Now Reading
Spectacole de poveste pe final de an la Opera Comică pentru Copii

Spectacole de poveste pe final de an la Opera Comică pentru Copii

 

Mai e puțin până la finalul anului și deși e o perioadă aglomerată, frigul și vremea mohorâtă parcă ne împing să găsim tot felul de activități distractive și educative în interior. Opera Comică pentru Copii ne dă motive să ieșim din casă, pentru că pregătește multe surprize pentru copii și părinți . Spectacole extrem de iubite, Târgul Poveste de Crăciun și un fantastic spectacol găzduit de însăși Doamna Felicia Filip, toate sunt invitații la distracție și voie bună, cum ne stă bine în această perioadă a anului.

Spectacole la Sala UnderGrant

Primul spectacol care revine la Sala UnderGrant este Lunaticii. Cei patru clovni imprevizibili și fermecători își propun să pună pe toată lumea pe gânduri, dar, de cele mai multe ori reușesc ca prin neîndemânarea lor exagerată să provoace adevărate hohote de râs. Se joacă pe 30 noiembrie, 1, 7 și 8 decembrie.

Poveste vieneză” este un spectacol de balet vesel şi sentimental, în care perechi de tineri îndrăgostiți descoperă în plină zi, forfota veselă a unui parc vienez. E loc de promenadă pentru scene de gelozie, consumată rapid, pentru reînnoiri de jurăminte, escapade decent înfiripate cu tineri ofițeri, veniți în permisie. Scene valsate, cu figuri clasice care țes seducții nevinovate, într-un spectacol care cheamă copii, începând cu vârsta de 3 ani. Regia sunt coregrafia sunt semnate de Cătălin Caracaș. Spectacolul se joacă pe 14 și 15 decembrie.

Spectacole la Sala Mare

Nu există lună decembrie fără Spărgătorul de nuci, minunatul balet de Piotr Ilici Ceaikovski, care ne poată în lumea basmelor, a copilăriei și, desigur, a dulciurilor. Copiii pornesc împreună cu micuța Clara în călătoria către Împărăția dulciurilor și o ajută, cu ropote de aplauze, să treacă cu bine peste toate peripețiile. Spectacolul se joacă pe 30 noiembrie și 1,6, 7 și 8 decembrie.

Renumita poveste a celor doi frați ,,Hänsel și Gretel”, revine și ea pe scena mare a Operei Comice pentru Copii. Spectacol adaptat după basmul muzical cu același nume de Engelbert Humperdick, este cea mai longevivă producție a Operei Comice. Regia îi aparține maestrului Cristian Mihăilescu.

Și pentru ca sărbătorile să ne fie pline cu adevărat de magie, minunatul spectacol Sunetul Muzicii, în regia lui Răzvan Mazilu, se joacă pe 27, 28 și 29 decembrie la Sala Mare a Operei Comice. Spectacolul se bazează pe musicalul scris de Richard Rodgers și Oscar Hammerstein , după care a fost realizat celebrul film Sunetul Muzicii, cu Julie Andrews în rolul principal. Decoruri și costume impresionante, o muzică divină, artiști impecabili și, nu în ultimul rând, 13 copii (în 2 distribuții) plini de pasiune și bucurie de juca. Dacă nu l-ați văzut, luați-vă bilete, merită fiecare secundă!

Pe 20 și 21 decembrie, Doamna Felicia Filip însăși este gazda spectacolului Crăciunul Feliciei, un spectacol de Gală, în regia domnului Cristian Mihăilescu, ce reunește pe scena Sălii Mari a Operei Comice pentru Copii nume mari din artele spectacolului și nu numai. Publicul va avea ocazia să ia parte la momente cu artiștii lirici și balerinii Operei Comice pentru Copii într-un spectacol eveniment la final de an.

Târgul Poveste de Crăciun

Pe data de 30 noiembrie se deschide ediția de anul acesta a Târgului Poveste de Crăciun ,care se va desfășura în curtea Operei Comice pentru Copii și care îi așteaptă pe copii cu o mulțime de jocuri și surprize. Patinoarul și Derdelușul sunt, ca de fiecare dată, principalele atracții. După distracția de la derdeluș și patinoar, cei mici vor putea participa la „Atelierele lui Moș Crăciun”, unde vor avea posibilitatea să creeze decorațiuni de iarnă, să coloreze, să picteze sau să se transforme în diverse animăluțe ori personaje. Deasemenea, vor putea să ”se îmbulgărească”, să construiască ”oameni de zăpadă” sau să se plimbe virtual cu ”sania lui Moș Crăciun” sau real în Caruselul din curte!

Pe scena pregătită pentru Târgul „Poveste de Crăciun” vor fi prezentate mai multe spectacole în care vor evolua soliștii vocali și instrumentiștii Operei Comice pentru Copii, copiii de la Atelierele „Micul Artist” și coruri din Programul Național Cantus Mundi. Printre surprizele târgului vor fi „Salonul lui Moș Crăciun”, unde, va poposi chiar Moș Crăciun în persoană! Și, dacă vi se face frig cât îl așteptați pe Moșul, veți găsi la Târgul „Poveste de Crăciun” mâncăruri și băuturi de sezon, fierbinți și aromate.

Târgul „Poveste de Crăciun” va fi deschis la fiecare sfârșit de săptămână până pe 12 ianuarie, vinerea între orele 17.00 – 21.00, iar sâmbătă și duminică între 10:00 și 21.00, iar intrarea este liberă.

Citește și

Când inimile cresc pe ritm de aplauze infinite

See Also

Copiii din distribuția Sunetul Muzicii

Răzvan Mazilu. Trebuie să îmi acord provocări noi, care de care mai radicale. Interviu

Felicia Filip – Părintele este, nu o dată, cel educat de copil

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top