Now Reading
Țăcănita, Scorpia, Nu răspunde. Tu cum ai oamenii trecuți în telefon?

Țăcănita, Scorpia, Nu răspunde. Tu cum ai oamenii trecuți în telefon?

telefon

A Soția. Fără să vreau am văzut numărul afișat pe ecranul telefonului unui domn aflat lângă mine într-o încăpere. M-am amuzat teribil. Omul voia să își găsească nevasta la un „deget căutare” în agenda de telefon și i-a pus în față prima literă din alfabet. Așa îmi numesc eu folderele din laptop, doar că folosesc cifre și uite așa mă trezesc cu un cârnat de 01, 002 și ale zerouri pe care se bat fișierele importante.

M-am gândit atunci după ce criterii își numesc oamenii contactele din telefon și dacă asta zice ceva despre ei

Cunosc persoane care au soții sau soțiile în telefon cu nume și prenume, ca la catalog. Cum l-aș avea eu pe Pisicu Marinescu Florin-Ciprian sau, într-un caz fericit, Florin-Ciprian Marinescu. Ciudat. La mine e fără surprize. Pisicu e în viața de zi cu zi, Pisicu e și-n telefon. Pisi mai exact. El mă are la fel, Pisica, doar că înainte să își schimbe telefonul mă avea Pisica Țăcănita. Nu întrebați :-). Când a avut și Ana telefon, am trecut-o simplu Ana, dar copila s-a revoltat imediat. Cum adică Ana, așa și gata? Pune și tu Ana Iubita! Și așa i-a rămas numele și în agendă. În inima mea era demult.

Într-o vreme aveam niște agenți foarte insistenți care mă tot sunau pentru asigurări, credite și alte oferte. Și-au căpătat repede apelativul Nu răspunde

Între timp, fie am învățat eu să fiu mai fermă, fie nu mai sunt interesantă de ofertat, că nu prea mai am numere indezirabile prin telefon. În general, îmi place să numesc oamenii din agendă ca în viața reală, ca să nu uit sau să mă încurc. Le pun câte un reper să știu de unde îi am, mai ales dacă nu interacționăm prea des. Știți voi, Mama Maria Școală, Cutare Curs, etc.

Știu însă oameni ale căror telefoane poartă adevărate povești. De dragoste, de ură, de indiferență. Scorpia, Dulcica, Șefu enervant sau Colega drăguță capătă în telefon puteri pe care în viața reală ne sfiim să le dăm.

Chiar, voi cum aveți oamenii trecuți în telefon? Hai să ne amuzăm puțin 🙂

Citește și

Du-te în pi…da mă-tii și pune-ți produsele. România 2017

Taximetria e despre șmecherie. Lăsată în stradă la 3 dimineața

Sunt un om care își plătește scump libertatea

Cum se vede versus cum se simte realitatea mea

Suntem toate mame rele, n-ai de ce să te simți prost

Povești cu flori din țigănie. Povestea țiganilor florari

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Sura foto – Freepik.com

View Comments (6)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top