi-a scris o prietenă care mă citește, mă admiră și care m-a scos de multe ori din situații dificile. În mod magic, și de data asta a găsit soluția și oamenii și, în câteva ore, aveam comanda livrată la ușă. Băiatul care mi-a făcut cumpărăturile mi-a și spus că sunt tare norocoasă, că a găsit tot ce am comandat, majoritatea fiind ultimul produs de pe raft.

Da, zilele astea eu m-am simțit tare norocoasă

Am primit dovezi peste dovezi că umanitatea nu a murit, că și în situații dificile sunt oameni care țin aproape, care întind mâna celui aflat în nevoie, care se uită și peste gard, dar nu ca să bârfească, ci ca să ajute.

Haideți să facem o leapșa a umanității, voi ce dovezi ați primit zilele astea?

Citește și

Un an de la provocarea vieții mele vine cu alte provocări

Certitudinile mele sau de ce mă dau jos din pat dimineața

Vindecată? Probabil nu. Fericită? Sigur da

Suntem plăcuți doar când suntem fericiți?

Când îți dai seama că tu ești întregul, nu mai cauți o jumătate

Cel mai greu de scris articol. Despre separare și divorț

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

Sursa foto – Freepik.com

 

View Comments (3)
  • Sunt intr o tara straina de 1 luna, mutata dupa sot si desi e si aici problema cu epidemia , afaceri inchise, program diminuat la joburi , nu cunosc limba etc. chiar azi am primit un contract de munca ( sotul intrebase intre cunoscuti).Va fi ceva nou profesional pentru mine, nu stiu ce ma asteapta dar e un pas mare si ma bucura oportunitatea. De multe ori nu trebuie sa cerem punctual ceva, ci doar sa vorbim si de undeva vom primi un stat, un gand bun, un ajutor etc.

  • Dap, sunt mișto genul ăsta de oameni săritori. 🙂
    E un anume comportament / mod de a fi / ceva care îi atrage in jurul altor oameni care functioneaza in mod similar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top