Now Reading
Taberele urbane de la OCC, o variantă educativă pe timp de vară

Taberele urbane de la OCC, o variantă educativă pe timp de vară

Opera Comică pentru Copii este cunoscută deja pentru paleta largă de activități pentru copii. Instituția nu se mai limitează demult doar la spectacole, ci oferă un „pachet complet” de distracție și educație pentru cei mici. Și pentru că, mai ales pe timpul verii, copiii și părinții sunt mari amatori de tabere, OCC a pregătit taberele urbane de vară, un program aflat la a patra ediție. Am aflat care este oferta, dar și noutățile de anul acesta, de la Roxana Pencu, coordonator al programului.

Cui se adresează taberele urbane de vară organizate de Opera Comică pentru Copii?

Taberele Urbane OCC sunt un program complex ajuns la a patra ediție și care se adresează copiilor cu vârste între între 7 și 12 ani, din Bucuresti și nu numai.

Care este oferta de anul acesta pentru tabere?

Tabara Urbana OCC se desfășoară chiar în Grădina Operei Comice pentru Copii. 3 nopți vom dormi în corturile amenajate chiar in curtea instituției, iar ziua vom avea foarte multe activități distractive, culturale, sportive si educative. În program avem  Aventura Parc, Water zone, Piscina cu bile, Trambuline, Treasure Hunt, Observatorul de stele dar si Conduita la teatru si diverse ateliere de creație. Toate activitatile sunt însoțite de muzică bună și distracție.

Cum se pot înscrie copiii și cum are loc procedura de selecție?

Participarea este asigurată in urma achiziționării unui bilet de pe site-ul bilete.ro, specificând perioada dorită. Singurul criteriu de selecție este dorința de petrecere a timpului liber cât mai plăcut a fiecarui copil.

Care este noutatea față de anii precedenți?

Pentru că suntem într-o instituție de spectacol, copiii vor organiza, vor creea și vor interpreta propriul lor spectacol, iar în seara de final ne vom bucura cu toții de roadele muncii lor. Vor fi sprijiniți cu recuzită și costume special pregătite pentru ei și vor afla astfel de ce este nevoie pentru a crea un spectacol.

Care sunt cele mai importante trei beneficii pe care le au copiii în urma participării la taberele de vară?

Odată sunt mulți copii care nu au fost niciodată într-o tabără, iar aceasta din Grădina OCC este perfectă pentru acomodarea cu independența față de părinți. A doua oară pentru că, deși toate activitățile noastre sunt gândite ca jocuri, cei mici vor învăța foarte multe lucruri interesante despre lumea artistică. Un alt beneficiu foarte important si apreciat de către toți părinții este ”cutia cu maimuțe” sau cutia in care stau telefoanele mobile și alte device-uri electronice, pentru care nu vom avea niciun pic de timp pe perioada taberei.

Care este principalul obiectiv pe care îl are Opera Comică în urma acestor ateliere și cum măsurați atingerea lui?

Principalul obiectiv este apropierea copiilor de lumea artistică in general si de Opera Comică pentru Copii în special. E normal să fie temători atunci când vin într-un loc nou, dar le promitem că ne împrietenim, învățăm împreună și, sperăm noi, creăm un viitor public cultivat si avid de artă și de cultură. Nu întâmplător toți copiii din taberele OCC au devenit spectatori fideli ai spectacolelor noastre si nu doar ale noastre. Unii dintre ei au devenit chiar voluntari OCC.

Care este cea mai mare satisfacție a ta, în calitate de coordonator al taberelor de vară, la finalul unei serii?

La finalul fiecarei serii, sunt minute întregi de îmbrățișări, uneori chiar lacrimi, pași mărunți spre ieșire, priviri peste umăr cu ochii în lacrimi și promisiuni că ne vom revedea curând. Pentru mine asta înseamnă ca ne-am făcut bine treaba si că am reușit să le dăm acestor copii o amintire frumoasă și un motiv să se întoarcă în acest loc magic.

Citește și

Micul Artist, cel mai convenabil produs educațional, continuă la OCC

Emil Pantelimon, managerul trupei din School of rock

De vorbă cu Papageno și Papagena din Flautul Fermecat

Spectacolul School of rock, pledoarie pentru vocea copiilor

Valentin Racoveanu, cel mai longeviv artist al Operei Comice pentru Copii

Felicia Filip – Părintele este, nu o dată, cel educat de copil

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să dați like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu noutățile.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top