Now Reading
Să facem un pic de 1 iunie în fiecare zi

Să facem un pic de 1 iunie în fiecare zi

Pentru mine, anul acesta de 1 iunie s-a aplicat zicala ”să faci doar ce zice popa, nu şi ce face el”.   V-am sfătuit să le dedicaţi ziua copiilor voştri, am susţinut sus şi tare că ei au nevoie de timpul şi atenţia noastră, iar ziua de 1 iunie mi-am petrecut-o puţin mai mult de jumătate departe de Ana.

Am avut cea mai lungă zi din ultima vreme, care a durat nici mai mult nici mai puţin de 16 ore, în care m-am aflat în aproape toate rolurile pe care le experimentez în prezent. Numai florist nu am fost, cred că asta mai lipsea, să alerg prin Bucureşti cu vreun buchet de livrat, în aglomeraţia şi căldura de miecuri.

Mi-am început ziua în postura de bloggeriţă, la evenimentul 1 iunie cu bloggeriţe mămici. 11 ateliere cu lipici, la care am fost invitată de către Radio Itsy Bitsy şi care a făcut parte din maratonul inclus în demersul  1 iunie Zi liberă. Ne-am adunat 9 mămici bloggeriţe – Ana (Mamica urbana), Ioana (Printesa urbana), Raluca (Raluca Loteanu – Suflet de mamica), Lucia (Mamica Autentica), Gabriela (Familie Implinita), Oltea (Oltea Tudose) si Iuliana (Scrieri felurite). – şi am organizat un eveniment pentru mămici şi pitici, cu ateliere pe teme extrem de interesante – Cum să porneşti un business când te afli în proaspăta ipostază de mămică şi astfel să obţii mai mult timp pentru copiii tăi, Cum să îţi ajuţi copilul să aibă o rutină de somn sănătoasă, Cum continuăm să trăim ca femei după ce devenim mame şi joculeţe pentru copii oferite de sponsorii şi partenerii evenimentului. O expunere extrem de frumoasă şi detaliată a evenimentului a făcut Raluca Loteanu, una din bloggeriţele alături de care m-am aflat în prima parte a zilei. Cei prezenţi s-au bucurat de cadouri din partea sponsorilor şi partenerilor – Carrefour RomaniaLego RomaniaOrganix ro, Danonino Romania, Varta Romania, Touch , Mame de povesteZaza BoutiquePam PamLittle Bandit, PampersParenting Ads . Fotograful Baby Steps a imortalizat cele mai frumoase momente, iar brutăresele desăvârşite de la Mama Pan au avut grijă ca cei prezenţi să nu sară peste micul dejun.

13308183_10157024007595192_450097085619694396_o

Între timp, am vorbit cu Ana la telefon şi am aflat că se distrase foarte bine la şcoală şi pleca spre transmisiunea în direct la care urma să participe împreună cu colegii ei din grupul Bim-Bam şi să se bucure de un prânz festiv cu Bubi a ei, adică mama. Mi s-a strâns un pic sufletul când am auzit-o, dar suna liniştită, aşa că m-am liniştit şi eu. Încărcată de energia comunităţii de bloggeriţe şi mămici şi fericită că totul s-a terminat cu bine, am plecat spre un alt eveniment mare, dedicat copiilor şi părinţilor de 1 iunie şi la care am pus umărul în organizare, pe parte de comunicare. Este vorba de super picnicul organizat de Zurli, cu sprijinul Europa FM şi Observator şi găzduit cu generozitate de Domeniul Stirbey din Buftea Un loc magic, o minune de spaţiu verde, care s-a umplut rapid de păturele, rogojini, mingii, părinţi zâmbitori şi copii dornici de joacă. Au fost ateliere coordonate cu drag şi dăruire de voluntari, animaţie la scenă cu premii oferite de sponsorii Pegas şi Carrefour Romania şi o piesă de teatru, jucată de tineri actori talentaţi. Pe măsură ce trecea timpul, curgeau valuri de oameni şi deja spaţiul domeniului nu mai părea atât de mare. Estimarea iniţială de 1000 de oameni părea o glumă bună. Se pare că până la final numărul a ajuns aproape de 10.000. Da, da, 10.000 de copii şi părinţi care au învins traficul şi aglomeraţia de la intrare şi au reuşit să ajungă la timp pentru bomboana de pe tort, super spectacolul cu Gaşca Zurli. 6 oameni relaxaţi, zâmbitori, care veneau după drumuri lungi şi încă două spectacole, dar care ştiu atât de bine ce au de făcut şi ce efect au asupra publicului, încât găsesc mereu energia necesară să dea totul pe scenă. Stiind programul lor din ultimele zile eram gata gata să cred că au o sursă secretă de energie, dar cred că secretul este că pur şi simplu iubesc ceea ce fac şi iubesc copiii. A fost fascinant, o nebunie frumoasă, un spectacol fenomen care a acaparat mulţimea şi a făcut mii de voci să cânte la unison, mii de mânuţe să se agite în aer, mii de inimi să tresară de bucurie.

13340076_1280726698623854_6593110829046050709_o

Între timp ajunsese şi Ana la spectacol şi am reuşit să ne îmbrăţisăm şi pupăcim puţin. Avem noi limbajul nostru secret, care ne ajută se ne conectăm imediat şi să compensăm momentele în care nu putem petrece prea mult timp împreună.  Nu contenesc să mă minunez de ce copil empatic, înţelegător şi grijuliu am, de cât de bine mă simte şi mă acceptă exact atunci când am nevoie de asta. Şi cum a înţeles imediat că nu putem sta la spectacolul cu preferaţii ei, pentru că mai aveam undeva de ajuns, împreună de data asta. Seara ne-a găsit pe canapeaua din studioul Radio3 Net Florian Pittiş, la emisiunea „Microfonul deschis”, unde am fost invitate de Maria Isopescu – Ana în calitate de artistă şi eu în calitate de blogger. A fost o discuţie plăcută, relaxantă, evident că Ana a fost în elementul ei, a vorbit dezinvolt, a cântat şi a fost foarte dezamăgită că a durat „doar” o oră, pentru că ea avea mult mai multe de spus.

See Also

13384666_10154330453277022_564562719_n

Am ajuns acasă după 16 ore de când plecasem, epuizate, dar încărcate de o zi frumoasă. Pe care chiar dacă nu am petrecut-o împreună, am simţit-o la intensitate maximă. Am compensat în ziua următoare, când ea a fost şefa şi a stabilit întreg programul zilei, care a început cu un mic chiul de la şcoală şi a continuat la distracţie şi bălăceală.

Am văzut multe făţuci fericite de 1 iunie, mulţi părinţi frumoşi care au ales să le ofere copiilor lor timp, atenţie, joacă, conectare, deschidere, empatie. Şi nu pot să nu mă gândesc ce frumos ar fi să luăm o părticică din ceea ce am dăruit de 1 iunie şi să o transferăm în fiecare zi, să facem loc mai mult răbdării, compasiunii, înţelegerii faţă de copiii noştri, să ne lăsăm grijile şi problemele la uşă, să ne aplecăm la nivelul micuţilor şi să redescoperim copilul din noi.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top