Now Reading
Și tu ești o mamă bună!

Și tu ești o mamă bună!

mamă bună

Te uiți la ceas. E aproape zece seara și în jurul tău e ca după război. Piesele de lego zac împrăștiate chiar și în litiera pisicii, o urmă fină de piure de legume – sau o fi de fructe? se prelinge pe marginea canapelei, în chiuvetă vasele așteaptă ele știu ce, rufele sunt morman, soțul îți face ochi dulci, iar din dormitorul copilului se aud urlete. Te așezi pe canapea și piciorul unei păpuși te face să sari în sus cu un icnet de durere. Pe Facebook, prietena cu bebe mic a culcat copilul și a pus o poză cu un pahar de rose. Vecina de pe scara cealaltă are status „La film cu soțu. Mulțumim, Buni”. O alta povestește pe blog cum a reușit să facă azi și lecții de vacanță cu copilul și sarcinile de serviciu pe toată săptămâna și a băgat și un aspirator în toată casa. Mai bine o chemai și la tine, să aspire drăciile alea de Lego să nu le mai vezi în viața ta. Știu ce gândești acum, dar și tu ești o mamă bună, știai?

Ești o mamă bună, la fel ca prietenele și vecinele tale

Și tu poți avea casa ordonată, dar alegi să îți lași copiii să se joace peste tot. Dacă nu împrăștie acum chestii, când o vor face, la pensie? Și tu poți avea curat lună, dar îți dai seama că ar fi pentru un timp prea scurt, care nu merită sacrificiul de a nu te juca o zi împreună cu copiii. Serios, chiar crezi că încăperile-farmacie de pe Facebook rezistă la mai mult de-o poză, într-o casă populată de copii? Și tu poți să îți pui un pahar de vin rose și să-l pozezi, dar mai bine îți faci un duș și bei vinul ăla cu o carte bună în pat. Ce atâta timp de poze?

Întotdeauna alegi să vezi în grădina altuia și acolo iarba pare verde, copiii cuminți și bărbatul model

Alege ca azi să te vezi pe tine! Să vezi că ai reușit să mai duci o zi la capăt. Ai hrănit copiii, i-ai distrat, i-ai îmbrățișat, le-ai șters genunchii și le-ai pansat coatele. Ai avut răbdare – câtă ai avut, nimeni nu-i perfect, ai ascultat plânsete și văicăreli, ai citit povești, ai desenat eroi mâncători de monștri ai întunericului.  N-ai uitat apa curgând și n-ai dat foc la casă. Nu ai ieșit pe stradă în papuci și nici n-ai plecat cu pampersul murdar în buzunarul jachetei. Ți-ai îmbrățișat soțul și chiar te-ai gândit că ai putea să îi răspunzi la ochii dulci. Poate ieși chiar o seară bună, cu toată casa întoarsă pe dos. Cine o mai vede? Poți fi considerată o eroină, serios. Chiar acum prietenele tale te cred așa.

Alege să vezi și tu că ești o mamă bună și oricând ai putea fi invidiată pentru asta. Alege să nu te mai judeci așa aspru și dă-ți un pic de credit. Dacă nu tu, atunci cine?

Citește și

Mâna sus cine a obosit să fie mama perfectă!

Uneori, o mamă are nevoie doar de mulțumesc!

Mamele ar trebui să trăiască veșnic

Ce am învățat de când sunt mamă

Poveste despre o mamă imperfectă

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să dați like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu noutățile.

Sursa foto – Freepik.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top