Now Reading
Exclusivitate! Interviu cu producătoarea seriei Strada Dalmațieni 101, Cara Speller

Exclusivitate! Interviu cu producătoarea seriei Strada Dalmațieni 101, Cara Speller

 

101 Dalmațieni este unul din desenele animate-reper din copilăria mea. Împreună cu alte producții, majoritare tot Disney, povestea simpaticilor cățeluși pătați mi-a intrat la suflet și mă reconfortează și acum când o privesc. Atunci când am auzit că s-a produs un serial inspirat de  povestea din 1956 a lui Dodie Smith și de filmul „101 Dalmațieni” lansat în 1961 de Walt Disney am fost tare curioasă și m-am bucurat în egală măsură. Când am primit propunerea de a o intervieva în exclusivitate pentru România pe producătoarea seriei Strada Dalmațieni 101, Cara Speller, mi-am dat seama ce privilegiu pentru mine și pentru voi, cititorii mei, părinți dedicați, care sunt sigură că o să le faceți celor mici cunoștință cu urmașii lui Pongo și ai Perditei.

Despre ce este seria Strada Dalmațieni 101, care se va lansa pe 25 martie la Disney Chanel?

Acțiunea se desfășoară în Londra zilelor noastre și urmărește aventurile fraților Dalmațieni mai mari, Dolly și Dylan, și a părinților lor, Delilah și Doug, dar și a celor 97 de frați și surori mai mici ale căror nume încep toate cu D. Cu doi părinți ocupați cu serviciul, fiul cel mare al mamei, Dylan, și fiica cea mare a tatălui, sunt în permanență în alertă pentru ține situația sub control. În același timp, și ei sunt doi copii care vor să se joace, astfel că sunt constant prinși între rolul de frați mai mari care trebuie să le poarte de grijă celorlalți 97 de Dalmațieni și nevoia de a se distra. 

Strada Dalmațieni 101 explorează teme precum familia, relațiile dintre frați și pune accentul pe bucuria de a face parte dintr-o familie numeroasă și iubitoare. Seria animată este despre a-ți găsi locul într-o familie mixtă.

Strada Dalmațieni 101

Cara Speller este producător cu experiență în animații, teatru, televiziune și film. Ea a fost nominalizată la premiile Oscar și a câștigat un premiu BAFTA. Ultima sa creație, Marvel’s Rocket & Groo a fost nominalizată recent la premiile Emmy.

Interviu exclusiv în România! Cara Speller, producător executiv Strada Dalmațieni 101

Pisica pe sârmă: Cum a fost pentru tine să lucrezi cu o moștenire cu atâta greutate precum legendarul film 101 Dalmațieni?

Cara Speller: A fost extraordinar, dar a fost și multă presiune. Toată lumea iubește filmul original, așa că am simțit o mare responsabilitate față de Disney, dar și față de toți părinții și copiii care au urmărit filmul de când a apărut, acum 50 de ani. E un pic înfricoșător să lucrezi cu ceva ce publicul iubește atât de mult și să încerci să reinterpretezi povestea într-un mod diferit, dar care să continue să placă și oamenii să nu se simtă dezamăgiți.

Pisica pe sârmă: Este mai dificil să creezi un film sau un serial? Ce trebuie să ai în vedere la un serial față de un film?

Cara Speller: Sunt lucruri complet diferite și au provocări diferite. Este un proces diferit. Când faci un film, ai un timp limitat, 90 de minute sau poate un pic mai mult, în care să cuprinzi povestea și să te asigură că ea ajunge așa cum îți dorești tu la public. Când realizezi un serial, vorbim de ore – 13 sau mai multe pe care se desfășoară povestea. Partea frumoasă este că ai tot timpul să cunoști toate personajele și să le explorezi poveștile diferite. Avem atât de multe personaje în Strada Dalmațieni 101, încât a fost chiar distractiv să ne concentrăm pe unul din ele într-un episod, apoi în alt episod să trecem al alt personaj și tot așa.

Pisica pe sârmă: Care sunt valorile la care te-ai raportat atunci când ai creat acest serial? Cu ce îți dorești să rămână copiii atunci când urmăresc un episod?

Cara Speller: În primul rând, ne dorim să se distreze. Serialul este cu adevărat distractiv și vrem să le facă plăcere când se uită. Sunt multe povești frumoase despre importanța familiei și a prietenilor. Sunt valori pe care Disney le ilustrează atât de bine și părinții au încredere în producțiile Disney că vor transmite aceste valori copiilor și desigur că asta facem și aici. Dar ne dorim să se simtă și foarte bine.

Pisica pe sârmă: Care este cuvântul care ar descrie cel mai bine Strada Dalmațieni 101?

Cara Speller: Distractiv

Strada Dalmațieni 101

Pisica pe sârmă: Sunt foarte multe personaje în serial. Cât de greu a fost să îl creați pe fiecare în parte, cu specificul său, să le dați tuturor identitatea proprie?

Cara Speller:  Sunt multe personaje, într-adevăr. În afară de cei din filmul 101 Dalmațieni mai sunt și toți vecinii lor din cartier și mai sunt și alte personaje pasagere sau permanente. Ne-a luat destul de mult timp să le dăm unicitate, dar asta e una dintre diferențele și avantajele de a avea un format mai lung față de serial, putem crea mai multe personaje și planuri paralele.

Pisica pe sârmă: Ai vreun personaj preferat din serial?

Cara Speller: Da, chiar am. Se numește Snowball (bulgăre de zăpadă). Este o cățelușă, o adevărată luptătoare, nu este deloc cum v-ați aștepta după nume, o să vedeți.

Pisica pe sârmă: Ne poți da 3 motive pentru care ar urmări copiii acest serial?

Cara Speller: Cred că este foarte interesant să vadă cum au evoluat dalmațienii și să îi vadă în Londra zilelor noastre. Filmul reflectă viața anilor ’60, iar serialul se desfășoară în zilele noastre. Al doilea motiv este că am încercat să facem din Londra un personaj în film, pentru că este un loc divers din punct de vedere cultural, fascinant, plin de viață. Nu cred că este un lucru des întâlnit în producțiile pentru copii, unde acțiunea se desfășoară în locuri nu foarte specifice. Ne-a plăcut că am putut încorpora spiritul Londrei noastre de zi cu zi. Al treilea aspect este că vorbim de un serial la care se pot uita și de care se bucura și părinții alături de copiii lor. Este un umor și un stil al poveștii care îi va prinde și pe copii.

Pisica pe sârmă: În calitate de nominalizat la premii mari, crezi că Strada Dalmațieni 101 are vreo șansă de a fi nominalizat sau de a câștiga un premiu important?

Cara Speller: Niciodată nu ai de unde să știi. Uneori, tu crezi că ai făcut ceva grozav, dar publicul nu se poate conecta cu povestea de acolo și atunci degeaba tu crezi că e o producție foarte bună, Alteori, lucrurile te surprind. Așa că nu pot face nicio previziune. Noi,întreaga echipă, ne dorim ca serialul să fie pe placul copiilor. Abia așteptăm să le aflăm reacția.

NU UITAȚI! Strada Dalmațieni 101, de luni, 25 martie, ora 17.00, pe Disney Channel.

Poate aceste filmulețe scurte vă trezesc curiozitatea

https://www.youtube.com/watch?v=kSQ8OuXNAzU&list=PL_aUvaXGDjxqlN7-KjAVf81Mv9450ASA5

Citește și

Recomandare de carte pentru copii mai mari

20 de filme artistice de văzut în familie

20 de filme artistice de văzut în familie (partea a II-a)

See Also

Cum am ales din oferta de cursuri de engleză pentru copilul meu

Cărți utile pentru învățat limba engleză

Cum îți ajuți copilul să citească?

Cărți de știință și tehnică în joacă

Istoria pe înțelesul copiilor. Trei cărți pe înțelesul copiilor

Două cărți despre Holocaust pe înțelesul copiilor

Activități și ateliere pentru Săptămâna Școala Altfel

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top