Now Reading
Școala de vară, ediția 2023, la Opera Comică pentru copii

Școala de vară, ediția 2023, la Opera Comică pentru copii

Perioada vacanței de vară este una provocatoare pentru părinți, pentru că apare veșnica întrebare „Ce facem cu copiii?” O rezolvare practică, dar creativă a acestei situații vine de la Opera Comică pentru Copii prin programul Școala de vară, aflat în al șaselea an de funcționare.  În acest an, Școala de vară se desfășoară în perioada 3-14 iulie și 17-28 iulie, la sediul OCC și este dedicat copiilor cu vârste între 4 și 12 ani, împărțiți pe categorii de vârstă.

Am aflat de la Roxana Pencu, coordonatorul programului Școala de vară OCC, detaliile programului.

Cum a evoluat proiectul Școala de vară la OCC de când a fost lansat?*

Roxana Pencu: Acum 5 ani, am început să organizăm activități de tip Școală  sau Tabără de Vară. Primele programe de tip Școala de Vară erau concentrate pe întâlnirea, pentru prima dată pentru unii, cu cei din linia întâi din viața artistică de la Opera Comică pentru Copii. Erau practic întâlniri cu artiștii noștri, cu soliști de la canto, cu balerini, cu instrumentiști și aflau cum e să fii acolo pe scenă, cum ajungi acolo și bineînțeles învățau de la ei din secretele meseriei.

Anul acesta am intrat mai mult în spatele cortinei și vom afla câte ceva despre scenografie, regie sau pregătirea unui spectacol. Lista activităților s-a extins către aceste zone cu ateliere noi și interesante, pe lângă multă relaxare și distracție, desigur.

Descrie puțin modul în care se desfășoară tabăra. Ce aduce nou ediția de anul acesta?

Roxana Pencu: Nu este o tabără de data aceasta, este o școală la care copiii vin voioși de dimineață, participă la cursuri cu trainerii noștri, au timp de joacă afară in Grădina OCC, servesc și prânzul, iar pe dupa amiază se reintorc acasă cu părinții sau bunicii lor. Așadar îmbinam educația cu distracția, cele două ingrediente care fac parte din misiunea Operei Comice pentru Copii.

Activitățile sunt gândite și adaptate pentru fiecare categorie de vârstă.

Noutatea de anul acesta consta în introducerea unor teme actuale cu traineri specializați. De exemplu, pentru grupele mari avem un curs de anti bullying având ca obiective dezvoltarea de relații bazate pe empatie, asertivitate și colaborare, pentru o cultură bazată pe includere, încurajare și respect. Dar nu vor lipsi intalnirile cu artiști de care vorbeam la început, atelierele de dans, cor, actorie, plus super atracțiile de tip Aventura Parc, Piscină cu bile sau Trambulinele.

Care este cel mai important ingredient al programului de vară, din perspectiva copiilor participanti?

Roxana Pencu: Este cea mai distractivă școală de vară. Cei mici învață lucruri noi despre artă, despre lucrul în echipă, despre ei înșiși, numai prin jocuri și metode informale.

Învățarea prin joc este practic cel mai important ingredient. Pentru ca se poate și pentru și noua ne place să ne jucăm cu ei, la fel de mult cum le place lor să se joace cu noi.

 Ce este cel mai important să știe părinții care își trimit copiii la școala de vară?

Roxana Pencu: Parintii ar trebui sa știe ca timpul petrecut de cei mici la Școala de Vară OCC, este un timp câștigat. Ne străduim sa transformăm fiecare clipă într-o experienta memorabilă si le deschidem o ușă către lumea artei care, adesea, în viața de adult, constituie un refugiu și o sursă de energie.

Mai multe detalii despre înscrierea la Școala de vară OCC găsiți aici.

Citește și

Heidi, un spectacol de  neratat. Interviu cu Alexandra Giurcă

De vorbă cu Papageno și Papagena din Flautul Fermecat

Felicia Filip – Părintele este, nu o dată, cel educat de copil

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să dați like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu noutățile.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top