Now Reading
Spectacolele lunii mai la Opera Comică pentru Copii

Spectacolele lunii mai la Opera Comică pentru Copii

Luna mai aduce la Opera Comică pentru Copii câteva din cele mai iubite titluri în materie de spectacole pentru copii. Luna începe chiar pe 1, cu spectacolul Răpirea din Serai, în regia maestrului Cristian Mihăilescu și scenografia Bogdanei Pascal. Răpirea din Serai este povestea de iubire dintre Konstanze și Belmonte, un tânăr care luptă pentru a-și salva iubita din palatul lui Selim Pașa în care era închisă. Acțiunea are loc în Turcia, pe muzica scrisă de W.A. Mozart.

Spectacolul nu este doar o comedie plină de încercări și păcăleli amuzante, ci are și mesaje profunde pentru copii și părinți. Aflăm că iubirea, fidelitatea și curajul au puterea de a impresiona și a aduce iertarea. Capitularea lui Selim Pașa, care decide să-i elibereze pe îndrăgostiți și să-l pedepsească pe Osmin, chiar dacă descoperă că familia sa și cea a lui Belmonte se aflau în conflict, reprezintă un gest de bunătate deosebit, care va fi răsplătit pe măsură.

Bilete la spectacol găsiți aici

De pe 8 mai revine la OCC Hänsel și Gretel, o altă poveste clasică iubită de copii

Hänsel și Gretel este cea mai cunoscută operă pentru copii de pe întreg mapamondul, montată pe toate scenele mari ale lumii. Hänsel și sora lui sunt puși în situația să se salveze și să învingă vrăjitoarea, o forță aparent mult mai puternică și opresivă. Dar inteligența și tinerețea lor învinge și totul se termină cu bine.

Regia este semnată de Cristian Mihăilescu, scenografia de Viorica Petrovici și coregrafia de Cătălin Caracaș.

Pentru bilete, accesați site-ul bilete.ro

Din 14 mai se joacă din nou spectacolul Fetița cu chibrituri

Regia și coregrafia sunt semnate de Corina Dumitrescu  care își lasă amprenta asupra poveștii și preschimbă   destinul tragic al protagonistei într-unul care îndeamnă la visare și optimism. Spectacolul este un amestec organic de dans neoclasic cu mișcări de dans contemporan, cu accent asupra gesturilor și cu mici momente de acrobație. Toate acestea sunt doar câteva compoziții vizuale de vis care poartă copiii într-o lume de vis. „Fetița cu chibrituri” conține și numeroase elemente comice, care fac deliciul spectatorilor, printre care apariția Furnicii, cea a Gărgăriței, lupta insectelor cu Fluturele Cap de Mort, Gâsca jumulită de la festin care capătă viață și e urmărită de cei care vor s-o mănânce.

Biletele se găsesc aici.

La Salonul Mozart, tot la jumătatea lunii mai revine spectacolul Cu Nino Prin Europa

După ce a călătorit prin România, dar și prin Londra, Milano, Napoli, Genova, Paris și Salzburg, șugubățul Nino le dă întâlnire  copiilor pentru o nouă călătorie muzicală. Bilete, aici

Pe 21 și 22 mai pe scena mare a Operei Comice pentru Copii vine un spectacol surprinzător de rock, susținut de ansamblul Cor cu Dor, condus de Teodora Jaworski. Din spectacol fac parte piese surprinzătoare semnate Queen, Pink Floyd, Metallica, Iris și mulți alții. Bilete se găsesc aici.

Așadar, Opera Comică pentru Copii are un repertoriu vast, cu care îi sșteaptă pe copii și pe părinți toată luna mai. În curtea insituției au loc în continuare activitățile și jocurile consacrate, parcul de aventură cu tiroliană, magazinul OCC și multe atracții și jocuri.

See Also

Citește și

Emil Pantelimon, managerul trupei din School of rock

De vorbă cu Papageno și Papagena din Flautul Fermecat

Spectacolul School of rock, pledoarie pentru vocea copiilor

Valentin Racoveanu, cel mai longeviv artist al Operei Comice pentru Copii

Felicia Filip – Părintele este, nu o dată, cel educat de copil

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să dați like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu noutățile.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top