Now Reading
Sidi Bou Said, o bucățică de Grecia în Africa. Ultimele zile în Tunisia alături de Christian Tour

Sidi Bou Said, o bucățică de Grecia în Africa. Ultimele zile în Tunisia alături de Christian Tour

Tunisia a fost o experiență complexă și completă. Am făcut într-o săptămână cam toate lucrurile care se pot face în destinația asta prea puțin cunoscută și promovată la adevărata ei valoare. După Hammamet, orașul care ne-a găzduit cel mai mult și după aventura în zona deșertului Sahara, a venit rândul capitalei Tunis și a împrejurimilor. Am descoperit aici multă istorie și un orășel absolut fascinant, boem și plin de culoare.

Primul obiectiv a fost Mausoleumul Bourguiba, aflat în orașul Monastir

Mausoleumul este închinat președintelui Bourguiba, care a schimbat cel mai mult istoria Tunisiei și a adus-o aproape de forma la care este astăzi. Președintele, originar din Monastir, fost cel care a abolit poligamia și a încurajat dreptul femeilor la muncă și învățătură. Ghidul ne-a vorbit cu foarte mult respect despre Bourguiba și am înțeles rolul lui crucial în istoria țării. Mausoleumul este impresionant, atât în exterior, cât și în interior, unde se păstrează mult din prezența și energia fostului președinte. Locul are o vibrație caldă și care inspiră liniște, iar mozaicurile de pe pereți sunt numai bune de cadru pentru niște poze reușite :-).

Imperiul Cartagina este acum un cartier al capitalei Tunis

Ruinele păstrează urmele istoriei zbuciumate ale faimoaselor bătălii cu romanii, iar perspectiva asupra peisajului și a mării este superbă. Băile romane din Tunis sunt o dovadă a civilizației romane și a gradului de dezvoltare pe care aceasta l-a imprimat Tunisiei. Atât Cartagina cât și băile merită o vizită, dacă ajungeți în Tunisia, sunt parte a unei istorii lungi, care a făcut din Tunisia ceea ce este astăzi.

Cu siguranță cel mai frumos loc în care am ajuns în Tunisia este orășelul Sidi Bou Said

La o primă vedere, poți crede că ai greșit harta și te-ai rătăcit prin Santorini, pentru că aerul grecesc „respiră” peste tot. De la străduțe înguste, presărate de cafenele boeme și magazine mici de suveniruri, până la culoarea mării, în nuanțe de albastru turcoaz și verde smarald, casele alb-albastre și florile de un colorit puternic, totul creează o atmosferă de bine și liniște. Sidi Bou Said este una din cele mai vechi și faimoase stațiuni de pe coasta nord-africană, fiind locul de refugiu al multor artiști, de la scriitorii
André Gide sau Simone de Beauvoir până la actori și creatori de modă celebri. Cu siguranță, colțișorul ăsta de Tunisia merită vizitat, respirat, trăit.

Capitala Tunis nu pot spune că m-a impresionat foarte tare. Forfota specifică tuturor orașelor mari, bazar în ton cu zona, dar destul de curat și nu chiar atât de agitat pe cât m-aș fi așteptat. Poate a contat și perioada Ramadanului, când ziua este destul de liniște și nebunia pornește după apusul soarelui.

Acesta a fost ultimul articol detaliat despre zonele pe care le-am văzut în Tunisia. Urmează să vă povestesc de ce merită să alegeți Tunisia ca destinație de familie și ce opțiuni aveți.

Găsiți aici ofertele de circuite în Tunisia operate de Christian Tour.

Citește și

Experiența deșertului. Ce am simțit și am trăit două zile în Sahara

Primele zile în Tunisia cu Christian Tour. Zbor inedit, frig neașteptat și multă liniște

Mini-vacanță în Macedonia. Comorile orașului Ohrid

Vacanță în Lefkada cu copiii. Ce ne-a plăcut și ce nu pe faimoasa insulă

See Also

2 zile și 2 nopți la Legoland. Cum a fost experiența noastră

Mini-vacanță în Bucovina. Obiective de văzut cu cei mici

Iași, un oraș fascinant. Ce poți vedea în două zile

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top